Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Sākusies reģistrācija Piedzīvojumu enduro ,,Zaubes Rudens 2010''

Agnese Evarsone, 03.09.2010. 13:13

18. septembrī Amatas novada, Zaubes pagastā, norisināsies Latvijas čempionāta Piedzīvojumu enduro (Moto Piedzīvojumu sacīkstes) trešais noslēdzošais posms. Sacensību pamatā ir moto un velo sportistu orientēšanās apvidū, kartē atzīmētu punktu meklēšana, sarežģītu un fiziski smagu šķēršļu pārvarēšana. Sacensībās sportistiem ir iespēja startēt sešās dažādās klasēs – Moto, Kvadru, Hobiju, Rallija, Iesācēju un Velo.
Sākusies reģistrācija Piedzīvojumu enduro ,,Zaubes Rudens 2010''

Moto un Kvadru klases ir piemērotas sportistiem ar iepriekšēju braukšanas pieredzi, jo trasē jāpavada 12 stundas un uzdevumi ir ar augstāko grūtības pakāpi. Hobiju klase ir piemērota jebkuram sportistam ar visa veida mototehniku, gan kvadracikliem, gan solo motocikliem, šiem sportistiem trasē jāpavada 9 stundas. Rallija klasē var startēt sportisti ar motocikliem, kas nav īpaši piemēroti bezceļiem, bet vairāk domāti ielas braukšanai, jo dabā atzīmētie punkti atrodas tuvāk ceļiem, un dažādās citās vieglāk pieejamās vietās, kas izbraucamas arī ar ielas motociklu. Iesācēju klasē var startēt sportisti ar visa veida mototehniku, bez iepriekšējas braukšanas pieredzes. Šī klase īpaši populāra ir tieši daiļā dzimuma vidū, jo sacensības ilgst vien 7 stundas. Velo klase ir sportistiem ar velosipēdiem, kuriem trasē jāpavada pilnas 9 stundas.

Kā pastāstīja Zaubes posma organizators Didzis Zariņš, sacensību apvidus solās būt interesants neskatoties uz to, ka sacensības tiks organizētas tanī pat apvidū, kur jau gadu atpakaļ tās notika. Šādam notikumam ir arī pozitīvas iezīmes, jo tie sacensību dalībnieki, kas piedalījās pagājušajā reizē, jau zinās uz ko aptuveni gatavoties. Tomēr veco sacensību dokumentu un karšu pārcilāšana, mēģinot atcerēties, kā viltīgos punktus varēja atrast, šoreiz neko daudz nedos, jo gada laikā apvidus ir krietni mainījies. Ir parādījušies jauni izcirtumi, jauni meža ceļi, vairākas izskalotas caurtekas un šoreiz būs jāapmeklē vēl neapgūtie pagasta nostūri. Taču pagājušā gadā iekrātā pieredze noteikti noderēs šogad, teicama rezultāta sasniegšanai.

Sīkāka informācija par sacensību norisi, nolikums ar precīzu dienas kārtību un reģistrācija atrodama sacensību organizatoru Moto Piedzīvojumu kluba ,,apPasaule'' mājas lapā www.appasaule.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV