Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latviešiem Čehijas autokrosa posms neveiksmīgs

Viesturs Saukāns, 23.08.2010. 16:01

Eiropas autokrosa čempionāta posms Čehijā, Pržerovas trasē Latvijas sportistiem Mārim Līcim un Jānim Bokam nebija veiksmīgs, jo abus vajāja tehniskas problēmas. Boka debija D-3 klasē pārtrūka otrajā kvalifikācijas sērijā ātrumkārbas problēmu dēļ, bet Līča startu D-3A klasē bojāja sīkas, taču izšķirošas problēmas.
Latviešiem Čehijas autokrosa posms neveiksmīgs

Jānis Boks aizvadīja debijas sacīksti D-3 bagiju klasē, no trim kvalifikācijām aizvadot divas, bet vēlāk izstājoties ātrumkārbas problēmu dēļ. Taču, par spīti neveiksmīgam iznākumam, Jānis ar mašīnu ir apmierināts: „Skaidrs, ka mašīna savā būtībā ir lieliska un to būvējuši profesionāļi," par Eiropas čempiona čeha Ladislava Hanāka darbu saka Boks. „Šobrīd notiek viss pēc plāna – tiek atklātas nianses, kas jāregulē, jāpārmaina un jāpārbauda. Gribētos labāku motora darbību, pirms ātrumkārbas lūzuma arī jutu, ka ir problēmas ar pārnesuma slēgšanu. Tagad mašīna paliks Čehijā un tiks gatavota šīs nedēļas Ungārijas posmam."

Mārim Līcim šoreiz sacīkste D-3A klasē neizdevās, jo jau pirmajā kvalifikācijā nolūza ritenis, bet nākamajos braucienos neizdevās labi rezultāti, turklāt trešajā kvalifikācijā brauciena vidū nācās izstāties. Rezultātā Māris nekvalificējās finālbraucieniem un palika bez kopvērtējuma punktiem.

Šajā nedēļas nogalē Ungārijā, Njiradas trasē notiks Eiropas čempionāta nākamais – septītais (no deviņiem) posms. Plānots, ka abi Latvijas sportisti turpinās cīņu arī šajā sacīkstē.

FOTO: Māris Līcis, D-3A.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV