Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Brāļi Justi dodas iekarot Itālijas virsotnes

Fīlips Kempelis, 10.09.2010. 12:45

Sezona neizbēgami tuvojas izskaņai un pienācis ir arī pēdējais Pasaules čempionāta posms MX1/MX2 klasēm, kā arī pēdējais posms Eiropas čempionātā 125cm3 klasei, kurā savu dalību šajā sezonā visos posmos ir ņēmis Roberts Justs, un mums ir lielas cerības, ka šis jaunais un talantīgais jaunietis var likt lūkoties visai Eiropai Latvijas virzienā, jo saglabā reālas iespējas sīvajā konkurencē izcīnīt augsto 5. vietu kopvērtējumā.
Brāļi Justi dodas iekarot Itālijas virsotnes

Diemžēl čempionāts kopumā Robertam nav izdevies gluži tāds, kādu viņš bija iedomājies, ne vienmēr izdevās katrās sacensībās īstenot savus plānus, bet to var saprast, jo konkurenci šajā čempionātā izrādījās ļoti sīva un mūsu sportistam šis ir pirmais gads, ka pārstāv rūpnīcas komandu.

Kopā pa visu sezonu jau ir aizritējuši seši posmi un labākais sniegums Husqvarnas Cross 2R komandas braucēja Roberta Justa izpildījumā ir bijis Spānijā, kad viņš kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu.

Lai arī sportists pirms sezonas sev bija uzstādījis daudz augstākus mērķus, tomēr katrā posmā veiksme nedaudz novērsās, kā arī noteikti jāpiemin, ka sezonas sākumā komandai bija problēmas ar motocikla regulējumu, kā rezultātā tas nebija pietiekami spēcīgs, lai cīnītos par TOP vietām. Ļoti lielu robu kopvērtējumā Robim iegrieza Francijas posmā iegūtā vienīgā nulle, kad vienā no braucieniem motocikla dzinējs neizturēja smago trasi un līdz finišam diemžēl netika.

Uz doto brīdi Roberts sezonas kopvērtējumā ieņem 8. vietu, bet, ja izdosies nostartēt stabili un bez rupjām kļūdām, tad pastāv iespēja izcīnīt 5. vietu kopvērtējumā, kas būtu ļoti labs rezultāts Robertam.

Diemžēl pirms dažām nedēļām Roberts piedaloties Pasaules junioru čempionātā vēl paspēja arī iedzīvoties nelielā traumā, kas arī apturēja uz 2 nedēļām viņa treniņu procesu, bet nu jau viņš aktīvi ir atsācis treniņu procesu un pilns apņēmības Itālijā, Fermo trasē parādīt savu labāko sniegumu.

Roberts Justs: "Pēc traumas esmu atguvies pagaidām tikai daļēji, jo esmu aizvadījis tikai dažus treniņus. Pagaidām vēl treniņu laikā ātri piedzenās rokas, bet ceru, ka līdz atbildīgajam startam spēšu atgūt savu fizisko formu. Pēdējā posmā vēlos sasniegt labu rezultātu un mērķis būtu iekļūt starp pirmajiem pieciem braucējiem posma kopvērtējumā , kā arī saglabāju izredzes izcīnīt tādu pašu rezultātu EČ kopvērtējumā.

Vēlos pateikties komandai „Husqvarna" par milzīgo ieguldīto darbu, un visiem maniem atbalstītājiem ,Pro Grip ekipējums, Lazer ķiveres, Gaerne zābaki, Michelin riepas, motosporta veikals „Motosports" un „Elkšņi" un citiem, visus nevar nosaukt, jo Jūs esat daudz, bet liels paldies visiem.

Savukārt Augusts Justs, kurš pārstāv Latvijas komandu „Latvija Elkšņi Honda" piedalīsies sacensībās MX1 klasē PČ. Pēc salīdzinoši neveiksmīga aizvadīta GP Nīderlandē, Augusts Justs ir apņēmības pilns revanšēties saviem konkurentiem un Itālijā Pasaules čempionāta pēdējā posmā pacīnīties par punktiem. Jau kopš otrdienas Augusts ar komandu atrodas Itālijā, kur ir izdevies pabraukt pa cieta seguma trasēm un atgūtu sajūtu uz motocikla, kas viņam līdz šim ir bijusi. Sportists ir pilns apņēmības parādīt savu labāko sniegumu šā gada pasaules čempionātā.

Par saviem sasniegumiem līdz šim Augusts lielu paldies saka saviem atbalstītājiem: veikals „H33" par Hondas motocikliem, Sia „Elkšņi", Hamstra Vuurwerk, veikals „Motosports" – Lazer ķiveres, Renthal stūres, Vertex virzuļi un ProGrip rokturi, Motofavorīts – Gaerne zābaki, Shot formas un Racetech plastmasas, BO motoru eļļas, HGS izpūtēji, Twinair filtri, Golden Tyre riepas, Sporta laboratorija, Transcom, Liepavoti, Superkauss, CTI ceļusargi, Hinson sajūgi un LeattBrace kakla sargi, un citiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV