Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Štolcermaņa komanda uzvar "Endurance Challenge 300"

Juris Dargēvičs, 19.08.2010. 12:25

Aizvadītās nedēļas nogalē "Sporta kompleksā 333" norisinājās latviešu autosportista Haralda Šlēgelmilha organizētā īres kartingu čempionāta "Endurance Challenge 300" trešais posms. Unikālas šīs sacensības bija ar to, ka braukšana pirmo reizi notika nakts apstākļos, pie mākslīgā apgaismojuma, taču tas neliedza uzvarēt spēcīgajai "Rullītis" komandai ar jelgavnieku Mareku Štolcermani priekšgalā.
Štolcermaņa komanda uzvar "Endurance Challenge 300"

Tāpat kā otrajā posmā, arī šoreiz sacensībām tika izmantota trases 950 metrus garā konfigurācija un braucējiem bija jāveic tieši 300 apļi. Šoreiz pieteikušās bija astoņas komandas, katru no kurām pārstāvēja no sešiem līdz pat astoņiem dalībniekiem. To vidū bija gan profesionāli autosportisti, gan arī kartingu entuziasti.

"Endurance Challenge 300" visi sacenšas ar īres kartingiem un tas ir lielisks veids kā par salīdzinoši mazām izmaksām pierādīt savu varēšanu pret Latvijas labākajiem braucējiem. Noteikumi paredz, ka katra posma laikā komandai jāveic 14 pilotu maiņas, kā arī 2 reizes jāuzpilda degvielu. Šis bija trešais no paredzētajiem četriem čempionāta posmiem.

Sacensību pirmā daļa jeb pirmie 150 apļi tika aizvadīti dienas gaišajā daļā. Tobrīd "Endurance Challenge 300" vadībā atradās komanda "Rullītis 1", kurai sekoja "Rullītis" un debitanti "Greizie Rati". Sacensību otrā daļa sākās plkst. 22:30, kad kompleksā tika ieslēgti prožektori. Atbilstoši nolikumam, komandas arī samainījās ar kartingiem - pirmās pozīcijas īpašnieki tika pie tā brīža astotās ātrākās komandas braucamrīka, otrā vieta apmainījās ar septīto, trešā ar sesto un ceturtā ar piekto.

Vēlāk notika līderu maiņa un finišā jau kā pirmie iebrauca "Rullītis" komanda, ko pārstāvēja Mareks Štolcermanis, Toms Bobrovskis, Kristaps Gasparovičs, Jānis Gasparovičs, Andris Lāčplēsis, Kristaps Andris, kā arī Krišjānis Caune un Kaspars Šimkus. Komandai distances veikšanai bija nepieciešamas 5 stundas un 40 minūtes.

35 sekundes aiz uzvarētājiem finišēja "Rullītis 1", savukārt trešo vietu izcīnīja "ATG 1", kas uzvarētājiem jau zaudēja veselu apli. Sacensību ātrāko laiku 291. aplī uzrādīja "ATG 1" pārstāvis Otto Birznieks (57.665 sekundes), savukārt balvu "Atraktīvākā komanda" ieguva čempionāta jaunpienācēji "Greizie Rati", kas finišēja piektie.

"Endurance Challenge 300" sezonas noslēguma sacensības tiek plānotas 19. septembrī turpat "Sporta kompleksā 333".

Foto: www.333.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV