Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Diennakts basketbola turnīrā sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji

Laila Spaliņa, 09.08.2010. 12:56

20.-21.augustā Rīgas ostas 810 gadu jubilejas un Rīgas pilsētas svētku ietvaros notiks diennakts basketbola turnīrs „Krastu mačs". Tajā par galveno balvu – Rīgas ostas ceļojošo kausu – sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji.

Šodien, 9.augustā, notikušajā preses konferencē pasākuma atbalstītāji un rīkotāji informēja par vērienīgo sporta pasākumu, uzsverot, ka šis Rīgas derbijs kļūs par labu ikgadēju tradīciju.

24 stundas, divas komandas, 12 dīdžeji, teju 600 dalībnieku un puse Rīgas kā uzvarētāji. No spēles starta līdz finiša svilpei rezultāts tiks skaitīts kopsummā, lai noskaidrotu uzvarētājus – Daugavas labā vai kreisā krasta iedzīvotājus.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieks Leonīds Loginovs: „Mēs, Rīgas brīvostas pārvalde, tradicionāli turpinām atbalstīt sportu, īpaši basketbolu, kas ir nozīmīgs sporta veids ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā. Svarīgākais, ka šis diennakts basketbola maratons pulcēs sporta entuziastus un popularizēs aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Esmu gandarīs, ka esam atraduši labus sadarbības partnerus šā pasākuma organizēšana un kopīgiem spēkiem izdosies Rīgas ostas 810 gadu jubilejas ietvaros sagādāt labus svētkus rīdziniekiem."

Basketbola kluba „VEF Rīga" viceprezidents Valdis Valters: „Prieks, ka atkal esmu iesaistīts jaunā, trakā idejā. Laikam ejot šķiet, ka neko inovatīvu vairs nevar izdomāt, bet šis projekts pierāda pretējo. Basketbola ir gājis visādi, ceru, ka šis pasākums dos pozitīvu ieguldījumu. Man būs ļoti interesanti piedalīties tā tapšanā".

Diennakts basketbola turnīra mērķis ir popularizēt sportu un veselīgu dzīvesveidu kā labu un pareizu izvēli. Tajā paredzēta arī sabiedrībā atpazīstamu cilvēku, piemēram, sportistu, politiķu, mūziķu, uzņēmēju, piedalīšanās, lai viņi kā autoritātes ar savu piemēru arvien vairāk rīdzinieku iedvesmotu izvēlēties sportu kā savu dzīvesveidu. Konkrēts spēļu kalendārs vistuvākajā laikā tiks publiskots.

Basketbola turnīram aicināts pieteikties ikviens rīdzinieks, aizpildot reģistrācijas anketu basketbola kluba „VEF Rīga" mājas lapā http://www.vefriga.com/krastu-macs/registracijas-anketa/. Dalība pasākumā ir bezmaksas, ikviens spēlētājs saņems arī dāvanu - spēles kreklu.

Līdz ar basketbolu pasākuma dalībniekus un līdzjutējus visu diennakti priecēs arī sabiedrībā atzīti Rīgas dīdžeji – Artūrs Mednis, DJ Ella, DJ Monstrs, Dace Grimze, DJ Ratz Lukas, DJ Gustavito, DJ Rocknrolla, DJ Vital, DJ Alex, DJ Andrey Emelyanov un DJ Hipp u.c.

24 stundas garā spēle notiks uz īpaša basketbola āra laukuma pie Rīgas Kongresu nama (Kr.Valdemāra ielā 5) no plkst.17.00 20.augustā līdz plkst.17.00 21.augustā, to tiesās kvalificēti Latvijas Basketbola līgas tiesneši.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV