Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Brīvdienās LČ motokrosā pēdējais posms Cenas trasē Ozolniekos

Iveta Kaminska, 25.08.2010. 09:20 | komentāri (1)

Sestdien, 28. un svētdien, 29. augustā Cenas trasē, Ozolniekos norisināsies šīs sezonas pēdējais Latvijas čempionāta motokrosā pēdējais posms. Latvijas čempiona titulu priekšlaicīgi sev jau ir nodrošinājuši daudzi sportisti, bet sīvas cīņas par čempiona nosaukumu gaidāmas MX 85, H30, MX Iesācēji, Kvadri Open, Kvadri Hobiji, Kvadri 50A, Kvadri Iesācēji un Blakusvāģi Veterāni klasēs.
Brīvdienās LČ motokrosā pēdējais posms Cenas trasē Ozolniekos

Svētdien, 22. augustā, Madonas novada "Kusas" moto trasē aizritēja Latvijas čempionāta motokrosā priekšpēdējā posma otrā diena. Uzvaras savās klasēs izcīnīja un priekšlaicīgi arī Latvijas čempiona titulu sev jau ir nodrošinājuši Niks Apfelbaums (MX1, Auto-moto sporta klubs Sumata), Toms Macuks (MX2, Rodeo), Didzis Gorbenko (H14, CAMK Latgale), Atis Alžāns (Veterāni, Bieriņu Motoklubs), Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (Blakusvāģi, K.Serģa motoklubs), kā arī A1 klasē par Latvijas čempionu ir kļuvis Ronalds Baldiņš (Gaujas Kauss MX Team), bet A2 klasē Raivo Freibergs (CAMK Latgale). Iespējams, ka arī Arvi Sanderu (Seniori, Rodeo) ar 38 punktu pārsvaru pār Jāni Mironovu (CAMK Latgale) neviens no konkurentiem vairs nevar apdraudēt.

Kusas trasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Gundars Gaušis (A1, Adrenalin.lv), Jānis Kārkliņš (A2, K.Serģa motoklubs), Mikus Neško (Kvadri Open, Saldus Motoklubs), Arnis Pūle (Kvadri Hobiji, AP Motoklubs), Gvido Judeiks (H30, Rodeo) un igauņi S.Ivanovs/ A.Jalas (Blakusvāģi Veterāni).

Komandu konkurencē ievērojami spēcīgāki atkal bija "Rodeo" (Ventspils) sportisti, kas kopvērtējumā nostiprinājuši līdera pozīciju un maz ticams, ka kāds tos vēl var apsteigt kopvērtējumā.

Apvienotajos MX1, MX2, A1, A2 braucienos un arī MX1 klasē ātrākais bija Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata), kuram priekšlaicīgi ir nodrošināts Latvijas čempiona titulu. Par otro vietu kopvērtējumā cīņa vēl risināsies nedēļas beigās Cenas trasē, jo pēc smaga kritiena otrajā braucienā, Leons Kozlovskis (Motosports RT) izstājās, līdz ar to viņam stipri ir pietuvojies Kusas trasē MX1 klases sudraba medaļas ieguvējs un A1 klases uzvarētājs Gundars Gaušis (Adrenalin.lv), kurš MX1 kopvērtējumā ar 9 punktu atstarpi atrodas trešajā vietā, bet A1 klasē no sestās vietas pakāpies uz otro pozīciju. Bronzu MX1 klasē un sudrabu A1 klasē sacensībās izcīnīja Ronalds Baldiņš (Gaujas Kauss MX Team), kuram ar šiem punktiem pietika, lai kļūtu par Latvijas čempionu A1 klasē. A1 klasē kopvērtējuma trešajā vietā atrodas Mārtiņš Kokins (Saldus Motoklubs).

MX2 klasē abus braucienus uzvarēja Toms Macuks (Rodeo), kurš izvirzījies līdera pozīcijā. Tā kā sīvākajam šīs klases konkurentam, vienam no pretendentam uz Latvijas čempiona titulu Dāvim Ivanovam (Moto X) ir veikta rokas operācija un braukt viņš nevar 12 nedēļas, tad Toms Macuks ir kļuvis par Latvijas čempionu, jo punktu ziņā ir neaizsniedzams citiem. Sudrabu MX2 un zeltu A2 klasēs izcīnīja Jānis Kārkliņš (K.Serģa motoklubs), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena MX2 klasē kāpa Raivis Levans (MK Ape). A2 klasē sudrabu izcīnīja Raivo Freibergs (CAMK Latgale), kas viņam nodrošināja Latvijas čempiona titulu, bet bronzu saņēma Ingus Bērziņš (Bieriņu Motoklubs), kurš kopvērtējumā ir noķēris Gintu Filipsonu (AP Motoklubs) un abi ar vienādu punktu skaitu dala otro un trešo vietu.

Pēc pārliecinošas uzvaras Kvadri Open klasē Mikus Neško (Saldus Motoklubs) ir palielinājis savu pārsvaru kopvērtējumā un par 20 punktiem ir tuvāk Latvijas čempiona titulam nekā Agris Neija (Bieriņu Motoklubs), kuram sacensībā un kopvērtējumā ir otrā vieta. Kusas trasē bronzu izcīnīja Edgars Meņģelis (Rodeo), bet čempionātā kopvērtējumā trešais ir Rinalds Dišlers-Kirilko (CAMK Latgale).

Arī Kvadri Hobiji klasē čempionāta trijnieks saglabājas nemainīgs, kur līderis ir Ralfs Reinfelds (Rodeo), šoreiz viņam otrā vieta. Kusas trasē zelts tika Arnim Pūlem (AP Motoklubs), bet kopvērtējumā viņš atpaliek par 12 punktiem. Trešo vietu čempionātā saglabā Kristaps Veinbergs (Elkšņi).

H14 klasē atkal savu pārākumu nodemonstrēja Didzis Gorbenko (CAMK Latgale), kurš pēc šīm sacensībām ir kļuvis par Latvijas čempionu. Otrais Madonas pusē Mārtiņš Zommers (AP Motoklubs), bet bronza un trešais kopvērtējumā Aivars Apeināns (Bieriņu Motoklubs). Kopvērtējuma otrajā vietā esošajam Reinim Čudarānam (Suzuki Latvia) nesaprašanās iznāca pirmajā braucienā, kad trasē pēc septiņiem veiktiem apļiem viņam salūza motocikls. Reinis nolēma turpināt cīņu un trasē atgriezās ar citu braucamo, par ko saņēma diskvalifikāciju. Otrajā braucienā viņš prata noturēt otro vietu, tā saglabājot arī otro vietu čempionātā.

Pēc priekšpēdējā posma Madonas pusē H30 klasē mainījies kopvērtējuma līderis. Kusas trasē sacensības ne pārāk veiksmīgi aizvadīja Intars Janbergs (Saldus Motoklubs), iegūstot tika trešo vietu un 35 punktus. Kā pēc sacīkstes atzina Intars, tad "pēdējā posmā Cenas trasē gan ir jāsaņemas". Līdz ar to par trīs punktiem kopvērtējumā viņu apsteidz sacensībās otrās vietas ieguvējs Edijs Siliņš (Gaujas Kauss MX Team). Pirmo vietu septītajā posmā izcīnīja Gvido Judeiks (Rodeo), kuram šī bija pirmā zelta godalga sezonā. Trešo vietu čempionātā saglabā Krievijas sportists Sergejs Bičenko.

Arī Senioru klasē čempionāta kopvērtējumā ir mainījies līderis. Uz pirmo vietu pēc uzvaras septītajā posmā pakāpies Arvis Sanders (Rodeo), kuram šobrīd ir 38 punktu pārsvars pār otrajā vietā noslīdējušo Jāni Mironovu (CAMK Latgale), kurš pirms neilga laika guva pleca traumu un sacensībās nepiedalījās. Trešo vietu kopvērtējumā saglabā Jānis Vilders (Suzuki Latvia). Septītajā posmā sudrabu izcīnīja Ainars Soks (Rodeo), bronzu – Igors Povars (Bieriņi)

Veterānu klasē kopvērtējumā līderi nemainīgi - Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs, 350), kuram vienīgajam čempionātā ir maksimālais punktu skaits un viņš ir pārliecinošs Latvijas čempions, bet Kusas trasē atkal sīva cīņa risinājās starp Ivaru Blaževicu (Gaujas Kauss MX Team, 278) un Vilni Jenču (Motosports RT, 280), kur abiem bija vienāds punktu skaits, bet sudrabs atkal Ivaram, bronza - Vilnim, kurš kopvērtējumā joprojām atrodas otrajā vietā un saglabā divu punktu pārsvaru pār Blaževicu.

Blakusvāģu klasē pēc uzvaras Kusas trasē neaizsniedzami līderi kopvērtējumā un par Latvijas čempioniem ir kļuvusi ekipāža Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs). Otro vietu saglabā bronzas ieguvēji sacensībās somu ekipāža J.Aronene/ A.Mantila, bet uz trešo vietu čempionātā pakāpusies ekipāža M.Krievs/ K.Krievs (BJC IK Auseklis), kas par vienu punktu apsteidz igauņu ekipāžu S.Ivanovs/ A.Jalas, kuri pēc uzvaras Blakusvāģi Veterāni klasē par 11 punktiem palielinājuši atstarpi čempionātā starp tuvākajiem konkurentiem ekipāžu A.Vāpa/ A.Mačs (K.Serģa motoklubs). Kopvērtējumā trešie lietuviešu ekipāža Z.Žiukas/ J.Davidonis.

Komandu konkurencē atkal ievērojami spēcīgāki bija "Rodeo" sportisti, aiz sevis atstājot "CAMK Latgale" un "Bieriņu Motoklubu". Pirms pēdējā posma atstarpe līderu starpā ir ievērojami palielinājusies un šķiet, ka pēdējā posmā izmaiņas nav gaidāmas un vietu sadalījums paliks nemainīgs - pirmie Ventspils MK "RODEO", otrie "CAMK Latgale" komanda, bet trešajā vietā stabili atrodas Bieriņu MK "MĀRUPE" komanda.

Pēdējais Latvijas Čempionāta motokrosā posms norisināsies 28. un 29. augustā Cenas trasē, Ozolniekos.

Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV