Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Eiropas Nāciju motokross skaitļos

Tomass Cīrulis, 10.09.2010. 17:21

2006.gadā, kad savu labāko rezultātu uzrādīja Latvijas izlase (79.punkti, 9.vieta - Agris Ļitvinovs 35p, Ivo Šteinbergs 28p, Mārtiņš Aleksandrovičs 16p), pārliecinošu uzvaru izcīnīja Itālijas izlase, „atvedot" tikai 10 punktus. Itālijas izlasē startēja Manuel Monni (3p), Enrico Oddenino (5p) un Alex Salvini (2p). Otro vietu izcīnija Čehijas komanda, bet trešajai vietai, ko izcīnīja Francijas izlase, pietika ar 36 punktiem.
Eiropas Nāciju motokross skaitļos

Godalgoto trijniekam ar to būtu pieticis arī 2007.gadā, kad trešo vietu ar 46 punktiem izcīnīja Beļģijas izlase (Manue Priem 6p, Nick Triest 24p, Kristof Salaets 16p). Otro vietu ar 30 punktiem ieguva vācieši (Maximilian Nagl 3p, Daniel Siegl 22p, Marcus Schiffer 5p), bet ar 21 punktu uzvarēja itāļi (Manuel Monni 3p, Dany Philippaerts 9p, Alex Salvini 9p). Latvijas izlase ar 124 punktiem 2007.gadā ierindojās 15.vietā (Dāvis Līvs 59p, Aigars Bobkovs 9p, Dāvis Ivanovs 56p).

Sīva cīņa par uzvaru Eiropas Nāciju motokrosā notika 2008.gadā starp itāliešiem un frančiem. Uzvaru abos savos braucienos izcīnīja Matteo Bonini, bet ar to bija par maz, lai uzvarētu kopvērtējumā. Alessandro Lupino (5p) un Cristian Beggi (7p) nedeva pietiekamu pienesumu, lai apsteigtu Francijas izlasi, kurā startēja Valentin Taillet (6p), Loic Rombaut (4p) un Gregory Aranda (3p).

Trešo vietu 2008.gadā ar augstvērtīgiem 22 punktiem izcīnīja čehi. Gadu iepriekš ar to viņiem pietiktu otrajai vietai.

Visspraigākā cīņa izvērtās pagājušogad Černovcos (Ukraina), kur ar vienādu punktu summu pirmo un otro vietu sadalīja holandieši un itāļi. Tikai pateicoties Jeffrey Herlings izcīnītajai uzvarai pirmajā braucienā, Holandes izlase ieguva pārsvaru rezultātu tabulā, jo itālieši neuzvarēja
nevienā braucienā.

Trešo vietu pagājušogad izcīnīja ukraiņi, par 13 punktiem apsteidzot angļus.

2009.gadā piektajā vietā ierindojās Čehija, kas izcīnīja 60 punktus, par punktu apsteidzot vāciešus. Tālāk ar 65 punktiem ierindojās Francija, bet Slovēnijai un Polijai tika 67 punkti (8.un 9.vieta).

Toties 2007.gadā ar 60 punktiem vajadzētu samierināties vien ar 9.vietu...

Skaidrs ir viens, lai izcīnītu augstvērtīgu vietu komandu kopvērtējumā, ir nepieciešami teicami rezultāti katram braucējam atsevišķi, bet ja kādu trasē piemeklē neveiksme, tad visaugstākajā vērtē tiek likta stabilitāte. Lai arī kopvērtējumā tiek skaitīti tikai pieci labākie no sešiem
rezultātiem, komandu čempionāts ir visspilgtākā sportistu rakstura pārbaude, kas parāda vai sportists ir gatavs „sakostiem zobiem" nobraukt līdz finišam, spītējot tehniskām problēmām, vai arī fiziskām sāpēm.

Latviju Eiropas Nāciju motokrosā šogad pārstāvēs Augusts Justs, Niks Apfelbaums un Roberts Justs. Sacensības notiks 2.un 3.oktobrī Holandē.

Vairāk informācijas izlases mājas lapā www.mxlatvia.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV