Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

"Battery Superkausa" finālā Kandavā sportisti ies "uz visu banku"

Agnis Skrebs, 10.09.2010. 11:28

„Battery Superkausa" lielās balvas izcīņa kā īsts viesulis ir izjoņojis cauri visai Kurzemei un 19. septembrī apstāsies šīs sezonas pēdējā pieturas vietā Kandavā, kur norisināsies šī seriāla fināls, kas solās būt īpaši krāšņs, jo tas notiks pilnīgi jaunizveidotā trasē, kas atbilsts visiem labākajiem pasaules standartiem, un to ir izveidojis un arī sagatavos pirms fināla Eiropā pazīstams motokrosa trašu speciālists Gabriel Villada kopā ar Latvijas ekstrēmo moto sporta pionieri Mārtiņu Aleksandroviču. Sacensības notiks finālā pēc nedaudz savādākas formulas, kā ir ierasts „Battery Superkausa" sacensībās, jo MX13+ un MX 30+ klasēs un Kvadri Pro un Kvadri 14+ klasēs, pēc aizvadītajiem pirmajiem braucieniem, sacensības turpinās labākie 20 sportisti no MX13+ un MX30+, un 10 sportisti no Kvadri 14+ un Kvadri Pro, kuri atlikušos divus braucienus aizvadīs kopā.
"Battery Superkausa" finālā Kandavā sportisti ies "uz visu banku"

Jau tagad ir zināms, ka uz sacensībām ieradīsies spēcīgs dalībnieku sastāvs. - „Motosport - Elkšņi Racing Team" pārstāvēs Jevgēņijs Bobriševs no Krievijas, kurš šogad Pasaules čempionātā MX1 klasē Ķegumā vienā no braucieniem izcīnīja 2. vietu un ir šī gada lielākā sensācija MX1 klasē Pasaulē. Latvijā viņam vienmēr ir paticis piedalīties sacensībās, un tāpēc bija ļoti priecīgs, ka viņu uzaicināja piedalīties „Battery Superkauss" lielās balvas izcīņas sacensības. Kaut gan Krievijas sportists ir tikai nesen atlabis no gūtās traumas, viņš ir pilns apņēmības uzvarēt „Battery Superkausa" lielās balvas izcīņā, un ar tādu mērķi arī viņš dodas uz Latviju, apzinoties, ka šajās sacensībās viņam to viegli nebūs izdarīt.

Arī pārējās komandas neguļ un cītīgi gatavojas šī gada „Battery Superkausa" finālam, un šajās sacensībās pieliks maksimālus spēkus, lai sasniegtu savus nospraustos mērķus, jo komandu kopvērtējums ir ļoti blīvs. Pagājušā gada uzvarētājam „Ap Motokurzeme" šī ir pēdējā iespēja, kurā iespējams atgūt zaudētos punktus sezonas laikā un apliecināt saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem, ka prot strādāt ar tādu budžetu, kurš lielāks kā „Rīgas Dinamo" hokeja komandai, un ka ir šī brīža spēcīgākā Latvijas un Kurzemes komanda. Savukārt motoklubs „Rodeo MX Racing Team", kurš šogad jau ir izcīnījis LČ titulu, zinot šī kluba vadītāja Arvja Sandera un komandas sportistu ambīcijas, pieliks maksimālus spēkus, lai noturētu līderpozīcijas arī šajā seriālā, un varētu šosezon saukties par Latvijas spēcīgāko klubu. Kandavā mēs redzēsim īstu divu gladiatoru cīņu, ar saukli:"Visu vai neko", jo uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāps tikai viena komanda.

Savā mājas trasē labāko sniegumu ir gatava parādīt vietējā komanda „Kandava Moto-x", kā atzina komandas vadītājs Mārtiņš Aleksandrovičš, „visi komandas sportisti pieliks maksimālas pūles un enerģiju, lai iepriecinātu savus Kandavas līdzjutējus, un tie paliktu gandarīti par parādīto komandas sniegumu „Battery Superkausa" lielās balvas izcīņas finālā".

Ne mazāk aizraujoša cīņa sagaida arī individuālajā vērtējumā, kur sportisti visu rēķinu kārtošanu ir atstājuši uz „Battery Superkausa" finālu. Laurim Freibergam būs jāpieliek lielas pūles, lai izcīnītu arī šajā sezonā čempiona titulu prestižajā MX Pro klasē, jo jaunais Latvijas čempions MX1 klasē Niks Afelbaums min viņam uz papēžiem kopvērtējumā, un no līdera atpaliek tikai par 9 punktiem un pilns apņēmības iet uz pilnu banku, lai arī šo titulu izcīnītu šogad. Kvadri Pro klases līderis Imantas Tamaļunas ir ieguvis zināmu handikapu no saviem konkurentiem, tad par otro vietu mēs noteikti redzēsim aizraujošu cīņu starp Mikus Neško no „Saldus Motoklubs" un Kasparu Meņģeli no „Rodeo MX Racing Team". Arī pārējās klasēs vēl neviens sportists nevar būt drošs par savu pozīciju, un, pateicoties fināla interesantajam formātam, kurš noteikti ienesīs savas korekcijas, mēs trasē redzēsim sirdij aizraujošas cīņas visas dienas garumā.

Ražotāju ieskaitē šobrīd „Honda" komandas pārstāvji ir nedaudz atrāvušies no saviem sekotājiem, bet, iespējams, savu pēdējo vārdu vēl gribēs sacīt arī pārējās komandas, kuras piedalās šajās sacensībās. Šogad „Battery Superkausa" ražotāju ieskaitē piedalās „Honda", „KTM", „Suzuki", „Kawasaki" un „Yamaha" ar savām komandām.

„Battery Superkausa" fināls nebūtu īsts fināls, ja organizatori nebūtu parūpējušies par kārtīgu izklaidi skatītājiem Kandavā divi dienu garumā. Kārtīgam moto un auto sporta fanam iesakām uz Kandavu jau sestdien, 18.septembrī, kad norisināsies pēdējais posms Baltijas čempionātam kartingā, un uzreiz pēc tam notiks interesants kartinga šovs, kurā piedalīsies „Battery Superkausa" komandas. Katrā komandā būs divi dalībnieki, no kuriem viens būs sportists, bet otrs komandas mehāniķis. Ir arī padomāts, lai šo sacensību formula būtu aizraujoša gan sportistiem, gan skatītājiem, un fināla brauciens norisināsies 20 apļu garumā, pēc slavenās Lemānu sacensību formulas, kur ik pēc trīs apļiem mainīsies dalībnieki savā starpā, un braucēji, kuri būs veikuši 20 apļus un savstarpējo maiņu visātrāk, izcīnīs kartinga Karaļa titulu. Kartinga šova sacensību sākums no plkst. 19.00.

Sestdienas vakara turpinājumā visiem faniem iesakām doties uz interesantu „Retro Diskotēku", kur ikviens varēs atgriezties saldajos 70 un 80 gados, izbaudot šo gadu populārākos ārzemju un padomju Latvijas hītus. Pasākuma laikā visi arī varēs piedalīties interesantā Retro Karnevālā, ja būsiet attiecīgi apģērbušies, un iegūt vērtīgas balvas, tai skaitā ieejas kartes uz „Battery Superkausa" lielās balvas izcīņu. Vairāk informācijas visi interesenti var iegūt, apmeklējot mājas lapu http://www.active-multimedia.com.

Visiem „Battery Superkausa" faniem arī ir vienreizēja iespēja piedalīties konkursos un iegūt vērtīgas balvas, pateicoties uzticamajiem sadarbības partneriem www.rekurzeme.lv un www.sportacentrs.lv . Jau tagad visi portāla www.rekurzeme.lv lasītāji var piedalīties portāla rīkotajā konkursā, savukārt no 13. septembra līdz 16. septembrim portālā www.sportacentrs . lv norisināsies „Express konkurss", kur dalībnieks, kurš atbildēs visātrāk uz portālā publicēto jautājumu, iegūs vērtīgas balvas. Katru dienu jautājumi tiks publicēti plkst. 12.00. Arī visiem sabiedriskā portāla draugiem.lv domubiedriem, sākot no 9. septembra būs iespēja piedalīties interesantās akcijās, tāpēc iesakām visiem aktīvi piedalīties, un varbūt tieši Jūs būsiet tas laimīgais, kas redzēs šī gada „Battery Superkauss" dramatisko un aizraujošo motokrosa viesuļa finālu, kur sportisti šīs sezonas pēdējās motokrosa sacensībās ies uz pilnu banku, jo zaudēt jau nav ko, un visi dosies pie starta barjeras ar vienu vienīgu kaujas devīzi uz lūpām: „Visu vai Neko".

Foto: Romualds Vambuts, www.sportacentrs.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV