Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Latvijas čempionāta motokrosā priekšpēdējais posms notiks Madonas pusē

Iveta Kaminska, 19.08.2010. 10:07

Sestdien 21. un svētdien 22. augustā Madonas novada, Kusas moto trasē norisināsies Latvijas čempionāta motokrosā priekšpēdējais, 7. posms.
Latvijas čempionāta motokrosā priekšpēdējais posms notiks Madonas pusē

Sestdien, 21. augustā noteikti viens no interesantākiem būs MX85 klases brauciens. Pēc Stelpē notikušā 6. posma čempionāta kopvērtējumā pirmajā un otrajā vietā atrodas VV Moto Racing Team komandas biedri Rihards Ginters un Uldis Spulle, kuriem vienāds punktu skaits – 197, bet tikai par četriem punktiem atpaliek Pauls Jonass.

Arī viskuplāk pārstāvētajā Kvadri Iesācēji klasē sīva cīņa norisinās starp komandas biedriem, tikai šajā klasē tie ir Rodeo sportisti Kristaps Smiltnieks un Edgars Meņģelis. Čempionāta kopvērtējumā jau kuro reizi Kristaps apmainījies ar Edgaru vietām, kur Smiltnieks ir līderis ar 11 punktu pārsvaru. Trešajā vietā esošo Mārci Kārkliņu (Kurlande) sāk apdraudēt Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kurš atpaliek tikai par vienu punktu.

MX Iesācēji klasē, kura ir viena no kuplāk pārstāvētajām klasēm solo motociklu konkurencē (startējuši 36 dalībnieki), kopvērtējuma līderis Ansis Segliņš (Ļitvinova Motosporta Klubs) tuvāko sekotāju Mārtiņu Segliņu (Ļitvinova Motosporta Klubs) apsteidz par 25 punktiem. Tāda pati punktu atstarpe ir ar trešajā vietā atrodošo Gati Atvaru (Bieriņu Motoklubs).

Cīņa par katru punktu būs arī Kvadri 50A klasē, kur katrs posms atnes izmaiņas. Stelpē zelts atkal tika Reinim Bicānam (Elkšņi) un čempionātā pēc viena izlaista posma viņš atkal nokļuvis līderos, nākošo sekotāju Markusu Auniņu (Vangaži) apsteidzot tikai par sešiem punktiem.

Savās klasēs ievērojamu pārsvaru ieguvuši igauņu sportisti Meico Vettik (MX50) - 56 punkti un Claudius Roosma (MX65) – 42, bet MX85B klasē Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs) - 41, Mini MX un Kvadri 50B, izņemot vienu posmu, nepārspēti ir Raivis Levans (Motoklubs Ape) – 49 un Dinars Ekharts (Gaujas Kauss MX Team) - 67, Kvadri 200A - Ralfs Reinfelds (Rodeo) – 23, Kvadri 200B - Kristiāns Miezītis (Elkšņi) - 50, Kvadri 100 - Emīls Sigājevs (Rodeo) 78 un Kvadri Dāmas Monta Dišlere-Kirilko (CAMK Latgale).

Svētdien, 22. augustā aizraujošas cīņas varēs vērot Kvadri Open, kurā uzminēt uzvarētāju braucienos ir tikpat kā neiespējami, lai gan nu jau četrus posmus kopvērtējumu tabulas augšgalā atrodas Mikus Neško (Saldus Motoklubs), kura pārsvars pār Agri Neiju (Bieriņu Motoklubs) ir tikai 12 punkti.

Visvairāk gaidīti būs apvienotie MX1, MX2, A1 un A2 klašu braucieni, kas vienmēr ir spraigi un sportisti skatītājiem tramplīnos demonstrē skaistus lēcienus. MX1 klasē visu sezonu līderis ir Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata), kurš tuvāko konkurentu Leonu Kozlovski (Motosports RT) apsteidz par 45 punktiem. Toties MX2 klasē Stelpes posms bija neveiksmīgs līderim Dāvim Ivanovam (Moto X), līdz ar to viņam pietuvojies Toms Macuks (Rodeo) un starpība vairs ir tikai pieci punkti.

Sīva cīņa par punktiem norisinās H30 klasē, lai gan kopvērtējuma trijnieks joprojām saglabājas nemainīgs. Līderis ar 7 punktu pārsvaru ir Intars Janbergs (Saldus Motoklubs).
Senioru klasē Jānim Mironovam (CAMK Latgale) pēdējā posmā strauji pietuvojies Arvis Sanders (Rodeo). Atstarpe sarukusi līdz 12 punktiem, jo pēc iegūtās pleca traumas Baltkrievijā, Jānis Stelpē katrā braucienā veica tikai vienu apli.

Grūti aizsniedzami savās klasēs ir līderi H14 Didzis Gorbenko (CAMK Latgale), kurš stabili uzvar nu jau piecus posmus, Veterānu klasē Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs), kuram vienīgajam čempionātā ir maksimālais punktu skaits, kā arī Blakusvāģu klasē ekipāža brāļi Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs).

Komandu konkurencē līderos atkal izvirzījušies Ventspils MK "RODEO" sportisti - 5428 punkti, kuri kopvērtējumā par 90 punktiem apsteiguši "CAMK Latgale" (5338 punkti), bet trešajā vietā atrodas Bieriņu MK "MĀRUPE" komanda ar 4946 punktiem.

Uz tikšanos Kusas trasē 21. un 22.augustā motokrosā!

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV