Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Folkreiss Mūsā par vienu uzvaru cīnīsies 30 sportisti

Viesturs Saukāns, 03.09.2010. 11:55

Līdz ar īpaši svarīgām cīņām Latvijas autokrosa čempionātā sestdien, 4. septembrī pl.11:00 Mūsas trasē dosies arī LAF Folkreisa Vasaras kausa 4. posma dalībnieki. Folkreisa sacensības būs spraigas, jo par vienu uzvaru cīnīsies 30 dalībnieku! Savukārt trim kopvērtējuma līderiem sacīksti jāgaida ar bažām, jo visi piedzīvojuši ievērojamas izmaiņas tehnikas sagatavotībā.
Folkreiss Mūsā par vienu uzvaru cīnīsies 30 sportisti

Pašlaik folkreisa sezonas galvenā seriāla – Vasaras kausa – kopvērtējuma vadībā atrodas rīdzinieks Mārtiņš Lapsa (Raunas Bruģakmens), kurš sakrājis 41 punktu. Viņa sekotāji turpat tuvumā – jelgavniekam Artūram Bāriņam 40 punktu, bet Jānim Nikelam (Folkreisa Fabrika) no Strenčiem – 39. Interesanti, ka visiem ir pamatīgas izmaiņas tehnikas jomā. Mārtiņa Lapsas līdz šim izmantoto Opel Astra jau pāris sacīkstes izmanto folkreisa debitants Juris Zalmanis, līdz ar to Mārtiņš dosies trasē ar tikko uzbūvētu VW Golf II. Artūra Bāriņa mašīnai bija nepieciešams ievērojams motora remonts pēc defekta iepriekšējā Vasaras kausa posmā Skrundā. Savukārt Jānis Nikels startēs ar citu VW Golf I nekā Skrundā, jo iepriekšējā Vasaras kausa posmā viņa uzvarētājauto tika iegādāts pēc Folkreisa pārdošanas noteikumiem. Jānis jau aizvadījis pāris sacīkstes ar jauno mašīnu, taču tās nav bijušas veiksmīgas tehnikas izturības dēļ. Automašīnu spēja tikt līdz finišam būs visu trīs līderu galvenās bažas.

Ja kāds no līderiem sestdien Mūsā paklūp, to centīsies izmantot gan sekotāji Gvido Miglinieks un Ainārs Bogdanovičs, gan pēdējās reģionu sacīkstēs uzvaras guvušie Raivis Riekstiņš, Ivars Kerns un citi. Prognozēt, kurš uzvarēs Mūsā, ir ļoti sarežģīti.

Šī būs svarīga sacensība arī folkreisa Junioru vērtējumā. Pašlaik vadībā ar 37 punktiem ir Sandis Džeriņš no Vecpils, bet 35 punkti ir jūdažniekam Rihardam Dainim (Folkreisa Fabrika). Viņi ir sezonas galvenie junioru vērtējuma uzvaras pretendenti, taču veiksmes gadījumā cīņās var iesaistīties arī ādažniece Evija Vītola un Gints Astrauskis no Gramzdas.

Komandu vērtējumā turpināsies Folkreisa Fabrikas (Jānis Nikels, Mareks Dainis, Rihards Dainis) un Raunas Bruģakmens (Mārtiņš Lapsa, Artūrs Vecgailis, Gvido Miglinieks) vienību duelis. Interesanti, ka divas iepriekšējās sacīkstes noslēgušās ar neizšķirtu rezultātu, līdz ar to kopš pirmā posma mainījies komandu punktu skaits, taču ne starpība abu cīņā. Pašlaik Raunas Bruģakmens vienībai ir 71 punkts, Folkreisa Fabrikai – 60. Šajā sacīkstē uz starta izies arī jauna komanda – Kavita V, kurā startēs siguldieši Normunds Tūtars, Ainārs Bogdanovičs un Guntars Gabrāns. Šī ir piektā pieteiktā komanda, tiesa, līdz ieskaitei būs tikušas trīs.

Bauskas sacīkste tiks vērtēta arī LAF Folkreisa Kurzemes kausa un LAF Folkreisa Zemgales kausa ieskaitē. Līderi šajos reģionos, attiecīgi, Sandis Džeriņš un Ivars Kerns.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV