Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ceļš Rīga – Tallina ar velosipēdu veikts 4 stundās un 17 minūtēs

Krišjānis Jansons–Ratiniks, 20.08.2010. 10:00 | komentāri (1)

Vienkārši īstenojot traku ideju, piesakot velosipēdu kā konkurētspējīgu transportlīdzekli un visbeidzot visas distances garumā balansējot starp „vajag" un „vairs nevaru" sportists no „Hawaii Express" velokomandas, idejas autors, dalībnieks un organizators Krišjānis Jansons – Ratiniks veica ceļu Rīga – Tallina 4 stundās un 17 minūtēs.

Kopējais distances garums bija 299,4 km, ko parasti ierasts mērot trīsarpus stundās, sēžot ērtā auto sēdeklī, skanot atbilstoši izvēlētai mūzikai vai risinot interesantu sarunu ar blakus sēdētāju. Šoreiz apstākļi bijuši stipri neierasti. 19.augusta rītā, plkst. 5.51 pie Rīgas robežas netālu no Ulbrokas diviem „Hawaii Express" komandas sportistiem – Krišjānim Jansonam – Ratinikam un Naurim Selgam – tika dots starts, lai vēl vairāk šokētu jau tā neticīgos, izraisītu rezonansi sabiedrībā un paši sev pierādītu to, kas citiem šķiet neiespējams. Nebija ne miņas no tā atbalsta luksusa, ko esam raduši skatīt pasaules riteņbraukšanas praksē, kas vēl vairāk atklāj dalībnieku stingro gribu un sīksto fizisko sagatavotību. Vieglāk ceļu veikt palīdzēja priekšā braucošā kravas auto radītais aizvējš un komandas biedra atbalsts – regulāra ūdens un enerģijas želeju pasniegšana.

Jāmin, ka pirmo 30 km atbalsta punkts bija biedra plecs, taču pēc šī attāluma veikšanas Nauris Selga, jūtot, ka līdz galam distanci veikt pietrūks dukas, izstājās, dodot iespēju komandas biedram Krišjānim Jansonam – Ratinikam, izmantot visu smagās automašīnas radīto aizsegu. Arī laika apstākļi nepavisam nelutināja. No Saulkrastiem līdz pat Pērnavai sportistu nepārtraukti pāršalca spēcīgas lietavas, šoseja bija pārplūdusi un redzamība tuvinājās nullei, taču tas nebūt nav ietekmējis vidējo ātrumu, kas fiksēts 69,6 km/h. Neskatoties uz pārvaramajiem šķēršļiem un milzīgo enerģijas zudumu Krišjānis Jansons – Ratiniks pēc 4 stundām un 17 minūtēm šķērsoja Tallinas pilsētas robežu – finiša līniju. Izkarsējies pirtī, uzņēmis daļu no zaudētajām kalorijām, gandarīts par paveikto sportists atkal ir gatavs ģenerēt un īstenot neprātīgas idejas!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV