Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Augustam Justam neizdodas iekļūt starp 20 labākajiem

Fīlips Kempelis, 06.09.2010. 09:15

Svētdien, 5. septembrī, Nīderlandē norisinājās priekšpēdējais Pasaules čempionāta posms MX1 un MX2 klasēs, lielas cerības uz šo posmu lika Latvia Elkšņi Honda braucējs Augusts Justs. Diemžēl sacensības izvērtās ne tik veiksmīgas, kā to būtu vēlējies pats Augusts, jo trasē neizdevās parādīt tādu sniegumu, kādu vajadzēja, lai tiktu starp labākajiem divdesmit braucējiem.

Pirmajā dienā jau treniņos tika pieļautas daudz muļķīgas kļūdas, pēc kurām sekoja arī vairāki kritieni un tad jau bija skaidrs, ka veiksme nav sportista pusē. Augusts sacensībām kvalificējās 28. vietā.

Jau pirmajā braucienā trasē uzrādītais ātrums nebija pietiekami ātrs, skatoties uz Augustu no trases malas nebija redzama tā aizrautīgā cīņas spara, kas vienmēr ir vērojams Augustā Justā, cīnoties ar saviem konkurentiem. Punktu braucienam pielika 5. aplī pārsistā riepa un no brauciena bija spiests izstāties.

Otro braucienu Augusts iesāka nedaudz labāk, bet kritiens brauciena otrajā pusē Augustu izsita no ritma un sportists vienkārši nobrauca atlikušo brauciena daļu līdz galam un rūtaino karogu šķērsoja 25. vietā.

Novēlam Augustam ātrāk aizmirst šīs neveiksmīgās sacensības, un jau pēc nedēļas mūs visus iepriecināt parādot braukšanas prasmi jaunā kvalitātē.

Augusts Justs komentē: "Sacensības bija ļoti grūtas un trase ļoti smaga. Fiziski jutos labi un varēju braukt visas 40 minūtes vienā tempā, tikai jau no paša sākumā īsti nepadevās trase. Kaut arī vienmēr smiltis ir patikušas, šoreiz kaut kas nesanāca, iespējams, ka pirms sacīkstēm biju par maz braucis treniņus un tamdēļ arī neizdevās sasniegt rezultātu kādu gribēju. Jau rītdien dosimies uz Itāliju, kur aizvadīsim divus treniņus, lai pēdējā posmā var nostartēt savu spēju robežās un sezonu noslēgtu uz patīkamas nots."

Liels paldies visiem Augusta un motokrosa atbalstītājiem: veikals „H33" par Hondas motocikliem, Elkšņi, Hamstras Vuurwerk, veikals „Motosports" – Lazer ķiveres, Renthal stūres, Vertex virzuļi un ProGrip rokturi, Motofavorīts – Gaerne zābaki, Shot formas un Racetech plastmasas, BO motoru eļļas, HGS izpūtēji, Twinair filtri, Golden Tyre riepas, Sporta laboratorija, CTI ceļusargi, Hinson sajūgi un LeattBrace kakla sargi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV