Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Jānis Boks un Māris Līcis startēs Eiropas čempionāta posmos Čehijā un Ungārijā

Viesturs Saukāns, 20.08.2010. 11:51

Latvijas autokrosa braucēji Jānis Boks un Māris Līcis startēs Eiropas autokrosa čempionāta šīs nedēļas posmā Čehijā, Pržerovas trasē un nākamās nedēļas nogales sacīkstē Ungārijā, Njiradas trasē. Līcis turpinās mācību procesu D-3A bagiju klasē, savukārt, neskatoties uz lielo Eiropas čempionāta pieredzi, arī Boks atgriežas čempionātā debitanta statusā, jo aizvadīs pirmo sacīksti lielākas motoru kubatūras bagiju D-3 klasē.
Jānis Boks un Māris Līcis startēs Eiropas čempionāta posmos Čehijā un Ungārijā

Jānis Boks aizvadīs šogad pirmo Eiropas čempionāta sacīksti, turklāt pie jauna bagija stūres. Pēc vairākām sezonām un panākumiem D-3A klasē Boks mēģinās spēkus D-3. Atšķirība starp abām klasēm – ja D-3A motora darba tilpums ir ierobežots līdz 1600 kub. cm, tad D-3 klasē var izmantot pat līdz 4000 kub. cm dzinējus. Tiesa, ne visi dalībnieki izmanto lielākās kubatūras iespējas, jo pastāv dažādi kubatūras un svara attiecības risinājumi arī ar mazāku tilpumu motoriem.

Jānis Boks gan pirms debijas lielajā klasē ir piesardzīgs: „Domāju, Latvijas līdzjutējiem Čehijas posmā vairāk uzmanību jāpievērš Māra Līča startiem, jo es aizvadīšu skarbu mācību procesu ar jauno, neapgūto tehniku. Mašīnu, kuru tikko uzbūvējis vairākkārtējais Eiropas čempions Ladislavs Hanāks, neizdevās izmēģināt, jo attiecīgajā brīdī testu vieta bija noplūdusi. Rezultātā esmu ar to veicis aptuveni kilometru taisnā līnijā. Līdz ar to es nezinu, kā šī mašīna vadās, kādas ir tās īpatnības. Tehniski un teorētiski nešaubos, ka mašīna ir lieliska, taču paies laiks līdz mašīnu izdosies noregulēt atbilstoši manām vajadzībām."

Tikmēr ar optimismu uz Čehiju dodas Māris Līcis, kurš aizvadīs savu piekto Eiropas čempionāta sacīksti karjerā. Sezonas sākums aizvadīts ne tikai mācoties čempionāta trases un specifiku, bet arī pilnveidojot automašīnu. Pēc uzvaras Baltijas kausa posmā Priekulē Līcis sacīja: „Esmu ļoti apmierināts ar mūsu mašīnas progresu. Zinājām, ka pie vainas pirmo posmu ātruma trūkumam bija ātrumkārba, taču tagad kārbas jaunā versija vieš optimismu. Ja sezonas pirmo pusi pavadīju apzinoties, ka varu mācīties, izmantojot esošo tehniku, tad šobrīd uz Čehiju un Ungāriju dodos ar mērķi pacīnīties par iekļūšanu vismaz B finālā (top-16)."

Čehijas posms norisināsies 21. un 22. augustā, bet Ungārijas sacīkste pēc nedēļas – 28. un 29. augustā. Māris Līcis D-3A klases kopvērtējumā atrodas 20. vietā no 37 punktus guvušajiem dalībniekiem. Jāņa Boka augstākie panākumi ir otrā vieta Eiropas čempionāta posmā Mūsā 2006. gadā un uzvara 2007. gada Ungārijas sacīkstē. Kopvērtējumā Boks visaugstāk bija 2006. gadā, čempionātu noslēdzot devītajā vietā.

Informācija par Latvijas sportistu startu Eiropas autokrosa čempionātā – www.autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV