Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Biķerniekos notiks sacensība starp Latviju un Ziemeļeiropu

Viesturs Saukāns, 23.07.2010. 12:44

NEZ rallijkrosa čempionāta trešais posms, kas notiks nedēļas nogalē Rīgā, Biķernieku trasē, būs duelis: Latvijas rallijkrosa braucēji pret daudzajiem viesiem no Norvēģijas, Somijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas. Klasēs iznākums nav prognozējams, bet Latvijas sportisti noteikti ir favorītu vidū gandrīz visās klasēs.
Biķerniekos notiks sacensība starp Latviju un Ziemeļeiropu

NEZ 1600 klasē (priekšpiedziņa, līdz 1600 kub. cm) galvenie favorīti būs Latvijas braucējs Reinis Safonovs, igaunis Stens Oja, lietuvietis Vains Žulis un norvēģis Robins Bake Andresens. Sezonas pirmajā posmā Igaunijā Safonova tehnika nebija pareizi noregulēta, tāpēc Reinis piekāpās Ojam. Savās mājās sienām vajadzētu palīdzēt.

Tomēr sacīkstes „tumšo zirdziņu" statusā būs Krievijas sportisti – Tatjana Jeļisejeva, kura savulaik NEZ seriālā cīnījās par medaļām, un Mihails Tjagunovs, kurš NEZ cīņās nav startējis, tomēr uzskatāms par progresējošu sportistu.

NEZ 2000 klasē (vienas ass piedziņa, līdz 2000 kub. cm) startēs gandrīz visi labākie Latvijas 2000 Super klases braucēji – Jānis Spīķis, Mārtiņš Porietis, Aldis Kasparovičs, Jānis Berķis, Māris Ločmelis, Aivars Kokorišs un Uģis Pauriņš. Prognozēt, vai un kuram izdosies uzvarēt, nav viegli gan iekšējās konkurences, gan spēcīgo viesu dēļ. Lai kurš būtu labākais no latviešiem, būs jātiek galā ar lielisko lietuvieti Vaidu Vaičekausku un norvēģi Espenu Husviku, kurš startēs ar aizmugures piedziņas Honda Civic.

Čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderpozīciju dala Porietis un Vaičekausks, kuriem abiem ir pa vienai uzvarai un vienai otrajai vietai.

Lai arī neliels, tomēr interesants sastāvs NEZ Open klasē (vienas ass piedziņa, bez motora darba tilpuma ierobežojuma). Cīņai pieteikušies divi Latvijas braucēji Ilgonis Krūmiņš un Andrejs Lajevskis, kā arī soms Joke Kallio un norvēģi Kims Steinsholts un Ola Froshaugs. Froshaugs, Kallio un Krūmiņš ir čempionāta vadībā, atrodoties divu kopvērtējuma punktu robežās. Klase, kurā lielākoties pulcējas aizmugures piedziņas auto (šajā gadījumā – visi būs ar aizmugures piedziņas mašīnām), ir ļoti skatāma lielo jaudu un piedziņas radītā vizuālā efekta dēļ.

NEZ 4WD klasē (pilnpiedziņa, D-1) lielisks dalībnieku sastāvs: deviņas pilnpiedziņas automašīnas. Norvēģijas, Somijas, Igaunijas un Lietuvas sportistiem pretī stāsies trīs Latvijas braucēji – krosā un rallijkrosā pieredzējušais Aldis Zēbergs, kā arī krosa tipa sacīkšu debitanti, rallija vidē startējušie Uldis Apsītis un Kārlis Goldmanis. Apsītis, kurš daudzsološi startējis Latvijas rallija čempionātā, gan ar krosu un rallijkrosu ir pazīstams pēc dēlu Dzintara un Ingus Ramatu startiem kroskartos. Arī šajā sacīkstē visi trīs būs uz starta, Dzintars un Ingus startēs kroskartu klasē.

Goldmanis, kurš lielāko autosportista karjeras laiku pavadījis standartauto sacīkstēs un rallijsprinta, atzīst, ka pamēģināt rallijkrosu ir sens viņa sapnis. Cīņā viņš dosies ar rallija Subaru Impreza automašīnu.

Par galvenajiem favorītiem klasē grūti spriest, tomēr toni cīņai par uzvaru diktēs norvēģiete Kamilla Antonsena, mūsu Aldis Zēbergs, soms Silvo Vītanens, iespējams, lietuvietis Kazimiers Gudžjūns. Kopumā klase nepakļaujas prognozēm!

Cīņās dosies arī Latvijas kroskartu CK 125 čempionāta dalībnieki, kuri aizvadīs valsts seriāla piekto posmu. Pašlaik čempionāta vadībā atrodas ventspilnieks Otto Vočtavs un Dāvis Tobiass no Ķeipenes, bet abu favorītu sīvākie pretinieki būs Eliss Dukaļskis un Dzintars Ramats. Klasē startēs astoņi dalībnieki.

Sportistu sarakstu nedēļas nogales sacīkstēm var atrast šeit: http://www.autocross.lv/Rezultati/NEZ%20RC/2010%20NEZ-3%20Riga-pieteikumi.html

Programma un biļetes:
Sestdien – 24.07.2010
15.00 – 16:30 Brīvie treniņi
17.00 – 17:30 1. kvalifikācijas brauciens kroskartiem
17:30 – 19:00 1. kvalifikācijas brauciens rallijkrosā

Svētdien –25.07.2010
08:00 – 09:00 Brīvie treniņi
10:00 – 10:30 2. kvalifikācijas brauciens kroskartiem
11:00 – 11:30 Pasākuma oficiālā atklāšanas ceremonija
12:00 – 13.00 2. kvalifikācijas brauciens rallijkrosā
14:00 – 15:00 3. kvalifikācijas brauciens rallijkrosā
16:00 – 16:30 B Fināli
17:30 – 18:30 Rallijkrosa Fināli
19:00 Apbalvošanas ceremonija
Ieejas biļešu cenas uz abām dienām:
Pieaugušajiem – 4.00 Ls
Bērniem līdz 13gadiem un pensionāriem – 1.00 Ls

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV