Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Liepājas Olimpisko centru augsti novērtē citu valstu basketbola klubi

Mārtiņš Kozlovskis, 09.09.2010. 11:42

Kopš augusta beigām Liepājas Olimpiskajā centrā savu pirmssezonas treniņa nometni aizvada viena no spēcīgākajām Krievijas sieviešu basketbola komandām Maskavas „Dynamo", turklāt no septembra sākuma olimpiskajā centrā trenējas arī „VEF" komanda un Čerepovecas „Severstal" no Krievijas.
Liepājas Olimpisko centru augsti novērtē citu valstu basketbola klubi

Maskavas „Dynamo" basketbolistes Liepājā uzturēsies visilgāk. Komanda aktīvus treniņus aizvada jau kopš 26. augusta un mājup dosies tikai 11. septembrī. Komanda Liepājā viesojas jau otro gadu pēc kārtas un domājams, ne pēdējo. Komandas treneri ir ļoti apmierināti ar apstākļiem, kurus var piedāvāt Liepāja un tās Olimpiskais centrs.

Savukārt, šajā nedēļā, no 5. līdz 12. septembrim, Liepājas Olimpiskajā centrā trenējas Latvijā labi zināmā vīriešu basketbola komanda „VEF". Šajā laika posmā vefieši aizvadīja divas pārbaudes spēles. Vispirms tika zaudēts Eirolīgas TOP 16 komandai „Prokom Trefl" no Polijas, bet trešdien tika atzīta arī Krievijas trešās spēcīgākās komandas Kazaņas „Unics" pārākums ar rezultātu 64:86. Turklāt, spēle ar Kazaņas basketbolistiem norisinājās Liepājas Olimpiskajā centrā un pēc treneru lūguma šī spēle netika publicēta medijos.

Taču šīs nebūt nav vienīgās komandas, jo no 10. līdz 23. septembrim Liepājā gatavošanās posmu jaunajai sezonai aizvadīs vēl viena krievu basketbola komanda – Čerepovecas „Severstal", kuru vada mums labi zināmais Oļegs Okulovs, kurš pirms diviem gadiem vēl bija „Liepājas Lauvas" galvenais treneris.

Čerepovecas klubam iepriekšējā sezona bija ļoti veiksmīga un tika izcīnīta 4. vieta Krievijas 1. līgā. Kā uzsver komandas galvenais treneris Oļegs Okulovs, tad cēlonis veiksmīgajai sezonai ir meklējams jau sagatavošanās posmā tepat Liepājas Olimpiskajā centrā. Atgādinām, ka arī pirms gada „Severstal" jaunajai sezonai gatavojās tieši Liepājas Olimpiskajā centrā.

Tāpat septembra vidū tiks rīkots Liepājas Olimpiskā centra starptautiskais turnīrs basketbolā profesionālajām komandām, kur vēl bez Čerepovecas „Severstal" un „Liepājas Lauvām", dalībnieku vidū būs arī BC „Nevežis" un Igaunijas čempioni „TU/Rock", kas uz turnīru ieradīsies dienu iepriekš.

Pie šīm komandām Liepājas Olimpiskais centrs nedomā apstāties un cerams, ka ar laiku Liepājā ieradīsies vēl vairāki pazīstami basketbola klubi. Visi apstākļi tam ir radīti, par ko liecina jūnija beigās un jūlija sākumā esošās treniņa nometnes visām trijām Latvijas Nacionālajām sieviešu basketbola izlasēm (U-18, U-20 un pieaugušo izlasei).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV