Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas U-21 izlase šovakar Slokā tiekas ar Moldovu

Viktors Sopirins, 07.09.2010. 12:30

Latvijas nacionālā U21 futbola izlase šovakar, 7.septembrī Slokas stadionā, Jūrmalā aizvadīs 2011.gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 1.apakšgrupas spēli pret Moldovu – komandu, pret kuru mūsu futbolisti piedzīvoja minimālu zaudējumu abu vienību pirmajā tikšanās reizē 2009.gada 12.augustā Tiraspolē. Toreiz vienīgos vārtus mača 59.minūtē mājinieku labā guva Artur Ionita. Gan Latvija, gan Moldova jau ir zaudējušas cerības kvalificēties nākamās vasaras Eiropas čempionāta finālturnīram, tomēr šodienas spēles uzvarētājs turnīra tabulas kopvērtējumā ieņems 3.vietu. Neizšķirta rezultāta gadījumā augstāku pozīciju ieņems mūsu viesi Moldovas U21 izlase.
Latvijas U-21 izlase šovakar Slokā tiekas ar Moldovu

Latvijas U21 izlases galvenā trenera Mihails Zemļinska komentārs pirms spēles:

"Noskaņojums pēc izcīnītās uzvaras Andorā komandā ir labs, tā kopumā bija laba uzvara mūsu komandai. Gaidāmajā spēlē pret Moldovu mūsu komandai ir vairāki stimuli izcīnīt uzvaru: pirmkārt, tā būs pēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle savu skatītāju priekšā, otrkārt, tā būs pēdējā spēle vairākiem šī vecuma futbolistiem U21 izlases sastāvā.

Mūsu uzdevums ir ieņemt pēc iespējas augstāku turnīra tabulā, būtiski ir ieņemt vietu pēc Rumānijas un Krievijas izlasēm. Visbeidzot, mēs gribam izcīnīt revanšu par pirmajā spēlē Tiraspolē piedzīvoto zaudējumu, tāpēc mūsu komandai ir vairāki stimuli izcīnīt uzvaru spēlē pret Moldovu!

Runājot par komandas sastāvu spēlei pret Moldovu, pussarga Igora Tarasova vietā, kurš dzelteno kartiņu limita dēļ nevarēs piedalīties, spēlei pret Moldovu esam izsaukuši pussargu Aleksandru Gramoviču," sarunā ar LFF Preses daļu stāsta M.Zemļinskis.

Pirms savstarpējās spēles abas komandas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros 4.septembrī izcīnīja minimālas uzvaras – Moldovas U21 izlase savā laukumā pārspēja Fēru salas (80.min Artur Ionita), savukārt Latvijas U21 izlase izbraukumā ar 1:0 pārspēja Andoru (14.min Kaspars Dubra).

Kopumā par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas 2011.gada jūnijā risināsies Dānijā, cīnās 52 Eiropas valstu jauniešu futbola izlase, kuras sadalītas desmit apakšgrupās - astoņas no tām sastāv no piecām komandām, bet vēl divas - no sešām. Visu desmit apakšgrupu uzvarētāji, kā arī četras labākās otro vietu ieguvējas iekļūs izslēgšanas spēļu stadijā, izveidojot septiņus pārus, kuros ceļazīmes uz finālturnīru liktenis izšķirsies divu spēļu summā (mājās un pretinieka laukumā).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV