Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Egle/Jerums rallijā Kurzeme 2010 izcīna 3.vietu

Didzis Eiduks, 31.08.2010. 08:59

27. un 28. Augustā Liepājas apkaimes ceļos norisinājās LRČ 6.posms rallijs „Kurzeme 2010", kurā Tieto Kronus Rally Team ekipāža Egle/Jerums sīvā cīņa izcīnīja 3.vietu N4 grupā.
Egle/Jerums rallijā Kurzeme 2010 izcīna 3.vietu

Rallija pirmajā dienā bija tikai divi speciālie ātrumposmi Liepājas pilsētā ar kopējo garumu 3.7 kilometri, kas bija tikai maza daļiņa no kopējiem 102km. Tomēr, tieši šie pirmie daži kilometri izrādījās liktenīgi abām Tieto Kronus Rally Team ekipāžām. Feldmanis/Jesse izstājās jau pašā sākumā, nolaužot automāšīnas riteni. Savukārt, Egle/Jerums nolēma uz slapjā bruģa pārāk neriskēt un brauca ar rezervi, kas deva viņu galvenajiem konkurentiem A.Neikšānam/Dzirkalam un Vorbjovam/Zicānam attiecīgi 9 un 6 sekunžu pārsvaru. Varētu likties, ka 100 ātrumposmu kilometros 9 sekundes ir nieks, tikai ne Latvijas N4 grupas līderu vidū. Otrajā dienā visas trīs ekipāžas burtiski lidoja, atstājot krietni aiz muguras arī titulētos ārvalstu sportistus. Dienas beigās Egle/Jerums, lai arī nedaudz sadeldēja starpību, tomēr ar to pietika tikai trešajai pozīcijai, sekundi zaudējot Vorobjovam/Zicānam un 8 sekundes Neikšānam/Dzirkalam. Tādējādi vienu posmu pirms čempionāta beigam ir skaidrs, ka 2010.gadā Egle/Jerums nekļūs par seškārtejiem Latvijas čempioniem autorallijā, savukārt pirmo reizi karjerā šo titulu būs izcīnījuši Neikšāns/Dzirkals.
„Pēc šī rallija mūsu ekipāžai ir jāpārdomā un jāizvērtē aizvadītās sacīkstes rezultāts. Līdz nākamajam posmam aizvadīsim vairākas treniņsesijas, lai pēdējā šīs sezonas posmā neatstātu konkurentiem, ne mazāko izredžu uzvarai. Manuprāt, cīņa par sekundēm, ko sagādāja N4 grupas ekipāžas bija ļoti aizrautīga un neļāva mums ne brīdi atslābt. Apsveicu Andi Neikšānu un Pēteri Dzirkalu ar pirmo izcīnīto Latvijas čempionu titulu, " tā Aivis Egle.

Komandu ieskaitē Tieto Kronus Rally Team izcīnīja 2.vietu.

Tieto Kronus Rally Team ekipāžas Egle/Jerums nākamais starts plānots rallijā „Latvija 2010", kas norisināsies 25. un 26. septembrī Kuldīgas apkaimes ceļos.

Komandas atbalstītāji: Tieto, Kronus, Statoil, Latakko, Prospeed un citi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV