Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Latvijas Universitātes basketbola komandu trenēs Mārtiņš Zībarts

Latvijas Universitātes Preses centrs, 19.08.2010. 10:35

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1.divīzijas jaunpienācēju – basketbola komandu „Latvijas Universitāte" – trenēs panākumiem bagātais treneris Mārtiņš Zībarts, kurš komandu trenējis līdz šim.

17.augustā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēdē tika nolemts, ka basketbola komanda „Latvijas Universitāte" papildinās līdzšinējo LBL 1.divīzijas komandu pulku. Latvijas Universitātes komandas galvenais treneris būs Mārtiņš Zībarts, ar kuru komandai jau ilgus gadus ir veiksmīga sadarbība.

Mārtiņš Zībarts uzskata, ka basketbola komandas „Latvijas Universitāte" starts LBL 1.divīzijā ir loģisks solis basketbola sistēmas attīstībā Universitātē: „Latvijas Universitāte vairākus gadus bija sadarbības partneris gan sporta klubam „Barons", gan Rīdzenes sporta skolai. Pašlaik ir labākais brīdis, lai veidotu savu basketbola klubu, kurā spēlētājiem būtu iespēja labā līmenī pilnveidot meistarību pēc sporta skolas beigšanas un vienlaikus iegūt augstāko izglītību – līdzīgi, kā tas notiek ASV universitātēs."

Mārtiņš Zībarts nesen atgriezies no U-20 sieviešu čempionāta Liepājā ar bronzas medaļu. Ar dažādām komandām treneris ir bijis LBL finālists (2009.), FIBA Eiropas kausa ieguvējs (2008.), LBL čempions (2008., 2010.), SBL čempions (2005., 2006., 2008., 2010.), pirmās vietas ieguvējs Eiropas U-18 meiteņu B divīzijas čempionātā un otrās vietas ieguvējs Eiropas U-16 meiteņu B divīzijas čempionātā.

Latvijas Universitātes Sporta servisa centra un basketbola komandas „Latvijas Universitāte" direktors Uģis Bisenieks ir ļoti gandarīts par līdzšinējo sadarbību ar treneri: „Mārtiņš Zībarts jau 12 gadus strādā Latvijas Universitātē un ir licis pamatus Universitātes basketbola sistēmas izveidei. Mērķtiecīgums, stabilitāte, entuziasms un analītiskās prātā spējas, studentu vides pārzināšana ir panākumu atslēga Mārtiņam Zībartam, kas ļaus veiksmīgi veidot turpmāko Latvijas Universitātes komandas attīstību."

Līdz šim Latvijas Universitātes basketbola komanda Mārtiņa Zībarta vadībā ar lieliskiem panākumiem ir piedalījusies dažāda līmeņa turnīros – Amatieru Basketbola līgā, SEB Studentu Basketbola līgā, kā arī starptautiskajās SELL spēlēs.

Informācija par sporta aktivitātēm Latvijas Universitātē: www.lu.lv/sports

Papildu informācija:
Uģis Bisenieks
E-pasts: ugis.bisenieks@lu.lv
Tālrunis: 29333956

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV