Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Kulthārda vadītā Red Bull Racing Formula izies Viļņas ielās

Lana Daniela, 24.08.2010. 15:20

1.septembrī Viļņā atšķirībā no Rīgas sastrēgumu mazo skolnieciņu dēļ nebūs, jo satiksme Konstitūcijas Avēnijā tiks apturēta no plkst 17.00, kad sāksies Red Bull Speed Avenue. 900 metri vienā no galvenajām Viļņas ielām kļūs par F1 trasi, pa kuru trauksies dzīvā leģenda pilots Deivids Kulthārds. Tāpat kā īstās F1 sacensībās Red Bull Racing komanda darbosies pitstopos. Ar to viss vēl nebeigsies, jo šis tas par ātru braukšanu būs sakāms arī lietuviešu rallija un drifta profesionāļiem. Latvijas iedzīvotāji laipni aicināti pievienot savas ovācijas lietuviešu skatītāju pūlim un 1. septembrī apciemot savas dienvidu kaimiņvalsts galvaspilsētu.
Kulthārda vadītā Red Bull Racing Formula izies Viļņas ielās

Deivids Kulthārds ir viens no pieredzējušākajiem F1 pilotiem, braucot līkumotās sacensību trases kopš 1993. gada. Viņa kontā ir 247 F1 sacensības, 13 pirmās vietas, 62 reizes viņš ir pabijis uz pjedestāla. 2005. gadā Kulthārds pievienojās Red Bull Racing komandai, sniedzot daudzus neaizmirstamus mirkļus saviem faniem.

Pasākumu komentēs lietuviešu televīzijas profesionālis Kristijonas Kaikaris, kas jau 14. gadus komentē F1 sacensības. Viņaprāt, Red Bull Speed Avenue ir lieliska iespēja satikties visiem ātrbraukšanas faniem un speciālistiem. "Televīzijā var redzēt tikai plakanu bildi – nav dziļuma un perspektīvas. Realitātē visu varēs izjust gandrīz ar visām maņām – skaņu, smaržu, dzirdi un redzi. Un, protams, gaisā virmos pamatīgs adrenalīns. Būtu vienkārši nepiedodami ko tādu laist garām!"
Starp trijiem F1 braucieniem jeb pareizāk būtu teikt „lidojumiem" savu māku rādīs Lietuvas autosporta profesionāļi. Rallija maratonists Benediktas Vanagas un labākie Lietuvas drifteri Timas Simaška, Darius Balys, Evaldas Kovalenka un Ramūnas Brūzga parādīs Kulthārdam un skatītājiem, ka arī viņu braucamrīki ir ko vērti. Vanagas Red Bull Speed Avenue izbrauks ar savu Oscar 03 (T1), ar ko jau nedēļu pēc šova piedalīsies Dakāras rallijā "Zīda ceļš" Krievijā.

Red Bull Speed Avenue ielūdz visus 1. septembrī Viļņā uz adrenalīna un ātruma svētkiem plkst. 17.00! Lai garais ceļš paiet možā garā, degvielas uzpildes stacijās meklē Red Bull par īpašo cenu, bet veikalos ievērtē jauno četrpaku speciālajā F1 iepakojumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV