Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Bukmeikeri paredz līdzvērtīgu Rīgas „Dinamo" un Kazaņas AK „Bars" spēkošanos

Madara Zute, 17.09.2010. 10:58

„Optibet" ekspertu skatījumā svētdien, 19.septembrī, „Arēnā Rīga" paredzētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē starp Latvijas klubu Rīgas „Dinamo" un pēdējo divu gadu titula ieguvēju Krievijas vienību Kazaņas „AK Bars" abu pretinieču iespējas uzvarēt vērtējamas kā līdzīgas un pārliecinošu priekšroku nevar atdot nevienai no komandām.

Rīdzinieki jauno KHL sezonu uzsāka ar četru spēļu izbraukuma tūri, kuras ietvaros izcīnīja septiņus no 12 iespējamajiem punktiem. Pirmajā mačā ar rezultātu 5:4 pagarinājumā galvenā trenera Juliusa Šuplera padotie pieveica spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību, kuru Latvijas klubs pērnajā sezonā apspēlēja Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā, savukārt nākamajā cīņā dinamieši ar 3:0 izbraukumā lika kapitulēt Novokuzņeckas „Metallurg" hokejistiem.

Pēc divu uzvaru izcīnīšanas „Dinamo" piedzīvoja pirmo šīs sezonas kapitulāciju, ar rezultātu 2:3 atzīstot Novosibirskas „Sibirj" pārākumu, savukārt tūri noslēdza uz pozitīvas nots, ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspējot Habarovskas „Amur". Izcīnītie septiņi punkti rīdziniekus šobrīd ierindo trešajā vietā KHL Rietumu konferencē, kā arī piektajā pozīcijā visā līgā.

Tikmēr „AK Bars" hokejisti, kas ar sešiem punktiem trijos mačos Austrumu konferencē atrodas piektie, bet līgas kopvērtējumā ir astotie, savā sezonas atklāšanas spēlē ar 1:3 piekāpās Maskavas „Dinamo" vienībai, bet divās nākamajās cīņās plūca uzvaras laurus, uzveicot gan Čehovas „Vitjaz" (5:3), gan Ņižņekamskas „Ņeftehimik" (3:1).

„Optibet" ekspertu skatījumā svētdienas mačs būs ļoti principiāls, jo uz Kazaņas komandu pārgājis iepriekšējās sezonas labākais līgas snaiperis un Rīgas „Dinamo" hokejists Marsels Hosa, kurš tagad stāsies laukumā pretī saviem bijušajiem kluba biedriem.

Pēc bukmeikeru domām iespējas uzvarēt šo spēli abām komandām ir diezgan līdzīgas, un priekšroku nevar atdot nevienai no tām. Kazaņas kluba rīcībā vismaz „uz papīra" ir spēcīgāks sastāvs, taču rīdziniekiem šī būs pirmā mājas spēle, un pārpildīto tribīņu atbalsts noteikti vērtējams kā liels pluss „Dinamo" hokejistiem. Iespējamību, ka „AK Bars" uzvarēs pamatlaikā eksperti vērtē nedaudz augstāk (43%), kā mazāk ticams scenārijs bukmeikeriem šķiet rīdzinieku triumfs (37%), kamēr neizšķirts iznākums tiek novērtēts tikai ar 20% iespējamību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV