Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Jau šajā nedēļas nogalē Rīgā brauks Formula 1

Viesturs Kundziņš, 06.09.2010. 09:36

Jau šajā nedēļas nogalē, Biķernieku trasē, pirms "1000km Grand Prix Riga" sacensību starta, pirmo reizi Latvijā, 10 apļus veiks īsta F1 formula, kuras mērķis būs uzstādīt jaunu Biķernieku trases rekordu.
Jau šajā nedēļas nogalē Rīgā brauks Formula 1

11.septembrī, Biķernieku trasē, norisināsies izturības sacensības "1000km Grand Prix Riga" un motorsporta šovs, kura ietvaros Rīgā viesosies piecas F1 formulas. 10 apļus Biķernieku trasē veiks 2004. gada Renault F1, ar kuru savulaik Formula 1 čempionātā startēja itālis Jarno Trulli. Pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt arī 2003. gada Arrows un 2002. gada Jordan formulas, kā arī divvietīgu F1, kas veidota no divām 1999. gada Arrows formulām. Kā īpašu pārsteigumu Renault pārstāvji sagatavojuši izstādīšanai jauno, 2010. gada, Renault F1 formulu.

"Atšķirībā no klasiskiem F1 ielu šoviem, šim būs konkrēts mērķis - pārspēt esošo Biķernieku trases rekordu. Tas nozīmē, ka Formula 1 šeit nebrauks ar "pus gāzi", bet veiks vairākus maksimāli ātrus apļus, lai sasniegtu savu mērķi. Mēs apzināmies, ka tas ir liels izaicinājums, un tieši tas šo pasākumu padara tik interesantu," stāsta sacensību rīkotājs Raimonds Strokšs.

F1 formulu Biķernieku trasē vadīs zviedru autosportists Johans Rajamaki, kuram ir 30 gadu ilgs autosportista stāžs. "Lai arī trase nav pilnībā atbilstoša F1 prasībām, tomēr mūsu mērķis paliek nemainīgs - dodamies uz Rīgu, lai pārspētu trases rekordu. Protams, daudz kas būs atkarīgs no laika apstākļiem, tomēr esam pārliecināti, ka spēsim to izdarīt", norāda Johans Rajamaki.

"1000km Grand Prix Riga" ir izturības sacensības, kuru laikā sportistiem būs jāveic 1000km, jeb 273 Biķernieku trases apļi. Savu dalību sacensībās ir apstiprinājušas vairākas spēcīgas vietējās un ārvalstu komandas. Starp dalībniekiem ir arī ekipāža no Beļģijas, kas regulāri piedalās dažādās Eiropas izturības sacensībās, un nesen uzvarēja 1000km sacensības Palangā. Paralēli 1000km sacensībām, Biķernieku rallijkrosa trasē, notiks rallija un rallijkrosa paraugdemonstrējumi, drifta šovs-izrāde, kā arī "Zelta Mopēds" sacensības.

Sīkāka informācija par "1000km Grand Prix Riga" atrodama sacensību mājaslapā www.1000km.lv

Uzrādot "1000km Grand Prix Riga" ieejas biļeti, būs iespēja apmeklēt "Rīgas Motormuzeju" par Ls 1, kā arī saņemt 20% atlaidi visiem "Ātruma Cilts" kartingalles sniegtajiem pakalpojumiem.

"1000km Grand Prix Riga" biļešu cenas pieaugušajiem Ls 7, skolēniem un pensionāriem (pie ieejas uzrādot apliecību) Ls 6, bet bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja bez maksas. Ieejas biļetes iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs vai www.bilesuserviss.lv.

"1000km Grand Prix Riga" oficiālais auto: Renault. Sponsorē: Ramirent. Atbalsta: Konekesko, Canon IB Serviss, Kafejnīca Silts, Uzvelckreklu.lv, Europa City Hotel, Statoil, Maiznīca Liepkalni, Vivatech un Riepu serviss R1. Ātrumu nodrošina: Ātruma Cilts. Informatīvie atbalstītāji: Neatkarīgā Rīta Avīze, TV6, Star FM, Draugiem.lv, Apollo.lv, 1188.lv, Sportacentrs.com, TV Motors, Whatcar.lv, 4Rati.lv, žurnāls Ātruma Cilts, iAuto.lv, Sekoman.lv. Oficiālais foto: Go4Speed.lv

Foto: SpeedPassion

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV