Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Baltijā vērienīgākajās PRO Drift sacensībās pārāki izrādās Latvijas sportisti

Ģirts Avotiņš, 16.08.2010. 14:09

Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 14. augustā norisinājās "Rīgas pilsētas kauss" - līdz šim Baltijā vērienīgākās un spraigākās PRO Drift sacensības, kas piektdienas vakarā tika atklātas ar visu dalībnieku parādi Rīgas ielās un Rātslaukumā. Rīgas domes un Live Rīga atbalstītais "Rīgas pilsētas kauss" vienlaikus bija Latvijas PRO Drifta čempionāta 3. posms un Austrumeiropas PRO Drifta čempionāta 4. posms.
Baltijā vērienīgākajās PRO Drift sacensībās pārāki izrādās Latvijas sportisti

Austrumeiropas PRO Drifta čempionāta kvalifikācijas braucienos vislabāko rezultātu izdevās uzrādīt somam Tēmu Peltolam, kurš ar savu Mercedes Benz W123 dīzeli ātri kļuva par skatītāju mīluli. Tālāk kvalifikācijas rezultātos secīgi sakārtojās Jānis Eglīte, Kristaps Blušs, Juha Rintanens un Gvido Elksnis.

Diemžēl ārkārtīgi ātrais, melni kūpošais skatītāju favorīts Tēmu Peltola bija pirmais, kurš piedzīvoja neveiksmi – Peltola astotdaļfinālā cīnoties pret Eduardu Vahametu pieļāva smagu kļūdu un trasē sagriezās, kas viņu izslēdza no tālākas sacensības. Pārējiem kvalifikācijas līderiem gāja daudz labāk un viņi visi nokļuva līdz pusfinālam.

Pusfinālā īpaši spraiga cīņa izvērtās starp pagājušā gada Latvijas čempionu Gvido Elksni un vienu no šī gada Austrumeiropas PRO Drifta čempionāta favorītiem Kristapu Blušu. Abi sportisti trasē izcēlās ar ļoti agresīvu, tuvu un ātru braukšanas stilu. Pirmajā tandēma braucienā Elksnis, braucot pa priekšu, bija sev nodrošinājis lielu distanci no Bluša. Apmainoties vietām, Elksnis ļoti agresīvi spieda uz Blušu, taču kļūdījās un īsi pirms finiša, pieļāva abu automobiļu sadursmi, kas beidzās ar to, ka nekontrolējamais Kristapa Bluša sporta automobilis, sāniski slīdot, no finiša "noslaucīja" Red Bull arku. Šīs sadursmes dēļ Elksnis automātiski tika izslēgts no iespējas cīnīties par uzvaru.

Mazajā finālā aci pret aci tikās soms Juha Rintanens un Gvido Elksnis, šajā cīņā veiksmīgāks izrādījās Somijas sportists, kurš arī izcīnīja tiesības kāpt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Lielajā finālā par uzvaru Austrumeiropas PRO Drift čempionāta 4. posmā cīnījās Kristaps Blušs ar Jāni Eglīti. Abi fināla braucieni bija tik vienlīdzīgi, ka sacensību tiesneši bija spiesti pieprasīt pārbraucienus. Pirmajā no tiem Kristaps Blušs pieļāva kļūdu un trasē sagriezās. Otrajā braucienā, lai uzvarētu, Jānim Eglītem nācās tikai precīzi izbraukt trasi un nepieļaut nevienu smagu kļūdu, ko viņš lieliski arī izdarīja, pat ievērojami atraujoties no sava sekotāja, tādējādi kļūstot par Austrumeiropas PRO Drift čempionāta 4. posma uzvarētāju, Blušu atstājot otrajā vietā.

Latvijas PRO Drifta čempionāta 3. posmam kvalifikācijas rezultāti tika aizgūti no Austrumeiropas čempionāta, jo visi Latvijas čempionāta dalībnieki piedalījās arī Austrumeiropas čempionātā. Līdz pusfinālam nonāca Kristaps Blušs, Ivo Cīrulis, Jānis Eglīte un Ervīns Žuks. Mazajā finālā savā starpā sacentās Ivo Cīrulis un Jānis Eglīte. Šajā duelī pārāks izrādījās Ivo Cīrulis. Lielajā finālā cīņa par uzvaru starp Kristapu Blušu un Ervīnu Žuku izraisīja asas diskusijas un vārdiskus protestus. Kā izrādījās Ervīns Žuks cīņā izmantoja driftā neatļautu braukšanas stilu, par ko viņa rezultāts tika anulēts, tādējādi par Latvijas čempionāta 3. posma uzvarētāju pasludinot Kristapu Blušu. Uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem tādējādi stājās abi fināla dalībnieki – Ivo Cīrulis uz otrā, Jānis Eglīte – trešā pakāpiena.

HGK Motorsport komanda, kas organizēja šīs sacensības, jau ir saņēmusi ļoti augstu novērtējumu no Skandināvijas un Krievijas čempionātu organizatoriem un tiesnešiem par sacensību kvalitāti un spēju tās noorganizēt īpaši īsā laikā, tādējādi jau iespējams nākamgad Latvijā notiks nevien Austrumeiropas PRO Drifta čempionāta posms, bet arī vēl kādas ļoti augsta mēroga drifta sacensības. "Rīgas pilsētas kauss" sacensības nebūtu iespējamas bez Rīgas domes, Live Riga, www.liveriga.lv, kā arī TVA Group, DC Shoes, Red Bull, Motul, Baltikums Apdrošināšana, Degviela, Discomania, Selkoms, Skorpions apsardze, Stats Serviss, Mārtiņa Beķereja, Star FM, LNT, BalticTravelnews.com, BM Auto, TOMO Hotel, www.barman.lv, Melnais Kaķis un kluba MAD House atbalsta.

Foto: Jānis Barbars

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV