Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Beidzot uzvara arī Augustam Justam

Fīlips Kempelis, 20.09.2010. 15:44

Uzsākot 2010. gada „Battery Superkauss" sezonu, Augustam Justam mērķis bija izcīnīt daudz uzvaru savu līdzjutēju priekšā. Katrā posmā tika pieļautas daudzas nevajadzīgas kļūdas, kas maksāja vietu uz goda pjedestāla. Nedēļas nogalē notiekošajā „Battery Superkausā" tika izcīnīta trešā vieta kopvērtējumā.
Beidzot uzvara arī Augustam Justam

Pirmajā posmā ļoti iespaidīgs kritiens, kas radīja bažas, ka sacensības jau būs beigušās, bet Augusts parādīja raksturu un turpināja cīņu par punktiem. Otrajā posmā atkal liktenīgais pirmais brauciens, kad piecu apļu laikā gados jaunais sportists pamanījās nokrist vismaz trīs reizes. Trešais „Battery Superkauss" nebija izņēmums, jo arī tajā Augusts diezgan sāpīgi krita un savainoja ceļgalu, un arī šoreiz viņš neapstājās un turpināja sacīkstes, lai komandai dotu tik ļoti vajadzīgos punktus. Pirmā sezonas puse bija garām, un komandā jau tika runāts, par pirmā apļa sindromu, no kura nekādi Augustam Justam neizdevās atbrīvoties. Pēc lielākas pauzes klāt arī bija ceturtais posms, kurā pirmo reizi šajā sezonā netika piedzīvots kritiens pirmajā braucienā, un līdz ar to sezonas labākais rezultāts šajā posmā, līdz brīdim, kad jau Augusts bija sapratis savas kļūdas un piektajā posmā Brocēnos izcīnīja uzvaru pirmajā braucienā, nav zināms kā viss būtu beidzies Brocēnos, ja vien sportists par visiem 100% būtu gatavs cīņai, jo jau pēc pirmā brauciena tika atklāta ļoti augsta temperatūra, un kā jau zināms, nav viegli braukt lielā karstumā ar aptuveni 39 grādu augstu temperatūru. Kaut Augusta ģimene teica, lai viņš nebrauc un nemokās, jau atkal viņš pierādīja, ka nevēlas pievilt komandu un visam atmest ar roku. Visi jau bijām samierinājušies, ka Augusts šogad psiholoģiski netiek galā ar spriedzi un vēlmi tik ļoti uzvarēt, kas rada problēmas braucot Latvijas līdzjutēju priekšā. Fiziski un morāli Augusts Justs bija spējīgs uzvarēt jau vairākos posmos, bet salikt kopā rezultātu trijos braucienos tā arī neizdevās līdz pat „Battery Superkausa" finālam.

Kā visos posmos, arī šajā neiztika bez lietus gāzēm un pamatīgiem dubļiem, kas trasi padarīja slidenu, kas arī apgrūtināja veiksmīgu brauciena uzsākšanu. Pirmais brauciens tika gaidīts visvairāk, jo nebija zināms, kas nu būs, starti Augustam padodas, bet nevarējām aizmirst arī to, kas notika pirmajos trīs šīs sezonas posmos. Tiek dots starts un Augusts trasē dodas otrais aiz savas komandas biedra šajā posmā Evgeny Bobryshev. Augusts rāda ļoti labu sniegumu trasē un visa brauciena laikā atpalika no līdera tikai par dažām sekundēm, līdz brīdim, kad pēdējā aplī pārsvaru izdodas samazināt un, izmantojot Evgeny kļūdu, Augusts izcīna uzvaru ar pus sekundes pārsvaru. Visai komandai tas, protams, bija ļoti liels pārsteigums, bet pats svarīgākais, ka Augusts ir sacīkstes iesācis ar uzvaru, jo vēl tika saglabāta iespēja izcīnīt trešo vietu sezonas kopvērtējumā, un katrs iegūtais punkts svarīgs.

Otrais brauciens un sākums ļoti līdzīgs, Augusts iesāk kā trešais, bet jau pēc diviem apļiem atrodas otrajā pozīcijā un uzsāk cīņu par uzvaru ar Lauri Freibergu, grūti pateikt, kā būtu beidzies brauciens, ja vien pēdējā pus aplī Augustam nebūtu patraucējis kāds no braucējiem, kurš bija noķerts pa apli, bet arī otrā vieta finišā ļoti labs turpinājums sacensībām.

Trešajā un izšķirošajā braucienā portistiem tika dota vēl viena iespēja revanšēties, un visi devās ieņemt savas vietas aiz starta barjeras dubļainajā trasē. Augusta uzrādītais, ceturtais labākais rezultāts, neliecināja par to, ka brauciens tiks noslēgts ar kopvērtējuma uzvaru, bet Augusts brauciena laikā izmatoja iespēju apsteigt priekšā braucošo sportistu, kas nodrošināja viņam tik ļoti kāroto uzvaru, bet ar to viss vēl nebeidzās, jo pirms pēdējā brauciena Augustam bija jāiegūst vismaz 4 punktu pārsvars pār kopvērtējuma sīvāko pretinieku Tomu Macuku. Sasniedzot finiša līniju, uzrādot trešo labāko rezultātu, Augusts apstājās un gaidīja, kurš finišā būs Toms. Finiša līniju šķērsoja Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs, Juss Laansoo un Ronalds Baldiņš un tā jau bija uzvara, viss izvērtās tā, ka arī šis mazais mērķis bija īstenots un sezona tika noslēgta ar trešo vietu kopvērtējumā.

Pēc sacensībām Augusts bija ļoti priecīgs un apmierināts, jo, kā zināms, Krievijas braucējs Evgeny Bobryshev ir galvas tiesu pārāks ātruma un pieredzes ziņā par visiem mūsu braucējiem, bet tik un tā sportistam ir patīkami, ka viņam ir izdevies uzvarēt pieredzes bagāto Krievijas motokrosa zvaigzni.

Augusts Justs komentē: „Kārtējo reizi laika apstākļi bija nelabvēlīgi gan trasei, gan sportistiem. Kvalifikācijas laikā iepazinos ar trasi, jo tajā nebija izdevies patrenēties. To izdarīju diezgan ātri, un, dodoties savā atrākajā aplī, pieļāvu vairākas kļūdas, bet tik un tā paliku ceturtais ātrākais. Pirmajā braucienā padevās labs starts, jo priekšā bija tikai Bobriševs, un tad uzdevums bija noturēties aiz viņa un izcīnīt otro vietu. Centos no viņa neatpalikt, un pēdējā aplī viņš pieļāva kļūdas un es tās izmantoju, jo izdevās viņu apsteigt ar minimālu pārsvaru. Otrajā braucienā iesāku kā trešais, braucu aiz Nika, viņa temps bija ļoti labs, un apsteigt nebija viegli, bet tad viņš pieļāva kļūdu un krita, veiksmīgi izvairījos no sadursmes. Cīņā ar Niku bijām nedaudz atpalikuši no Laura, kurš tobrīd bija kādas 6 sekundes priekšā, turpināju stabili braukt un apli pirms beigām jau sāku domāt par uzbrukšanu, taču tajā pašā laikā nevēlējos nokrist. Vienā no tālākajiem kalniem nedaudz iztraucēja viens no pa apli noķertajiem braucējiem, un tad vairs nebija iespējams Lauri apsteigt, un finišēju otrais. Trešais brauciens bija stresa pilns, jo daudz, kas šajā braucienā izšķīrās. Startā aizbraucu aiz Dāvja, jau pirmajos metros viņš mēģinajā apdzīt Bobriševu, bet pieļāva kļūdu un es to veiksmīgi izmantoju un apsteidzu viņu, zināju, ka kopvērtējumā esmu pirmais un nekur nesteidzoties aizbraucu līdz finišam. Ļoti liels prieks arī ierindoties lielajā sezonas kopērtējumā trešajā vietā, jo pirms pēdējā posma tas likās diezgan nereāli, kā arī, protams, neskatoties uz visiem kritieniem, kas man bija šajā Superkausa sezonā."

Paldies sponsoriem: veikals „H33" par Hondas motocikliem, Sia „Elkšņi", Hamstra Vuurwerk, veikals „Motosports" – Lazer ķiveres, Renthal stūres, Vertex virzuļi un ProGrip rokturi, Motofavorīts – Gaerne zābaki, Shot formas un Racetech plastmasas, BO motoru eļļas, HGS izpūtēji, Twinair filtri, Golden Tyre riepas, Sporta laboratorija, Transcom, Liepavoti, Superkauss, CTI ceļusargi, Hinson sajūgi un LeattBrace kakla sargi, un citiem, visus nevar nosaukt, jo Jūs esat tik daudz, bet liels paldies visiem.

Motosports-Elkšņi komandas menedžeris Lauris Ermanis komentē: „Beidzot veiksme bija ar Augustu, un viņš spēja izcīnīt pelnītu uzvaru Superkausa pēdēja posmā. Visos braucienos Augusts parādīja stabilu sniegumu, finišējot pirmajā trijniekā.

Prieks, ka Augusts spēja sastādīt pienācīgu konkurenci savam daudz titulētākajam komandas biedram šajās sacensībās Evgeny Bobryshev un negaidīti pat apsteigt viņu triju braucienu summā."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV