Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Aknīstē uzvar Raivis Riekstiņš, LAF Latgales kauss Ermīnam Vācietim

Viesturs Saukāns, 16.08.2010. 13:28

LAF Folkreisa Latgales kausa izšķirošajā otrajā posmā Aknīstē, Senleju trasē uzvaru guva Raivis Riekstiņš no Turkalnes, gūstot pirmo uzvaru folkreisā. 13 dalībnieku konkurencē viņš finālā aizvadīja lielisku dueli ar Ermīnu Vācieti. Vācietis pēdējos apļos Riekstiņu noķēra, taču nepaspēja veikt izšķirošo apdzīšanu. Sasniegtā otrā vieta gan neliedza Ermīnam gūt LAF Folkreisa Latgales kausa kopvērtējuma uzvaru, par vienu punktu apsteidzot Riekstiņu.
Aknīstē uzvar Raivis Riekstiņš, LAF Latgales kauss Ermīnam Vācietim

Trešo vietu sasniedza folkreisā pirmo sacīksti aizvadījušais siguldietis Guntars Gabrāns – panākums izdevās par spīti mašīnas sajūga defektam. Ar knapi kustošu auto ceturtais – Ints Kravis. Šādu situāciju diktēja lielais izstāšanos skaits, ko piedzīvoja vairāki favorīti. Jānis Nikels, kurš bija galvenais pretendents uz kopvērtējuma uzvaru, izstājās ar ātrumkārbas defektu. Brāļi Mareks un Rihards Daiņi nevarēja cīnīties finālā motora defekta dēļ.

Lielisku cīņu finālbraucienā demonstrēja Evija Vītola, kura droši pretendēja uz pjedestāla pozīciju, taču arī viņa izstājās tehnisku problēmu dēļ. Evijai mierinājums bija pirmā vieta Junioru ieskaitē šajā posmā. Lielisku debiju ar bijušo Mārtiņa Lapsas Opel Astra aizvadīja Juris Zalmanis – viņš pretendēja pat uz uzvaru, taču sacīksti apturēja riepas plīsums.

Latgales kauss ir pirmais folkreisa vasaras seriāls, kas noslēdzis sezonu. Latgales organizatoru komanda sevi pierādījusi kā spēcīgu un motivētu, ar vēlmi šajā virzienā darboties arī turpmāk.

Kopvērtējumā aiz Vācieša un Riekstiņa trešo vietu guva Jānis Nikels. Savukārt labākais juniors Latgalē – Rihards Dainis.
Interesanti, ka Ermīns Vācietis kļuvis par pirmo Latvijas folkreisa braucēju, kurš guvis kopvērtējuma uzvaru kādā no seriāliem, startējot ar aizmugures piedziņas auto – tātad, viss ir iespējams!

Folkreiss turpinās savas aktivitātes: pēc Aknīstes posma, kas bija folkreisa 20. sacīkste tā 14 mēnešu pastāvēšanas vēsturē, nākamās cīņas notiks 29. augustā 333 trasē (Vidzemes un Zemgales kausu posmi), bet izcila cīņa gaidāma 4. septembrī sporta kompleksā Mūsa, kuru uz starta LAF Folkreisa Vasaras kausa posmā stāsies vairāk nekā 20 dalībnieki. Sacīkste notiks kopīgi ar Latvijas čempionātu un Baltijas kausu autokrosā.

Tikmēr autokrosa līdzjutējiem aktivitātes jau šonedēļ – 22. augustā Smiltenē, Tepera trasē notiks Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais – piektais – posms.

FOTO: 2010. gada LAF Folkreisa Latgales kausa ieguvējs Ermīns Vācietis. Foto: Viesturs Saukāns.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV