Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Jānis Boks un Māris Līcis cīnīsies EČ posmā Ungārijā

Viesturs Saukāns, 27.08.2010. 12:31

Latvijas autokrosa braucēji Jānis Boks un Māris Līcis startēs Eiropas autokrosa čempionāta septītajā posmā Ungārijā, Njiradas trasē. Pēc neveiksmīga iepriekšējā posma Čehijā sportisti saglabā optimismu un veiksmīgu katrs sava uzdevuma izpildi. Līcis turpinās apgūt Eiropas čempionāta nianses savā pirmajā starptautiskajā sezonā D-3A bagiju klasē, savukārt Boks centīsies apgūt savu jauno D-3 klases bagiju, kas Čehijā neizturēja visu sacīksti tehnisku problēmu dēļ.
Jānis Boks un Māris Līcis cīnīsies EČ posmā Ungārijā

Pirms nedēļas Pržerovas trasē Jānis Boks piedzīvoja jaunās tehnikas ātrumkārbas problēmas. Viņa mašīna arī šodien vēl atrodas Čehijā pie tās autora, Eiropas čempiona Ladislava Hanāka, kur tiek novērsti debijas sacīkstē atklātie defekti. Māris Līcis tikmēr jau ir Ungārijā, Njiradas trasē, gatavojoties labot kļūdas, kuras gadījās pieļaut Čehijā. Abi sportisti par iepriekšējām neveiksmēm izsakās filozofiski: Boks uzskata, ka jaunai mašīnai tehnikas problēmas ir pašsaprotama lieta, bet Līcis atzīst, ka arī neveiksmes ir labs elements pieredzes gūšanā.

Ungārijas trase Mārim Līcim ir sveša, toties Jānis Boks uz to dodas daudz labākā noskaņojumā nekā uz Pržerovu: „Čehijas trasē man nekad nav veicies, arī no braukšanas viedokļa tā man nepatīk," par iepriekšējo posmu atzīst Boks. „Taču ar Ungāriju ir citādi – tā man patīk, turklāt vienmēr paliks labas atmiņas par manu uzvaru D-3A klases Eiropas čempionāta posmā 2007. gadā! Protams, šogad D-3 klasē neko tādu negaidu, jo turpināsies darbs ar jauno bagiju. Taču psiholoģiski būs daudz patīkamāk."

Jāņa Boka pārstāvētajā D-3 bagiju klasē startam pieteicies 31 dalībnieks, savukārt Māra Līča pārstāvētajā D-3A kategorijā – 35 sportisti.

Tikmēr šajā nedēļas nogalē arī citi autokrosa pasākumi. Latvijas sportisti Reinis Lilienšteins, Aldis Kasparovičs, Māris Ločmelis, Jānis Spīķis, Andis Kļava un Jānis Ščerbickis cīnīsies Baltijas kausa posmā Šakjai trasē Lietuvā. Savukārt Beta bagiju jaunie braucēji svētdien 333 trasē aizvadīs LAF Bērnu kausa izcīņas pēdējo posmu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV