Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Krievijas ielu basketbolisti izcīna pasaules čempionu titulu

Renārs Buivids, 01.08.2010. 12:41

Krievijas ielu basketbolisti pēc viena gada pārtraukuma kļuva par "Moscow Open" čempioniem. Mājinieki finālā apspēlēja Igauniju, bet Latvijas kvartets izcīnīja dalītu devīto vietu.
Krievijas ielu basketbolisti izcīna pasaules čempionu titulu

Pasaules čempionāta - "Moscow Open" - finālā vairāku tūkstošu skatītāju klātbūtnē viss notika kā pēc iepriekš apstiprināta scenārija, jo Krievijas ielu basketbolisti ar 18:13 pārspēja lielākā pārsteiguma autoru Igauniju. Čempioni saņēma ne tikai Latvijā izgatavoto čempionu kausu, bet arī čeku par 10 000 ASV dolāru. Igauņu prēmija bija divas reizes mazāka.

Trešo vietu ar pēdējo sekunžu metienu izrāva Itālija, kas ar 19:18 uzveica Rumāniju.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Krievijas izlases basketbolists Iļja Aleksandrovs, kurš ne tikai saņēma īpašu metālā veidoto kaklarotu ar "Moscow Open" logo, bet arī iespēju nedēļu braukt ar "Mini Cooper" automašīnu.

Latvijas kvartets - Raimonds Elbakjans, Edgars Krūmiņš, Andrejs Šeļakovs un Jurijs Aleksejevs - grupu turnīrā izcīnīja četras pārliecinošas uzvaras četrās spēlēs, izslēgšanas turnīru uzsākot ar reitinga pirmo numuru. Astotdaļfinālā tomēr neizdevās pārspēt Serbiju, kas pie iespējas spēlēt izslēgšanas turnīrā tika tikai pēc sekmīga starta "Laimīgo zaudētāju" grupā. Sērijā līdz divām uzvarām Latvija zaudēja ar 7:8 un 5:7. Serbi gan tālāk par ceturtdaļfinālu netika, piekājoties nākamajiem vicečempioniem igauņiem.

Krievija starptautisku ielu basketbola turnīru rīkošanas tradīciju aizsāka 2005.gadā, kad Maskavā notika Eiropas čempionvienību kauss, no 2007.gada sekmīgi notiek „Moscow Open" ar valstu izlašu līdzdalību. Tradicionāli dalībnieku pulkā ir arī Latvijas labākie ielu basketbolistu, komandu sastāvu veidojot un organizatorisko pusi uzņemoties biedrības „Streetbasket" prezidentam Raimondam Elbakjanam.

Lielāko panākumu Latvijas izlase izcīnīja 2009.gadā, kad 18 valstu konkurencē tika iegūta trešā vieta. Latvijas ielu basketbolisti – Elbakjans, Artūrs Strēlnieks, Andrejs Jansons un Oskars Rusmanis – pusfinālā tikai pagarinājumā zaudēja Krievijas komandai, kurai izšķirošo grozu guva Latvijā labi pazīstamais basketbolists Aleksejs Zorins. Par čempioniem kļuva ukraiņi, neļaujot sacensību saimniekiem triumfēt ceturto gadu pēc kārtas.

2010. gada „Moscow Open" dalībnieces – Serbija, Lietuva, Spānija, Horvātija, Rumānija, Slovēnija, Čehija, Slovākija, Latvija, Igaunija, Vācija, Baltkrievija, Itālija, Zviedrija, ASV, Ukraina, Krievija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV