Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvija izcīna grūtu uzvaru un iesoļo pusfinālā

Mārtiņš Kozlovskis, 24.07.2010. 00:25

Piektdien, 23. jūlijā, U20 Eiropas basketbola čempionātā sievietēm pie uzvaras ceturtdaļfināla spēlē tika Latvijas meitenes, kas ļoti grūtā cīņā tikai tās izskaņā pārspēja Turcijas komandu ar rezultātu 64:57.

Šīs spēles cena bija vairāk nekā augsta, jo zaudētājiem būtu jāaizmirst pēdējās cerības par kādu no medaļām, savukārt, uzvarētājiem vis vārti uz čempiona titulu ir vaļā.

Spēli daudz labāk iesāka viešņas, kas spēja iekrāt jau septiņu punktu pārsvaru (2:9). Taču turpinājumā kopīgām pūlēm mūsu meitenēm izdevās pietuvoties un pēc pirmajām desmit minūtēm vairs tikai mīnus 3 – 12:15.

Otrā ceturtdaļa vairāk vai mazāk aizritēja latviešu zīmē, jo ātri vien mājinieces izvirzījās vadībā un lielajā atpūtā devās jau pie astoņu punktu pārsvara – 33:25.

Acīmredzami, turcietes otrajā puslaikā padoties negrasījās un īsā laikā spēja panākt neizšķirtu (33:33). Turpinājumā gan laukumā risinājās līdzīga spēkošanās un sākoties pēdējām desmit minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja minimālu vadību Latvijas izlasei – 42:40.

Ceturtdaļas sākumā mūsu meitenes izvirzījās vadībā ar (48:42), taču vairāki sekmīgi tālmetieni Turcijas komandas izpildījumā un jau mīnus 2 – 48:50. Līdz spēlei beigām vadībā pabija te viena te otra komanda, taču visu izšķīra Anetes Klintsones precīzais tālmetiens spēles pēdējā minūtē no aptuveni 7 metriem, tādējādi dāvājot fantastiskas emocijas itin visiem atbalstītājiem, kas klātienē vēroja šo spēli. Laimīga un pelnīta uzvara ar rezultātu 64:57.

Lielisku spēli mūsu komandas rindās aizvadīja mača galvenā varone Anete Klintsone, kura pēdējā minūtē realizēja ne tikai izšķirošo tālmetienu, bet visā spēlē guva arī 17 punktus.

Līdz ar to, rītdien tajā pašā vietā un laikā pulksten 20:45 mūsu meitenes aizvadīs pusfināla cīņu ar spānietēm, kas šajā čempionātā zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutušas. Domājams, ka spēle būs aizraujoša un mājinieku atbalsts būs tik liels kāds vēl nekad.

Eiropas čempionāts U20 sievietēm, Liepājas Olimpiskais centrs

Latvija – Turcija 64-57 (12-15, 21-10, 9-15, 22-17)
Latvija: Čunda, Niedola 12, Puriņa 1, Klintsone 17, Rubene, Priede 10, Strupoviča, Nīmane, Šteinberga 4, Gailīte, Vītola 13, Krastiņa 7
Turcija: Karaman, Cigil, Karatas, Saylar, Yalcin, Derici, Yavas, Gezgin, Canitez, Ural, Kavazoglu, Agar.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV