Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

„VEF Rīga" paraksta līgumu ar talantīgāko Baltkrievijas centra spēlētāju

Laila Spaliņa, 20.08.2010. 16:05

Šodien, 20.augustā, basketbola klubs „VEF Rīga" parakstījis līgumu ar talantīgāko Baltkrievijas jauno centra spēlētāju Artjomu Parahovski (Artsiom Parakhouski).

A.Parahovskis (1987.gads, 211cm, 118kg) 2010.gada maijā absolvējis Radford universitāti (NCAA); tās sastāvā divas reizes (2009. un 2010.) atzīts par „Big South" konferences gada vērtīgāko spēlētāju. 2009./10.gada sezonā bijis vadošais NCAA spēlētājs atlēkušo bumbu rādītājā – vidēji 13,4 vienā spēlē, vidējais spēlē gūto punktu skaits – 21,4. Parahouskis divu gadu laikā, spēlējot Radford universitātē, kopumā guvis 1,195 punktus, savācis 783 atlēkušās bumbas un bloķējis 115 metienus.

2010.gadā piedalījies Bostonas Celtics Orlando Pro Vasaras līgā.

„VEF Rīga" galvenais treneris Rimas Kurtinaitis: „Mums ir ļoti paveicies, ka dabūjām šo basketbolistu. Piesaistīt viņu „VEF" vēlējāmies jau, kopš uzsākām komandas komplektāciju, taču domājām, ka Parahovskis paliks ASV un spēlēs tur. Viņš ir tieši tāds piektās pozīcijas basketbolists pēc visiem parametriem, pēc spēles stila, kādu vēlējāmies. Tagad gaidām Parahovska ierašanos Rīgā, lai varētu novērtēt, pārbaudīt viņu klātienē."

„VEF Rīga" viceprezidents Valdis Valters: „Šā basketbolista piesaistīšana nācās ļoti grūti, jo viņš ir ļoti pieprasīts spēlētājs. Tikai dīvainu apstākļu dēļ viņš neiekļuva NBA draftā. Mēs bijām pacietīgi, nogaidījām un sagaidījām. Uzskatu, ka šī mums ir liela dāvana. Parahovskis ir tieši tāds spēlētājs, kāds vajadzīgs R.Kurtinaitim – ātrs un dos labu rezultātu komandai."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV