Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

„Battery Superkauss" organizatori: "Motokross nav tikai „gonkošana" pa krūmiem"

Agnis Skrebs, 02.09.2010. 10:58

Latvijas motokrosa zieds šogad ir „Battery Superkauss" sacensības, kuras šogad norisinās jau otro gadu, pulcējot vadošos Latvijas sportistus, kā arī spēcīgus leģionārus no ārzemēm.
„Battery Superkauss" organizatori: "Motokross nav tikai „gonkošana" pa krūmiem"

„Battery Superkauss" seriālā ir aizvadīti pieci posmi un tiem, kuri šogad vēl nav redzējuši šo motokrosa saldo ēdienu, kas šogad kā īsts viesulis plosās par Kurzemi, ir atlikusi iespēja 19. septembrī doties uz Kandavu, kur jaunizveidotajā trasē, kas atbilst visiem labākajiem Pasaules standartiem, norisināsies šī seriāla fināls, kas solās būt sevišķi krāšņs.

Saruna ar sacensību galvenajiem organizatoriem Kasparu Cveiģeli un Lauri Freibergu.

„Battery Superkauss" sezonā ir atlicis aizvadīt tikai finālu. Kādas, jūsuprāt, šosezon izdevušās šīs sacensības?

Kaspars Cvieģelis: Vislabāk uz šo jautājumu varētu atbildēt sportisti un skatītāji. Mans subjektīvais viedoklis, ka esam spēruši platu soli uz priekšu trašu sagatavošanas kvalitātes virzienā, diemžēl lietus šosezon neļāva īsti to izbaudīt sportistiem. Noteikti vēlos teikt lielu paldies komandām, jo neatceros, kad Latvijā būtu bijis tik spēcīgs sastāvs motokrosa sacensībās.

Lauris Freibergs: Prieks, ka esam panākuši, ka aizvien vairāk sportistu piedalās mūsu rīkotajās sacensībās, arī publicitāte lielāka, Pro klasēs piedalās meistarīgāki motobraucēji, lielāks balvu fonds. Un vēl ir daudz interesantu nianšu, ko šogad varam vērot „Battery Superkauss" sacensībās.

Vai šogad „Battery Superkauss" sacensības apmeklēja tik pat daudz skatītāju kā pirmajā sezonā?

K.C.: Sacensību apmeklējums šogad mazliet krities. Domājams, ka pie vainas bija laika apstākļi, kaut gan varam apgalvot, ka mums uzticamie skatītāji, kuri nāk uz sacensībām jebkuros laika apstākļos, ir ap 1000 – 1500, kas tiešām nav maz, un paldies viņiem par to.

L.F.: Laika apstākļi nelutināja šogad ne sportistus, ne arī skatītājus. Tāpēc skatītāju vidējais apmeklētības cipars ir mazliet zemāks. Bet prieks par to, ka tomēr bija tik daudz skatītāju.

Kāpēc, jūsuprāt, neskatoties uz krīzi, jums šogad izdevās piesaistīt visās klasēs tik daudz sportistu, kā arī tik spēcīgu dalībnieku sastāvu Pro klasēs?

K.C. Mūsu komandas attīstās un aug viņu ambīcijas, esam sapratuši, ka kopā varam darīt lielas lietas.

L.F. Par to jāpateicas arī "Battery Superkauss" komandām, kuras izrādīja interesi piesaistīt citu valstu un pašmāju spēcīgākos motobraucējus, lai būtu iespēja komandu vērtējumā pakāpties augstākās pozīcijās.

Kā šogad „Battery Superkauss" sacensībās, no jūsu skata punkta, izskatījās komandas un sportisti, kuri piedalījās šajā rīkotajā seriālā?

K.C.: Komandas ar katru gadu paliek arvien greznākas, organizētākas un lielākiem muskuļiem. Sportisti vairāk sāk piedomāt pie mārketinga, tas priecē.

L.F.: Komandas bija krietni organizētākas, un tā teikt smukākas, greznākas. Praktiski visi sportisti savos komandas kreklos devās trasē un kāpa uz goda pjedestāla. Tas tiešām „feini".

Šogad „Battery Superkauss" sacensībās ir daudz vērtīgu balvu. Kā krīzes laikā tās izdodas saorganizēt?

K.C.: Paliekam interesantāki sponsoriem, auditorija paplašinās un atbalstītāji saprot, ka motokross nav tikai „gonkošana" pa krūmiem.

L.F.: Pierādījām sevi ar darbiem, un atbalstītāji to novērtēja. Darīsim visu, lai godalgas būtu vēl lielākas un to būtu vēl vairāk.

Medijos jau ir informācija, ka jūs jau nopietni gatavojaties nākamajai sezonai, vai ir gaidāmas kādas būtiskas izmaiņas 2011. gada sezonā?

K.C.: Nākošam gadam esam jau gatavi. Mēs nedrīkstam čammāties un vilkt gumiju, jo komandas ir sākušas strādāt pie sastāviem un finanšu piesaistes, tāpēc noteikumiem ir jābūt skaidriem. Būtiskākās izmaiņas ir Kvadru Pro vērtējumā, jo punktu skaitīšana sāksies no 35 uz leju dilstošā secībā. Tam par iemeslu ir salīdzinoši mazais dalībnieku skaits, ja sportistu skaits palielināsies, tad punktus celsim uz augšu. Otra izmaiņa ir skārusi MX Pro klases brauciena ilgumu. Nākošajā sezonā tas būs 7 apļi, līdzšinējo 5 vietā, jo viens otrs pat nepaspējot iesvīst un sieva netic, ka piedalījies motokrosa sacensībās.

L.F. Ja godīgi, tad jau kādu laiciņu cītīgi gatavojamies jau 2011 gadam. Nav jau tā tik vienkārši, kā izskatās no malas, ka ierodamies trasē, izkarinām karogu, banerus un sacensība var sākties. Pirms sezonas sagatavošanās process „Superkausam" norit vairāku mēnešu garumā. Negribam apstāties kvalitātes ziņā, bet gan tieši otrādi. Padarīt sacensības vēl aizraujošākas, skatāmākas, baudāmāks un u.t.t. Nolikumā uz 2011 gadā ir mazas izmaiņas, bet ne pārāk lielas.

Kas nepieciešams, lai nākamajā gadā varētu celt šī sacensību seriāla līmeni, un tajās mēs regulāri redzētu laba līmeņa sportistus un daudz vairāk skatītāju?

K.C.: Sportistiem un komandām jāstrādā pie savas atpazīstamības, organizatoriem jāceļ sacensību kvalitāte. Jo interesantāks teātris, jo vairāk skatītāju. Skatītāju piesaiste ir diezgan ilgs process, vienā gadā neatgūsim to motokrosa popularitāti, kas 10 gados zaudēts, ar to jārēķinās, bet ar kopīgiem spēkiem to var atgūt.

L.F.: Pa visiem saregulēt labus laikapstākļus uz sacensību dienu. Par pārējo visu mēs parūpēsimies.

Šogad fināls norisināsies Kandavā jaunizveidotajā Moto-x trasē, un zinu, ka jūs jau bijāt un veicāt trases inspekciju. Vai Kandava ir gatava uzņemt „Battery Superkauss" motokrosa viesuli?

K.C.: Ir vēl dažas nepilnības jānovērš, bet par deviņdesmit procentiem trase ir gatava. Šī trase atšķirsies no pārējām Superkausa trasēm, jo īpašnieki gatavojas pēc pāris gadiem te organizēt Pasaules čempionātu. Manuprāt, tas ir labi, ka nav vienādu trašu, ir vieglākas, ir sarežģītākas. Daudzveidība ir apsveicama.

Varbūt jūs varētu nedaudz pastāstīt, kādus pārsteigumus būsiet sarūpējuši skatītājiem uz „Battery Superkauss" finālu?

K.C.: Ja tagad izstāstīšu, tad tas vairs nebūs pārsteigums. Krāšņāks par iepriekšējiem posmiem noteikti būs.

L.F.: Jādodas uz „Battery Superkauss", tad jau arī visu uzzināsiet.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV