Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

LČ motokrosā Kusas trasē jau zināmi pirmie čempioni

Iveta Kaminska, 23.08.2010. 15:29

Sestdien, 21. augustā, Madonas novada "Kusas" moto trasē aizritēja Latvijas čempionāta motokrosā priekšpēdējā posma pirmā diena, kurā startēja 107 sportisti. Uzvarētāji tika noskaidroti 14 klasēs, kur uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Baltkrievijas jaunais sportists Artjoms Pašājevs (MX 50), Atis Breds (Kvadri 50A, Gulbenes Moto), Dinars Ekharts (Kvadri 50B, Gaujas Kauss MX Team), igaunis Rico Rohumaa (Kvadri 100A), Emīls Sigājevs (Kvadri 100B, Rodeo), Ralfs Reinfelds (Kvadri 200A, Rodeo), Kristiāns Miezītis (Kvadri 200B, Elkšņi), igaunis Claudius Roosma (MX 65), igaunis Karel Kustar (MX 85), Kristers Drevinskis (MX 85B, Bieriņi), Kristaps Smiltnieks (Kvadri Iesācēji, Rodeo), Monta Dišlere-Kirilko (Dāmas Kvadri, CAMK Latgale), Rinalds Grasis (MX Iesācēji, CAMK Latgale) un Raivis Levans (Mini MX, MK Ape).
LČ motokrosā Kusas trasē jau zināmi pirmie čempioni

MX 50 klasē galvenā cīņa par pirmo vietu noritēja starp baltkrievu Artjomu Pašājevu un šīs klases kopvērtējuma līderi igauni Meico Vettik. Ja pirmajā braucienā pēdējā apļa beigās igaunim izdevās apsteigt ātro Baltkrievijas braucēju un finišēt kā līderim, tad otrajā braucienā Artjoms līdera pozīciju prata nosargāt visu braucienu un uzvarēt sacensībā. Bronzu izcīnīja kopvērtējuma otrā labākā rezultāta īpašnieks Justs Grencis (Gaujas Kauss MX Team). Pēc šīs sacensības Meico Vettik kopvērtējumā ir atrāvies no sekotājiem par 69 punktiem un jau nodrošinājis sev šīs sezonas Latvijas čempiona titulu.

Arī Mini MX klasē ar pārliecinošām uzvarām abos braucienos Raivis Levans (MK Ape) jau ir kļuvis par Latvijas čempionu. Jāpiezīmē, ka Igaunijā pēdējās sacensībās Mini MX klasē 47 dalībnieku konkurencē Raivis izcīnīja otro vietu. Kusas trasē pirmo reizi uz mini motocikla kāpa arī motokrosa veterāns un kvēls sacensību Zelta mopēds cienītājs Ainārs Karro, kurš trasē cīnījās ne tikai ar konkurentiem, bet arī savam jaunākajam dēlam Emīlam Karro ne vienu reizi vien parādīja sīvu konkurenci. Jāteic, ka Emīls šoreiz abos braucienos izcīnīja otrās vietas, bet tēvs ceturtās.

Latvijas čempiona titulu priekšlaicīgi sev nodrošinājuši arī Dinars Ekharts (Kvadri 50B, Gaujas Kauss MX Team), Emīls Sigājevs (Kvadri 100B, Rodeo), Monta Dišlere-Kirilko (Dāmas Kvadri, CAMK Latgale), igaunis Claudius Roosma (MX 65), Kristers Drevinskis (MX 85B, Bieriņi). Var teikt, ka tikai neliels solītis līdz čempiona titulam pietrūkst Ralfam Reinfeldam (Kvadri 200A, Rodeo), jo pārsvars pār igauni Kaspar Haiba pirms pēdējā posma ir 33 punkti, Kristiāns Miezītis (Kvadri 200B, Elkšņi), kur kluba biedrs Dairis Virkstenis atpaliek par 50 punktiem.

Vissīvākās cīņas pēdējā posmā noritēs MX 85 klasē starp komandas VV Moto Racing Team biedriem Rihardu Ginteru un Uldi Spulli. Kusas trasē, ja pirmajā braucienā Spulle bija otrais, bet Ginters trešais, tad otrajā braucienā viņi apmainījās vietām un sacensībās sudrabs tika Ginteram. Čempionāta kopvērtējumā pēc septītā posma abiem šobrīd ir vienāds punktu skaits un pēc nedēļas Cenas trasē noskaidrosies, kurš no viņiem būs Latvijas čempions.

Motociklu klasē Iesācēji pirmo reizi šajā sezonā pārliecinoši abos braucienos uzvarēja Rinalds Grasis (CAMK Latgale), kurš beidzot ir atguvies pēc iepriekš gūtajām smagajām traumām un šoreiz konkurentiem neatstāja nekādas cerības uz līdera pozīciju. Pēc šīs uzvaras viņš kopvērtējumā ierindojas ceturtajā vietā, no Gata Atvara (Bieriņu Motoklubs, 209 punkti) atpaliekot tik par 15 punktiem, bet pirmo un otro vietu saglabā brāļi no Ļitvinova Motosporta kluba Ansis Segliņš (261 punkts) un Mārtiņš Segliņš (246).

Kvadri 50A klasē otro uzvaru posmā izcīnīja Atis Breds (Gulbenes Moto), bet kopvērtējumā Reinis Bicāns (Elkšņi, 278) joprojām saglabā sešu punktu pārsvaru. Sacensībā Reinis un tuvākie konkurenti Markuss Auniņš (Vangaži, 272) un Artūrs Baltgalvis (Moto X), kurš pēc Kusas posma pakāpies uz trešo vietu kopvērtējumā, visi guva vienādu punktu skaitu – 40.

Pēc sīvas cīņas Kvadri Iesācēji klasē Kristaps Smiltnieks (Rodeo) uzvarēja Kusas trasē un pārsvaru palielināja jau par 19 punktiem, kas viņam dod lielāku garantiju kļūt par Latvijas čempionu. Komandas biedrs Edgars Meņģelis Madonas pusē izcīnīja tikai bronzas medaļu, jo otrajā braucienā ātrāks bija Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kurš kopvērtējumā pakāpies uz trešo pozicīju.

Nākošais, pēdējais Latvijas Čempionāta posms norisināsies 28. un 29. augustā Ozolniekos, Cenas moto trasē.

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV