Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Lauvas" turnīru sāk ar minimālu zaudējumu Igaunijas čempioniem

Mārtiņš Kozlovskis, 18.09.2010. 19:10

Piektdien, 17. septembrī, ar divām spēlēm sākās Liepājas Olimpiskā centra rīkotais starptautiskais turnīrs basketbolā un par interesantāko cīņu izvērtās „Liepājas Lauvas" un „TU/Rock" komandu spēkošanos, kur uzvaru mača pēdējā sekundē izrāva Igaunijas čempioni ar rezultātu 74:76.
„Lauvas" turnīru sāk ar minimālu zaudējumu Igaunijas čempioniem

Atgādinām, ka Liepājas Olimpiskā centra starptautiskajā turnīrā piedalās četras komandas – BK „Liepājas Lauvas", Čerepovecas „Severstal" no Krievijas, „TU/Rock" no Igaunijas un BC „Nevežis" no Lietuvas.

Dienas pirmajā spēlē savā starpā tikās „Severstal" un „Nevežis" komandas. Spēle kopumā aizritēja līdzīgi, taču lielāko tās daļu vadībā atradās tieši Oļega Okulova trenētie „Severstal" basketbolisti, kuri uzvaru nosargāja itin droši, tādējādi pirmo dienu noslēdzot turnīra līderu godā. Spēles galarezultāts – 82:72.

Savukārt, ļoti interesanta un saistoša izvērtās otrā spēle, kur savā starpā tikās mājinieki „Liepājas Lauvas" un Igaunijas čempioni „TU/Rock". Līdz pat mača pēdējai minūtei laukumā ritēja līdzīga cīņa un viss izšķīrās pēdējās sekundēs.

Nepilnas 17 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām pie rezultāta 73:74 igauņu komandas labā, divus soda metienus nopelnīja Mareks Jurēvičus, taču otrais raidījums lidoja grozam secen un pēdējā uzbrukuma tiesības piederēja „TU/Rock" komandai.

Šķita, ka varētu atkārtoties iepriekšējā gada scenārijs, kad abu komandu uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks, taču tā nenotika un līdz ar mača beigu signālu precīzu sarežģītu pustālo metienu realizēja „TU/Rock" basketbolisti, tādējādi triumfējot spēlē ar rezultātu 74:76.

Veiksmīgu spēli Liepājas komandas sastāvā aizvadīja Mareks Jurevičus, kurš nepilnu 27 minūšu laikā guva 21 punktus. Raimonda Gabrāna rēķinā 14 punkti. Savukārt, uzvarētājiem labākais ar 16 punktiem bija George Tsintsadze.

Līdz ar to, turnīra pirmā diena ir noslēgusies un sestdien komandas aizvadīs otrās spēles. Vispirms, pulksten 17:00 laukumā dosies „TU/Rock" – BK „Severstal" komandas, kuras šodien izcīnīja uzvaras, bet pulksten 19:30 laukumā dosies „Liepājas Lauvas" un BC „Nevežis". Spēles norises vieta paliek nemainīga – Liepājas Olimpiskā centra sporta zāle Nr. 1.

Ieeja skatītājiem: bezmaksas!

LOC turnīrs basketbolā, 17. septembris:

„Liepājas Lauvas" – „TU/Rock" 74:76 (22:19, 19:12, 15:22, 18:23)
„Liepājas Lauvas": Jurevičus 21, Gabrāns 14, Kosuškins 7, Ate 7, Kravčenko 7, Ansons 6, Mejeris 5, Miglinieks 3, Patmalnieks 2, Aleksejevs 2, Pusaudzis, Frīdenbergs
„TU/Rock": Tsintsadze 16, Kurbas 15, Eicfuss 12, Allingu 12, Eziukwu 11, Sokk 7, Doronin 3, Talts.

Spēļu kalendārs (18. septembris):

17:00 „TU/Rock" – BK „Severstal"
19:30 BK „Liepājas Lauvas" – BC „Nevežis".

Foto: M.Sīlis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV