Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Kandavas trase ir gatava uzņemt "Battery Superkausa" finālistus

Mārtiņš Aleksandrovičs, 08.09.2010. 11:50

„Battery Superkauss" sacensību fināls šogad norisināsies jaunā trasē, kas ir izveidota pēc vislabākajiem Eiropas standartiem, kā to atzinuši paši sportisti, kuri ir trenējušies šajā trasē. Kā ir radusies šis jaunā trase un ko mēs varēsim redzēt Kandavā, Battery Superkauss" finālā, lūdzam pastāstīt MX Parka vadītāju Mārtiņu Aleksandroviču, ko mēs visi Latvijā pazīstam kā lielu ekstrēmo sporta piekritēju, kurš arī patsaktīvi piedalās tādos sporta veidos.
Kandavas trase ir gatava uzņemt "Battery Superkausa" finālistus

Vai vispār atceries, kad pēdējo reizi Kandavā ir norisinājušās motokrosa sacensības?

Neatceros gan, jo pēdējo reizi¸ kad tās te notika, es vēl motokrosa sacensībās nebraucu. Kaut gan pusgadu šeit dzīvojot, esmu dzirdējis, ka tas ir bijis diezgan pasen.

Tu pirms tam nebiji puisis no Kandavas, kādus iespaidus uz tevi ir atstājusi šī pilsēta, un kāpēc tieši šeit nolēmi veidot tik nopietnu projektu?

Šī ir visforšākā Latvijas pilsēta ar visiem šejienes lieliskajiem iedzīvotājiem. Es par lielu man brīnumu esmu šeit ļoti labi iedzīvojies un gūstu atbalstu no visiem vietējiem iedzīvotājiem. Šeit viņi mani atbalsta, jo pilsētā ir senas motokrosa tradīcijas, un šis sporta veids ir ļoti populārs Kandavā. Par projektu runājot, man jau ļoti sen bija šāda ideja veidot Latvijas pilotiem vislabāko treniņa bāzi Baltijā, pēc manām domām, tāda tagad būs šeit Kandavā. Pirms laika, kad es pats intensīvi braucu Eiropas čempionāta sacensībās, bieži sastapos ar elementiem Eiropas trasēs, kurus Latvijā nav iespējams apgūt. Tā arī radās doma izveidot sarežģītu motokrosa trasi, lai būtu interesanti PRO pilotiem, jo „hobi" līmeņa sportistiem trases Latvijā ir pietiekami (piemēram, Pauls Jonass pirms pasaules čempionāta daudz trenējās tieši šajā trasē), un superkrosa trasi, lai jaunie piloti iemācītos būt kustīgāki uz motocikliem. Starp citu, kad biju ar savu audzēkni Spānijas nometnē šogad pavasarī, tad superkrosa treniņš bija reizi nedēļā obligāti no sešiem treniņiem kopumā. Viens nedēļas laikā bija tieši tāds. Vēl mēs izveidojām FMX frīstaila nosēdienu ar rampu, jo pats domāju ļoti nopietni pievērsties tieši šim motokrosa paveidam, tā lai testerona līmenis ir normas robežās manā organismā vienmēr.

Kāpēc nolēmāt organizēt tieši „Battery Superkauss" posmu, bet ne LČ?

Tāpēc, kam man nepatīk blakusvāģi un šī trase vispār ir radīta solo motokrosa braucējiem. Es pat neesmu īpaši priecīgs, kad atbrauc kvadracikli šeit trenēties, tādēļ tiem ir augstāka arī maksa par trasi.

Ar ko šī trase atšķirsies no citām „Battery Superkauss" trasēm?

Pirmām kārtām, ar auru, jo trases dizainu izstrādāja un to izveidoja Spānijas profesionāls trašu dizaineris un FMX frīstaila „CRASTY DEMONS of EUROPA" pilots Gabriel Villada ( GABI ) kopā ar mani. Šī projekta īstenošanas laikā esam kļuvuši par ļoti labiem draugiem, un pēc „Superkausa" sacensībām es lidošu pie viņa uz Spāniju trenēties FMX lēcienus.

Vai trase šobrīd ir pilnībā gatava, un tajā sportisti var jau trenēties, un līdz kuram datumam to paredzēts darīt pirms gaidāmā fināla?

Trase pašlaik ir ļoti labā kondīcijā un ir atvērta katru dienu līdz 11. septembrim, jo tad atkal ciemos būs mans draugs Grabi, un mēs strādāsim ar tehniku trasē, lai to sagatavotu „Battery Superkausa" finālam. Iepriekš gan labāk uzzvanīt, jo, ja trase ir stipri salijusi, tad nelaidīsim trenēties. Tālrunis kontaktiem: 22189120, Alex.

Daži sūdzas, ka trase ir izveidota diezgan sarežģīta. Kāds ir tavs viedoklis kā pieredzējušam MX braucējam un īstam ekstrēmo sportu cienītājam?

Manas domas, ka trase ir ideāla un vienāda pilnīgi visiem, kas stāsies uz starta. Nevajag sajukt prātā un mēģināt izpildīt to, kam jūs paši neesat gatavi, tad viss būs kārtībā, nevis sacensības beigsies slimnīcā. Vēl ieteiktu, ja gribat vismaz kaut cik normāli braukt pa to, atbrauciet uz kādiem diviem treniņiem, jo trase patiešām ir sarežģīta un otru tādu Latvijā neatradīsiet. Sportisti, kuri būs šeit nopietni patrenējušies, noteikti būs galvas tiesu pārāki par citiem, jo 15 minūšu laikā nepaspēsiet labi saprasties ar šo trasi.

Tavuprāt, ar ko atšķirsies „Battery Superkauss" fināls no iepriekšējiem posmiem?

Pirmām kārtām, šeit būs lieliska aura, otrām kārtām, ar to, ka šī trase ir kaut kas. Un noteikti vēlos atzīmēt, ka šeit jūs redzēsiet ļoti interesantas cīņas, tas viss ir jāredz, ja jums kaut cik patīk un interesē motokross. Es mīlu šo vietu, un domāju, ka visi, kuri šeit būs ieradušies, jebkurā gadījumā paliks gandarīti par šeit redzēto, gan cīņām trasē, gan pasākumu kopumā, kā arī par redzēto MX parkā.

Kā vērtē „Kandava Moto-x" komandas izredzes pacīnīties par TOP šajā posmā?

Cīņas būs interesantas, protams žēl, ka mēs trasē neredzēsim Dāvi Ivanovu, bet es centīšos darīt visu iespējamo, lai vietējie Kandavnieki paliktu gandarīti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV