Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LČ motokrosā Stelpē ātrākais Jānis Kārkliņš, bet blakusvāģos - Rupeiks/Stupelis

Iveta Kaminska, 27.07.2010. 12:22

Sestdien 24. un svētdien 25. jūlijā Stelpē "Pīlādžu" moto trasē norisinājās Latvijas čempionāta motokrosā 6. posms, kur pie starta barjeras stājās 239 sportisti no sešām valstīm.
LČ motokrosā Stelpē ātrākais Jānis Kārkliņš, bet blakusvāģos - Rupeiks/Stupelis

Negaidīti pārsteigumi un līderu maiņa notika čempionāta ātrākajā apvienotajā braucienā MX1, MX2, A1 un A2, kur uzvaru svinēja Jānis Kārkliņš (K.Serģa motoklubs), kurš saņēma augstāko godalgu arī MX2 un A2 klasēs, bet MX1 klasē zelts Kasparam Kraulim (Rodeo).

Sīvas cīņas par līdera vietu norisinājās Kvadri OPEN, Kvadri Hobiji, Kvadri Iesācēji, H30 un MX Iesācēji klasēs, kur neatlaidīgāki un izturīgāki izrādījās Edgars Meņģelis (Rodeo), Kristaps Veinbergs (Elkšņi), Kristaps Smiltnieks (Rodeo), Edijs Siliņš (Gaujas Kauss MX Team) un Andris Hohlačovs.

Nepārspēti blakusvāģu klasē abos braucienos bija ekipāža M.Rupeiks/ K.Stupelis (Saldus Motoklubs), kuriem šajā sezonā šīs bija pirmās sacensības Latvijas čempionātā. Stelpē abus braucienos pārāki bija arī Reinis Bicāns (Kv 50, Elkšņi),Pauls Jonass (MX85, Elkšņi), Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs), Raivis Levans (Motoklubs Ape), Didzis Gorbenko (H14, CAMK Latgale), Aleksandrs Giruts (Seniori, Baltkrievija), Atis Alžāns (Veterāni, Bieriņu Motoklubs), Inga Pīlādze (Dāmas, Pīlādzis TSK), Gundars Gaušis (A1, Adrenalin.lv), A.Vāpa/ A.Mačs (B/V Veterāni, K. Serģa motoklubs).

Komandu konkurencē ievērojami spēcīgāki atkal bija "Rodeo" (Ventspils) sportisti, kas kopvērtējumā izvirzījušies līderos.

MX50 klasē sīva cīņa norisinājās starp Artjomu Pašajevu, kuram tās bija pirmās sacensības Latvijas čempionātā, un šīs grupas līderi igauni Meico Vettik. Pirmais brauciens veiksmīgāks bija igaunim, bet otrajā braucienā Artjoms revanšējās un uzvarēja sacensībā. Trešajā vietā stabili noturējās Justs Grencis (Gaujas Kauss MX Team). Kopvērtējuma pirmais trijnieks paliek nemainīgs Meico Vettik (289 punkti), Justs Grencis (233), Allar Pent (208).

Mini MX klasē nepārspēts atkal līderis Raivis Levans (Motoklubs Ape). Par otro vietu sacensībā nācās pacīnīties Oļegam Jurenko (Rodeo), kurš čempionāta kopvērtējumā ir otrais (238 punkti). Pirmajā braucienā pēc ilgāka pārtraukumu ātrs atkal bija Emīls Karro (MK Ape) un finišu sasniedza otrais, bet ne tik labs otrais brauciens Emīlam sacensībā atnesa tikai bronzu. Trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā ir Mārtiņš Egle (Bieriņu Motoklubs, 207).

MX65 klasē atkal uzvarēja līderis igaunis Claudius Roosma (276), kaut gan otrajā braucienā viņš piekāpās Kristam Janiselim (K.Serģa motoklubs), kurš šajā sezonā guva pirmo uzvaru un arī pirmo sudraba medaļu. Kopvērtējumā Krists ir trešajā vietā (218), atpaliekot no Dmitrija Goršanova (CAMK Latgale, 234) par 16 punktiem, kuram Stelpē bronza.

MX85 klasē atkal startēja un uzvarēja Pauls Jonass (Elkšņi). Otrajā braucienā sudraba ieguvēju Kārli Sabuli (Motodroms) no augstākas vietas šķīra tikai 0.345 sekundes daļas. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa igaunis Henri Roosiorg. Čempionāta kopvērtējumā pirmajā un otrajā vietā atrodas VV Moto Racing Team komandas biedri Rihards Ginters un Uldis Spulle, kuriem vienāds punktu skaits – 197, bet tikai par četriem punktiem atpaliek Pauls Jonass.

MX85B klasē kārtējo uzvaru svinēja līderis Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs, 280). Otrajā vietā Krievijas sportists Dmitrijs Urickis, bet trešajā Rihards Bārenis (Moto X), kurš čempionātā ir otrais (239), no kura par četriem punktiem atpaliek Ralfs Guļevskis (VV Moto Racing Team).

Motociklu klasē Iesācēji jau trešo posmu brauc un labu rezultātu uzrāda Andris Hohlačovs, otro reizi izcīnot zeltu un kopvērtējumā pakāpies uz septīto vietu. Stelpē sudrabs kopvērtējuma līderim Ansim Segliņam (Ļitvinova Motosporta klubs, 229), bet bronza iepriekšējā posma uzvarētājam Gatim Atvaram (Bieriņu Motoklubs, 179), kurš čempionātā saglabā trešo vietu. Kopvērtējumā otrais Mārtiņš Segliņš (Ļitvinova Motosporta klubs).

Kvadri 50A klasē katrs posms atnes izmaiņas. Stelpē zelts Reinim Bicānam (Elkšņi, 238) un čempionātā pēc viena izlaista posma viņš atkal nokļuvis līderos, nākošo sekotāju Markusu Auniņu (Vangaži, 232), kuram Stelpē bronza, apsteidzot par sešiem punktiem. Sudrabs iepriekšējā posma ātrākajam braucējam Atim Bredam (Gulbenes Moto), bet Aksels Cīrulis, kas Stelpē palika piektais, kopvērtējumā noslīdējis uz trešo vietu (223).

Kvadri 50B klasē, pateicoties pēdējā brauciena uzvarai, pirmo reizi sezonā zeltu izcīnīja Emīls Tilaks (220). Čempionāta līderim Dinaram Ekhartam (Gaujas Kauss MX Team, 287) otrā vieta, bet trešais sacensībā un kopvērtējumā Patriks Nuka, kurš atpaliek par 7 punktiem.

Kvadri 100 klasē atkal pirmais Emīls Sigājevs (Rodeo), otrais Aigars Lansbergs (CAMK Latgale), bet Kvadri 200A klasē uzvarēja līderis Ralfs Reinfelds (Rodeo, 267), otrajā braucienā nepiekāpjoties igaunim Kaspar Haiba, kurš kopvērtējumā atpaliek par 23 punktiem. Bronzu izcīnīja Kristaps Veinbergs (Elkšņi), kuru no igauņa Kaidor Kompus, kas atrodas trešajā vietā čempionātā, šķir 12 punkti. Kvadri 200B klasē cīņā par godalgām starp "Elkšņi" komandas biedriem Kristiānu Miezīti un Dairi Virksteni iesaistījies igaunis Martin Adamson. Šoreiz viņam tikai sudrabs, jo kopvērtējuma līderis Miezītis uzvarēja otro braucienu un arī sacensībās. Kvadri Dāmas klasē nepārspēta Monta Dišlere-Kirilko (CAMK Latgale), kurai pirmo reizi piebiedrojusies Indra Romāne.

Viskuplāk pārstāvētajā Kvadri Iesācēji klasē sīva cīņa norisinās starp komandas Rodeo biedriem Kristapu Smiltnieku un Edgaru Meņģeli. Kristaps uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā piekāpās Edgaram. Meņģelim pirmajā braucienā izdevās veikt tikai trīs apļus, kas liedza cīnīties par godalgotām vietām. Čempionāta kopvērtējumā jau kuro reizi Kristaps apmainījies ar Edgaru vietām, kur Smiltnieks ir līderis ar 11 punktu pārsvaru. Sacensībās otrais Kārlis Meldrājs (F.F.F. Sporta klubs), bet trešais Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kurš no trešās vietas kopvērtējumā Mārča Kārkliņa (Kurlande) atpaliek tikai par vienu punktu.

Kvadri Open klasē uzminēt uzvarētāju ir neiespējami. Stelpē pirmajā braucienā par lielu pārsteigumu daudziem līdera pozīciju noturēja un finišu pirmais sasniedza iepriekšējās dienas uzvarētājs Kvadri Iesācēju klasē Kristaps Smiltnieks (Rodeo), bet otrajā braucienā un sacensībā kopvērtējumā uzvarēja Edgars Meņģelis (Rodeo). Otrā vieta Mikum Neško (Saldus Motoklubs), bet trešā - Agrim Neijam (Bieriņu Motoklubs). Kopvērtējumā līderi nemainīgi - Mikus Neško (228), Agris Neija (216), Rinalds Dišlers-Kirilko (CAMK Latgale, 177).

Arī Kvadri Hobiji klasē čempionāta trijnieks saglabājas nemainīgs, kur līderis ir Ralfs Reinfelds (Rodeo, 272), šoreiz viņam tikai trešā vieta, otrais Stelpē lietuvietis Marius Stasiškis, bet čempionātā Arnis Pūle (AP Motoklubs, 258). Trešajā vietā čempionātā ir Kristaps Veinbergs (Elkšņi, 207), kurš jau otro reizi kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

H14 klasē stabili par pirmo un otro vietu nu jau piecus posmus brauc Didzis Gorbenko (CAMK Latgale, 295) un Reinis Čudarāns (Suzuki Latvia, 265), bet trešais otro reizi pēc kārtas Andris Hohlačovs (182). Kopvērtējumā trešajā vietā Aivars Apeināns (Bieriņu Motoklubs, 217).

Lai arī H30 klasē kopvērtējuma trijnieks saglabājas nemainīgs, sīva cīņa norisinās katrā posmā. Līderis Intars Janbergs (Saldus Motoklubs, 241) abos braucienos finišēja otrais, bet ieguva tikai bronzu, jo pirmajā braucienā ātrāks bija lietuvietis Egidijus Karaliunas, kuram sudrabs, bet uzvaru otrajā braucienā un sacīkstē svinēja Edijs Siliņš (Gaujas Kauss MX Team). Kopvērtējumā otro un trešo vietu saglabā Edijs Siliņš (234) un Krievijas sportists Sergejs Bičenko (213).

Veterānu klasē līderis ir Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs, 300), kuram vienīgajam čempionātā ir maksimālais punktu skaits. Stelpē otrais atkal Ivars Blaževics (Gaujas Kauss MX Team, 236), kurš kopvērtējumā tikai par diviem punktiem atpaliek no Vilņa Jenča (Motosports RT, 238), kuram sacensībā bronza, bet čempionātā otrā pozīcija.

Senioru klasē čempionātā pēc pārtraukuma atkal atgriezies un pārliecinoši uzvarēja baltkrievu sportists Aleksandrs Giruts. Gan sacensībā otrais, gan arī čempionātā ir Arvis Sanders (Rodeo, 241), kurš no kopvērtējuma līdera Jāņa Mironova (CAMK Latgale, 253) atpaliek tikai par 12 punktiem. Pēc iegūtās pleca traumas Baltkrievijā, Jānis Stelpē braucienos veica tikai vienu apli. Trešais Jānis Vilders (Suzuki Latvia, 164), kurš kopvērtējumā atkal atgriezies trešajā pozīcijā.

Dāmu klasē "mājas" trasē atkal uzvarēja Inga Pīlādze (Pīlādzis TSK), aiz sevis atstājot Inesi Baumani (Motosports RT), kura piedalījusies visos posmos un kopvērtējumā ir pirmā.

Apvienotajā MX1, MX2, A1 un A2 pirmajā braucienā pārāks bija Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata), bet otrajā braucienā līdera pozīciju līdz finišam noturēja Jānis Kārkliņš (K.Serģa motoklubs) un uzvarēja gan absolūtajā vērtējumā, gan arī zelts MX2 un A2 klasēs. Abos braucienos otrais finišēja Toms Macuks (Rodeo) un viņam sudrabs MX2 klasē. Trešā vieta šajā klasē un čempionātā Raivo Freibergam (CAMK Latgale, 188), kurš sudrabu saņēma arī A2 klasē un saglabā tajā līdera pozīciju. Stelpē abi braucieni neveiksmīgi bija MX2 klases līderim Dāvim Ivanovam (Moto X), kur pirmā brauciena laikā tika pārsista riepa, bet otrajā braucienā tramplīnā gadījās neveiksmīga saķeršanās ar Niku Apfelbaumu un abi sportisti piedzīvoja kritienu. Līdz ar to MX2 klasē kopvērtējumā Ivanovam (272) pietuvojies Macuks (267) un starpība ir pieci punkti. A2 klasē kopvērtējums paliek nemainīgs -- līderis Raivo Freibergs (CAMK Latgale, 266), otrais Gints Filipsons (AP Motoklubs, 207), bet trešais Ingus Bērziņš (Bieriņu Motoklubs, 203), kurš Stelpē izcīnīja bronzu.

MX1 klasē pēc veiksmīga otrā brauciena zelts Kasparam Kraulim (Rodeo), sudrabs Leonam Kozlovskim (Motosports RT), bet bronza Gundaram Gaušim (Adrenalin.lv), kurš zeltu nopelnīja arī A1 klasē. MX1 klasē kopvērtējums paliek nemainīgs, kur līderis ar 45 punktu pārsvaru ir Apfelbaums (260), otrais Kozlovskis (215), trešais Gaušis (195).

A1 klasē, izcīnot sudrabu sacensībās, uz trešo vietu čempionātā pacēlies Raivis Elksnis (CAMK Latgale, 210), bronza Raivim Bricim (BJC IK Auseklis), bet čempionātā līdera pozīciju saglabā Ronalds Baldiņš (Gaujas Kauss MX Team, 254), aiz kura seko Oskars Urbanovičs (Alate TC, 218).

Sevišķi gaidīti bija braucieni Blakusvāģu klasē, jo pirmo reizi šajā sezonā Latvijas čempionātā brauca Pasaules čempionātā dalībnieki ekipāžas M.Rupeiks/ K.Stupelis un brāļi J.Daiders/ L.Daiders. Uz starta stājās 13 ekipāžas. Abos braucienos pārāki bija ekipāža M.Rupeiks/ K.Stupelis (Saldus Motoklubs), bet viņiem atslābināties neļāva un līdzi turējās brāļi J.Daiders/ L.Daiders (Elkšņi), kuriem otrajā braucienā 200 metrus pirms finiša gadījās tehniskas problēmas un nācās izstāties. Līdz ar to sudrabs tika Krievijas ekipāžai I.Radionov/ D.Radionov, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa čempionāta līderi brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs). Otrajā vietā kopvērtējumā somu ekipāža J.Aronene/ A.Mantila, bet trešie K.Serģis/ I.Ameļkins, kuri sacensībās nepiedalījās.

Blakusvāģi Veterāni klasē uzvarēja ekipāža A.Vāpa/ A.Mačs (K. Serģa motoklubs), kuri līderiem igauņu ekipāžai S.Ivanovs/ A.Jalas atstāja tikai sudrabu. Kopvērtējumā viņus vairs šķir seši punkti. Bronza somiem S.Koppenol/ M.Karkkainen, bet kopvērtējumā trešie lietuviešu ekipāža Z.Žiukas/ J.Davidonis.

Komandu konkurencē spēcīgāki bija "Rodeo" sportisti, kuri kopvērtējumā apsteiguši "CAMK Latgale" komandu un pēc diviem posmiem atkal atgriezušies līderu pozīcijā.

Nākošais Latvijas Čempionāta posms norisināsies 24. un 25. jūlijā Madonā.

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV