Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Sestdien noskaidros LAF Folkreisa Latgales kausa ieguvēju

Viesturs Saukāns, 12.08.2010. 11:10

Sestdien, 14. augustā pl.11:00 Aknīstē, Senleju trasē tiks aizvadīts LAF Folkreisa Latgales kausa izšķirošais otrais posms. Sacīkstē jānoskaidro, kurš uzvarēs ne tikai konkrētajā posmā, bet visā Latgales kausā. Sacīkstē plāno startēt 13 folkreisa dalībnieki.
Sestdien noskaidros LAF Folkreisa Latgales kausa ieguvēju

Visticamāk, LAF Folkreisa Latgales kauss nonāks vidzemnieka rokās, jo tieši šī reģiona pārstāvji guva panākumus pirmajā posmā Pilskalnu trasē, savukārt paši latgalieši joprojām nav debitējuši folkreisa cīņās. Arī no sestdienas sacensībai pieteiktajiem sportistiem 12 ir Vidzemes braucēji, bet viens – Ints Kravis – zemgalietis.

Pirmajā Latgales kausa posmā uzvaru guva cēsinieks Agris Upītis, viņam sekoja jelgavnieks Artūrs Bāriņš, kā arī Jānis Nikels no Strenčiem. Pirmo divu uz starta nebūs, tāpēc tieši Nikels kļūst par galveno Latgales kausa favorītu gan pēdējā posmā, gan kopvērtējumā. Uz pjedestāla pozīcijām kopvērtējumā pretendēs arī rīdzinieks Ermīns Vācietis, jūdažnieks Mareks Dainis un Raivis Riekstiņš no Turkalnes. Taču, tā kā attiecīgajā seriālā ir tikai divi posmi, labu punktu guvumu gūs arī sportists, kurš nebūs startējis pirmajā sacīkstē, bet otrajā posmā sasniegs uzvaru.

Junioru vērtējumā Rihardam Dainim pietiks ar iziešanu uz starta, lai kļūtu par Latgales kausa Junioru vērtējuma uzvarētāju. Lai gan šoreiz viņam pretī stāsies Junioru ieskaitē vērtētā Evija Vītola, ādažnieces nestartēšana iepriekšējā posmā viņai nedod cerības cīnīties ar Rihardu par šo titulu.

Aknīstē debiju folkreisā piedzīvos trīs līdz šim nestartējuši dalībnieki. Uz starta ar kopīgu VW Golf II stāsies siguldieši Normunds Tūtars un Guntars Gabrāns, bet nu jau bijušo Vasaras kausa līdera Mārtiņa Lapsas Opel Astra uz starta izvedīs Juris Zalmanis. Visi trīs jau ilgāku laiku tuvojušies šim sporta veidam, un Aknīstē būs iespēja šo mērķi sasniegt.

Pēc vasaras pārtraukuma folkreisa sezona uzņems ievērojamus apgriezienus. Pēc sestdienas sacīkstes sekos Vidzemes kausa trešais posms un Zemgales kausa pirmais posms 29. augustā Ropažos, 333 trasē. Savukārt vēl nedēļu vēlāk īpašais notikums – LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas priekšpēdējais – ceturtais – posms, kas notiks sporta kompleksā Mūsa, Bauskā. Sacīkste, kas notiks kopā ar Latvijas autokrosa čempionāta un Baltijas kausa posmu, jau šobrīd pulcē 20 dalībniekus, taču noteikti sportistu skaits palielināsies.

Folkreisa norisēm var sekot līdzi www.autocross.lv.

Foto autors: Viesturs Saukāns

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV