Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Bukmeikeri par pārliecinošu sieviešu pasaules basketbola čempionāta favorīti uzskata ASV

Madara Zute, 23.09.2010. 10:07

„Optibet" ekspertu skatījumā ASV sieviešu basketbola izlase ir izteikta favorīte gaidāmajā pasaules čempionāta finālturnīrā, kas ceturtdien, 23.septembrī, sāksies Čehijā. Tāpat favorītu pulkam tiek pieskaitīta Austrālija, Krievija, Spānija un Francija.

Turnīrā, kas tradicionāli risinās reizi četros gados, piedalīsies 16 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Sacensību nākamajai stadijai kvalificēsies trīs labākās katras grupas komandas, pēc tam sekos otrās kārtas izspēle, savukārt turnīra izšķirošā stadija sāksies ar ceturtdaļfināla mačiem.

Līdz šim pasaules čempionātu vēsturē tikai četrām izlasēm izdevies iegūt zelta medaļas. Sešas reizes to paveikusi ASV valstsvienība, pieci tituli PSRS rēķinā, savukārt pa reizei planētas spēcīgākās sieviešu komandas gods ticis Brazīlijai un Austrālijai. Tieši Austrālijas basketbolistes kāra kaklā zelta medaļas pērnajā čempionātā pirms četriem gadiem Brazīlijā, izšķirošajā fināla mačā ar rezultātu 91:74 pieveicot Krieviju.

Austrālijas izlase šā gada turnīrā ielozēta A apakšgrupā kopā ar Baltkrieviju, Ķīnu un Kanādu. „Optibet" eksperti tieši austrālietes uzskata par galvenajām grupas favorītēm, vērtējot viņu izredzes uzvarēt ar 76% lielu varbūtību. Krietni zemāk tiek vērtētas Ķīnas (11%) un Baltkrievijas (10%) iespējas iegūt pirmo vietu, kamēr pārliecinošas pastarītes loma tiek atvēlēta Kanādas komandai.

Vēl mazākas šaubas bukmeikeriem ir par B apakšgrupas iespējamo uzvarētāju – šeit priekšroka tiek atdota sacensību galvenajai favorītei ASV (90%). Tikai 7% varbūtība uzvarēt pēc ekspertu domām ir Francijai, Grieķijas izredzes tiek vērtētas ar 3%, savukārt Senegālas iespējamais triumfs netiek aplūkots pat kā teorētisks sacensību iespējamais scenārijs.

C apakšgrupā par galveno favorīti tiek uzskatīta Spānija (60%), kuras galvenā konkurente cīņā par pirmo vietu būs Brazīlija (35%), bet Dienvidkoreja (4%) un Mali (1%) tiek novērtētas kā potenciālās pastarītes, kuras diezin vai spēs iejaukties abu favorītu savstarpējā duelī.

Tikmēr D apakšgrupā „Optibet" ekspertu vērtējumā spēcīgākā komanda ir Krievija ar 67% varbūtību ieņemt pirmo pozīciju. Čehijas izredzes tiek vērtētas vairāk nekā uz pusi zemāk (27%), bet Argentīnas un Japānas iespējamais triumfs speciālistiem šķiet maz ticams (3%).

Par visa turnīra pārliecinošu galveno favorīti, kā jau minēts, bukmeikeri uzskata ASV valstsvienību, kuras izredzes iegūt pasaules čempionāta zelta medaļas tiek vērtētas ar 70% lielu varbūtību. Krietni mazāk ticams ekspertiem šķiet iespējamais Austrālijas (10%), Krievijas (7%), Spānijas (4%) un Francijas (3%) izlašu triumfs, bet pārējo valstsvienību izredzes tiek vērtētas zem 3% barjeras.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV