Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Bukmeikeri prognozē ASV basketbola izlases triumfu pasaules čempionātā

Madara Zute, 27.08.2010. 12:24

„Optibet" ekspertu skatījumā izteikta favorīte pasaules basketbola čempionāta, kas sestdien sāksies Turcijā, galvenās trofejas iegūšanai ir ASV nacionālā valstsvienība, bet kā otrs ticamākais scenārijs tiek prognozēts Spānijas izlases triumfs. Pārējo komandu izredzes kārt kaklā zelta medaļas eksperti vērtē kā minimālas.

Sestdien četrās Turcijas pilsētās vienlaikus tiks dots starts 16.Pasaules čempionātam basketbolā, kurā trešo reizi piedalīsies 24 komandas. Visas sacensību dalībnieces priekšsacīkšu etapā būs sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā, un izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas labākais kvartets. 18 no 24 izlasēm, kas piedalīsies gaidāmajā turnīrā, ceļazīmi uz pasaules čempionātu nopelnīja savu kontinentu atlases turnīros, savukārt sešas izlases sacensībām kvalificējās automātiski – mājiniece Turcija, iepriekšējā čempionāta laureāte Spānija, kā arī ar ielūgumiem jeb „wild card" apgādātās Krievija, Lietuva, Vācija un Libāna.

A apakšgrupā, kur plecu pie pleca cīnīsies Serbija, Argentīna, Vācija, Austrālija, Angola un Jordānija, pēc „Optibet" ekspertu domām izteiktas favorītes uz pirmo vietu nav, taču reālākās izredzes to ieņemt ir Serbijas (42% iespējas uzvarēt grupā) un Argentīnas (38%) izlasēm. Daudz mazāk ticams bukmeikeriem šķiet Vācijas un Austrālijas komandu iespējamais triumfs (9%), savukārt par izteiktām pastarītēm tiek uzskatītas Angolas un Jordānijas valstsvienības, kuru iespējamība uzvarēt apakšgrupā tiek vērtēta zemāk par 1%.

B apakšgrupā, kur ielozētas ASV, Brazīlija, Slovēnija, Horvātija, Irāna un Tunisija, kā izteikta favorīte tiek vērtēta ASV (80% iespējamība uzvarēt grupā). Salīdzinoši minimālas izredzes triumfēt grupā tiek atvēlētas Brazīlijai (10%), Slovēnijai (6%) un Horvātijai (4%), kamēr Irānas un Tunisijas valstsvienībām ekspertu skatījumā būs savā starpā jāsadala pēdējā vieta apakšgrupā.

Tikmēr C grupā par četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas mačiem cīnīsies Grieķija, Turcija, Krievija, Puertoriko, Ķīna un Kotdivuāra. Favorītu statuss šajā kompānijā tiek atvēlēts Grieķijas (43%) un Turcijas (35%) izlasēm, kamēr pārējo valstsvienību izredzes iegūt pirmo vietu tiek vērtētas ievērojami zemāk – Krievijai 13%, Puertoriko 6%, Ķīnai 2%, bet Kotdivuārai 1%.

Savukārt D apakšgrupā, kur spēkosies pašreizējā titula īpašniece Spānija, Lietuva, Francija, Kanāda, Jaunzēlande un Libāna, izteikta favorīte „Optibet" bukmeikeru skatījumā ir Spānija – tās izredzes uzvarēt grupā tiek vērtētas ar 70% lielu iespējamību. Kā otra spēcīgākā komanda tiek vērtēta Lietuva (15%), kurai seko Francija (13%) un Kanāda (1%), bet abām pārējām grupas dalībniecēm Jaunzēlandei un Libānai tiek atvēlēts pārliecinošs pastarīšu statuss.

Par pārliecinošu turnīra favorīti eksperti uzskata ASV, ar 50% vērtējot tās iespējamību iegūt pasaules čempionāta zelta godalgas. Labas izredzes uzvarēt šajās sacensībās pēc bukmeikeru domām ir arīdzan Spānijai (20%), bet jau ievērojami mazākas nākamajām favorītēm – Grieķijai (7%), Serbijai un Argentīnai (4%), Turcijai un Brazīlijai (3%), kā arī Lietuvai (2%).

Vērtējot Latvijas valsts kaimiņienes Lietuvas izredzes - eksperti uzskata, ka tā visdrīzāk cīnīsies par otro vietu grupā ar Francijas izlasi un mačs pret minēto komandu lietuviešiem būs ļoti svarīgs, jo izcīnīta otrā pozīcija garantēs vieglāku pretinieku astotdaļfinālā. Ja Lietuvai tomēr neizdosies iegūt otro vietu, tai jau izslēgšanas maču pirmajā kārtā var nākties spēlēt pret Grieķiju vai mājinieci Turciju, kur Baltijas valsts noteikti nebūtu favorīte. Tātad, lai iekļūtu pasaules čempionāta astoņu labāko izlašu pulkā, Lietuvas basketbolistiem savā grupā jāiegūst vismaz otrā vieta savā apakšgrupā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV