Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Provento Racing braucējs Roberts Vītols uzvar Beta bagiju klases posmā

Provento Racing, 09.08.2010. 14:25

Astoņgadīgais Provento Racing komandas autosportists Roberts Vītols izcīnīja uzvaru LAF Bērnu kausa izcīņas Beta bagijiem piektajā posmā Ropažos, 333 trasē. Pērnās sezonas šī seriāla uzvarētājs atgriezās trasēs pēc divu posmu izlaišanas. Vītols uzvarēja visos trīs kvalifikācijas braucienos un izšķirošajā A finālā.

Laika kontroles braucienos Roberts Vītols desmit sportistu konkurencē uzrādīja otro rezultātu, piekāpjoties vienīgi kausa izcīņas līderim Kristiānam Rihteram. Taču jau pirmajā braucienā ar kopēju startu Vītols nostājās uz panākumu takas, kuru dienas gaitā vairs nepameta. Pirmajā sacīkstē viņš aiz sevis atstāja Evertu Henilānu un Iļju Kabanovu, otrajā – Danielu Špaku un Kabanovu, trešajā – Kristiānu Rihteru un Špaku.

Finālbraucienā, startējot no pirmās starta vietas, tika gūta uzvara, sīvi spēkojoties ar sezonas vicelīderi Iļju Kabanovu. Septiņu apļu braucienā Roberts Vītols uzvarēja ar 1,6 sekunžu pārsvaru pār sekotāju. Trešajā vietā finišējušais Daniels Špaks piekāpās par 7,3 sekundēm.

Provento Racing komandas vadītājs, Roberta tēvs Uģis Vītols sacīja: „Lai gan dienas garumā izdevās uzvarēt gan visās kvalifikācijās, gan finālā, sacīksti nevar saukt par vienkāršu. Tas tāpēc, ka pēc divu posmu izlaišanas pārliecinoši jūtama konkurences izaugsme. Citi jaunie sportisti un viņu komandas sezonas laikā kļuvuši ļoti spēcīgi, kas nozīmē, ka laikā starp sacīkstēm notiek vērienīga gatavošanās. To apliecina blīvie laika kontroles rezultāti, kuros vairāki sportisti uzrādīja labākos apļu laikus vienas sekundes robežās. Šī ir ļoti vērtīga uzvara!"

Lai gan nestartētās sacensības atcēlušas cīņu par uzvaru LAF Bērnu kausa izcīņas kopvērtējumā, teorētiski Robertam Vītolam pastāv minimāla iespēja cīnīties par trešo vietu šā gada kopvērtējumā. Pēdējais kausa izcīņas posms paredzēts 29. augustā.

Provento Racing nākamās aktivitātes notiks pēc pāris nedēļām turpat 333 trasē – šoreiz jau Latvijas kartinga čempionāta ietvaros. Roberts Vītols startēs Micro klasē, kurā aizvadījis debijas sacensību jūlija beigās Kandavā. Šā gada starti Beta bagiju autokrosā un Latvijas kartinga čempionātā ir Roberta Vītola autosporta mācību process turpmākās autosportista karjeras pilnveidošanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV