Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Salacgrīvā aizvadīts Latviijas čempionāta enduro otrais posms

Agnese Evarsone, 16.08.2010. 13:33

14. un 15. augustā Salacgrīvā norisinājās Latvijas čempionāta enduro otrais posms un Baltijas čempionāta enduro ceturtais posms, kurā startēja 58 sportisti. Sacensības norisinājās divu dienu garumā, kurās sportisti katru dienu veica 2 apļus, kas sastāvēja no aptuveni 65 km garas distances un diviem speciālajiem testiem - Enduro un Krosa testu. Salacgrīvas posma organizators Uģis Bērziņš, bija ļoti rūpīgi izveidojis abus testus, lai katram sportistam būtu iespēja pārbaudīt savus spēkus un izturību. Īpašu sportisko veiklību prasīja testos izvietotie baļķi, kas pēc spēcīgajām lietusgāzēm kļuva par iemeslu daudzu, arī pieredzējušu, sportistu kritieniem. Lietus nesaudzēja arī pārējo trasi, vairākus pārbraucienu posmus pārvēršot milzīgās peļķēs un smagu dubļu vannās. Tomēr neraugoties uz grūtībām, Salacgrīvas posms vērtējams kā Latvijas čempionāta enduro līmenim atbilstošs.
Salacgrīvā aizvadīts Latviijas čempionāta enduro otrais posms

Latvijas čempionāta enduro individuālajā vērtējumā E1 klasē uzvaru izcīnīja kluba ,,Valdlauči'' sportists Kristaps Bajārs, aiz sevis atstājot otru labāko E1 klases braucēju Edgaru Siliņu no ,,Motosports Racing Team.'' E2 klasē pirmajā dienā uzvaru dalīja divi sportisti - Kristians Evarsons no ,,Valdlauču'' motokluba un Jānis Vinters no ,,Jāņa Vintera Mototeam Riga.'' Diemžēl otrajā sacensību dienā Kristiana mototehniku piemeklēja tehniskas problēmas, kas sportistam liedza sasniegt finišu, un abu dienu kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Jānis Vinters. E3 klasē nepārspēts palika Einārs Vinters no ,,J.Vintera Moto Team Riga,'' bet Senioru klasē 1. vieta Artūram Robežniekam no ,,L.R.K.'' motokluba. Kvadru Open klasē divu dienu kopvērtējumā vienādu punktu summu ieguva divi sportisti Gatis Brenčs no ,,Valdlauču'' kluba un Kaspars Andersons, kurš startē privāti, bet tā, kā sacensību nolikumā ir paredzēts, ka šādā gadījumā uzvaru izcīna tas sportists, kuram labāk ir veicies otrajā sacensību dienā, tad 1. vietu ieguva Kaspars, bet Gatis palika otrais.

Klubu komandu ieskaitē visveiksmīgākā šoreiz izrādījās ,,Motosports Racing Team'' komanda, kura divu dienu kopvērtējumā izcīnīja uzvaru, otrajā vietā atstājot motokluba ,,Moto A-Z'' 1. komandu, bet trešajā vietā motkluba ,,Valdlauči'' komandu.

LaMSF Kausa izcīņā enduro, Hobiju klasē vislabāk veicās Jurijam Žižkunam no ,,Moto A-Z'' kluba. C klasē abas dienas nepārspēts palika Ričards Neimanis, kurš startē privāti. Veterānu klasē 1. vieta ,,Valdlauču'' sportistam Raitim Evarsonam. Rallija klasē arī šoreiz visus savus sekotājus apsteidza Ģirts Dubavs no kluba ,,apPasaule,'' bet Kvadru ATV klasē uzvarēja cits kluba ,,apPasaule'' braucējs - Artūrs Vēvers.

Nākošais, trešais, Latvijas čempionāta enduro posms notiks 25. un 26. septembrī Jēkabpilī.

Salacgrīvas posma pirmo trīs vietu ieguvēji pa klasēm:

E1 klase:
Kristaps Bajārs - Valdlauči
Edgars Siliņš - Motosports RT
Toivo Nikopensius – Igaunija

E2 klase:
Jānis Vinters – J.Vintera Moto Team Riga
Lauris Ermanis – Motosports RT
Jānis Baunis jun. – Moto A-Z

E3 klase:
Einārs Vinters – J.Vintera Moto Team Riga
Tonu Kallast – Igaunija
Sandris Kļaviņš – Motosports RT

Senioru klase:
Artūrs Robežnieks – L.R.K.
Arvis Bumbiers – Motosports RT
Pēteris Sliede – apPasaule

Kvadru Open klase:
Kaspars Andersons – privāti
Gatis Brenčs – Valdlauči
Jānis Zaķis – Moto A

Hobiju klase:
Jurijs Žižkuns – Moto A-Z
Vaido Kalm – Igaunija
Jurģis Bergs – Motodroms

C klase:
Ričards Neimanis – privāti
Timo Hermmlia – Igaunija
Jānis Freimanis – L.R.K.

Veterānu klase:
Raitis Evarsons – Valdlauči
Pekka Sointula – Somija
Ričardas Donelavičius – Lietuva

Rallija klase:
Ģirts Dubavs – apPasaule
Andžejs Radvils – L.R.K.
Valdis Ozoliņš – privāti

Kvadru ATV klase:
Artūrs Vēvers – apPasaule
Ralfs Kaliksons – Motosports RT
Atis Punktiņš - privāti

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV