Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pirms 1/8 fināla pārliecinoša favorīte ir ASV basketbola izlase

Oskars Fīrmanis, 03.09.2010. 13:16

Pasaules čempionātā ir noslēdzies grupu turnīrs, un ir zināmas visas 16 komandas, kas iekļuvušas 1/8 finālā. Optibet eksperti par pārliecinošām favorītēm uzvarai 1/8 finālā uzskata ASV, Spāniju un Lietuvu. Savukārt neapstrīdama pretendente uz uzvaru visā čempionātā šobrīd ir ASV. Iespēja, ka tā uzvarēs Pasaules čempionātā, ir 60%.

Optibet ekspertu skatījumā interesantākās 1/8 fināla spēles būs starp Spāniju un Grieķiju, kā arī Brazīliju un Argentīnu.

Spānijas un Grieķijas spēle ir pagājušā pasaules čempionāta fināla atkārtojums. Abas komandas apakšgrupas spēlēs piedzīvoja pa diviem zaudējumiem un nerādīja labāko sniegumu. Tomēr par favorītiem šajā spēlē tiek uzskatīti pašreizējie pasaules čempioni spāņi, un iespēja, ka Spānija uzvarēs šajā spēlē, ir 75%. Iespēja, ka uzvarēs Grieķija, – 25%.

Gan Brazīlija, gan Argentīna ļoti labi aizvadīja grupu turnīru. Argentīna piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, kamēr brazīlieši zaudēja divreiz, bet bija ļoti tuvu panākumam, spēlējot ar turnīra galveno favorīti ASV izlasi. Iespēja, ka šajā spēlē uzvarēs Brazīlija, ir 55%, bet Argentīna – 45%.

Pārējās 1/8 fināla spēlēs Optibet eksperti prognozē diezgan pārliecinošu vienas komandas uzvaru.

Serbija pret Horvātiju (80% - 20%); Slovēnija pret Austrāliju (65% - 35%); Turcija pret Franciju (80% - 20%); ASV pret Angolu (99% - 1%); Krievija pret Jaunzēlandi (75% - 25%); Lietuva pret Ķīnu (90% - 10%).

Par turnīra galvenajiem favorītiem

Pasaules čempionāta galveno favorītu pulkā pēc apakšgrupu spēlēm nekas īpaši nav mainījies, un galvenās pretendentes uz uzvaru visā turnīrā ir tās pašas izlases, kas tika nosauktas pirms turnīra.

Optibet ekspertu vērtējumā vislielākās izredzes uzvarēt čempionātā ir ASV izlasei – 60%. Tālāk seko Spānija – 14%, Turcija – 10%, Grieķija – 3.5, Serbija – 3,5%, Argentīna, Brazīlija un Lietuva – 2%, bet Slovēnija – 1%. Pārējām komandām izredzes ir ļoti niecīgas.

Lietuvas komandas perspektīvas

Pateicoties Lietuvas izlases lieliskajam sniegumam apakšgrupā, kur visās spēlēs tika izcīnītas uzvaras, tai ir ļoti labas iespējas pacīnīties par augstu vietu turnīrā. 1/8 finālā Lietuva tiksies ar Ķīnu, un šajā spēlē tieši lietuvieši tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem. Uzvaras gadījumā Lietuvai nākamajā kārtā būs jātiekas ar Slovēnijas un Austrālijas pāra uzvarētāju, un arī šajā mačā Lietuvas izlase noteikti nebūtu pastarītes lomā. Līdz ar to Lietuvai ir visai labas iespējas aizkļūt līdz ½ finālam un cīnīties par medaļām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV