Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Trofi reidu sezona turpinās

Krišjānis Vīdušs, 06.09.2010. 09:26

Latvijas Trofi reidu čempionātā atlikuši vairs tikai divi posmi: „GO Expedition Trophy", kas 18. -19. septembrim norisināsies Madonā, un „Kurland Trophy" Ēdolē 16. – 17. oktobrī. Visās kategorijās uz uzvaru pretendē vismaz trīs vai pat četras ekipāžas, un vismaz piecas vai sešas vēl reāli var pacīnīties par medaļām čempionāta kopvērtējumā.
Trofi reidu sezona turpinās

Olgas purvs Madonas apkaimē, kas droši vien pat visrūdītākajam bezceļu braucējam liek sacelties muguras spalviņām, šogad, visticamāk, tiks atstāts atpūtināt un sadziedēt pagājušā gada rētas. Trases līkloči vedīs pa Smeceres sila stāvajiem un mālainajiem kāpumiem. Savu artavu būs devusi arī nesenā vētra, apgrūtinot iespēju apbraukt organizatora sagatavoto īpašo maršrutu. Sacensību atklāšana un starts, kā arī apbalvošana plānota Madonas centrālajā laukumā. Sestdien skatītājiem piedāvājumā būs Dubļu Ērglis. Ērgļa aplī spēkosies arī ATV, bet kā īpašais piedāvājums būs Traktoru cīņas. Aplis izveidots netālu no sacensību bāzes vietas Rēķu kalnā. Tiešā trases tuvumā būs arī iespēja vērot TR1 klases cīņu ar Rēķu kalnu.

Sestdienā pēc apļiem, visi skatītāji, kas apmaiņā pret ziedojumu būs ieguvuši ieejas karti Reķu kalna teritorijā, varēs arī apmeklēt „Kalnagravas", kur par jautru nakts pavadīšanu rūpēsies Edvīns Bauers ar grupu „Vilnis".

Svētdienā apli mēģinās piejaucēt sporta klašu automašīnas - gan „standarta" TR1, gan modificētie TR3 un OPEN klases automobiļi. Savukārt tiem ērgļiem un citiem entuziastiem, kuriem ar sestdienas apļa sacensību būs bijis par īsu, svētdienā piedāvājam bonusu: „oriententerācija mīklainā apvidū, pēc nosacītām norādēm uz krāsainas lapiņas".

Vēl pēdējā iespēja šogad skatīt vaigā trofi braucējus būs oktobra vidū Ēdolē, „Kurland trophy". Šogad maza jubileja – piecgade izpildīta, līdz ar to sagaidāmi arī šādi tādi piecgades pārsteigumi. Kā jau tas pēdējam čempionāta posmam piedienas, trasē izšķirsies čempionu titulu ieguvēji. Domājāms, ka garlaicīgi nebūs nevienā kategorijā, kā arī iespējams, ka šajā cīņā par Latvijas čempionāta medaļām iesaistīsies arī Lietuvas un Igaunijas pārstāvji.

Tradicionālais Ēdoles dzelzceļš šajā reizē, iespējams, dos iespēju satikt ne tikai labo feju, bet arī Austumu Ekspresi ar visu Erkilu Puaro. Ja nu pēkšņi braucējiem izdosies pievarēt šo pārbaudījumu, tad nepārprotami būs nepieciešmas veldzēt slāpes Užavas minerālūdeņos. Kā nekā Kurland trophy laikā jau būs zināms, vai Valsts galvaspilsēta ir pārcelta uz Ventspili, vai tomēr vēl ne.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV