Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Piedzīvojumu enduro sezona noslēdzas Zaubē

Agnese Evarsone, 24.09.2010. 16:09

Ar sacensībām Zaubē 18. septembrī noslēdzās 2010. gada Latvijas čempionāts Piedzīvojumu enduro jeb Moto Piedzīvojumu sacīkstēs. Kopumā sacensībās startēja 32 komandas sešās dažādas grūtības pakāpes klasēs – Moto, Kvadru, Hobiju, Rallija, Iesācēju un Velo, ar distances laiku no 9 līdz 14 stundām. Šoreiz īpaši jāatzīmē Iesācēju klase, jo četrās no deviņām šīs klases komandām, ar labiem panākumiem startēja arī daiļā dzimuma pārstāves.
Piedzīvojumu enduro sezona noslēdzas Zaubē

Sacensības tika uzsāktas ar starta uzdevumu, kura laikā tika pārbaudītas sportistu zināšanas Ceļu satiksmes noteikumos. Tikai pēc pareizo atbilžu iesniegšanas tiesnešiem sportisti saņēma sacensību apvidus karti un varēja uzsākt punktu meklēšanu Zaubes mežos un purvos. Lai pasākums izvērstos īpaši interesants, organizators meklējamos punktus bija izvietojis pat vietējā veikalā, tādejādi visas dienas garumā pārsteiguma pilnus momentus piedzīvoja ne tikai veikala kolektīvs , bet arī pircēji, ik pa brīdim sev rindā blakus ieraugot dubļainus, motoekipējumā ģērbušos sportistus, meklējot īpašu preci veikala plauktos. Speciālais uzdevums, kurā sportistiem jāierodas noteiktā laikā un jāveic organizatora sagatavots uzdevums, šoreiz notika nelielā smilšu karjerā. Trase bija izveidota visā karjera garumā, un pirmajiem sportistiem tās izbraukšana sagādāja pamatīgu fiziskā spēka pārbaudi un finiša sasniegšanā neiztika bez tiesnešu un līdzjutēja atbalsta. Tomēr par spīti visām grūtībām, uzdevumu izdevās izpildīt visām komandām, neraugoties uz tehnikas un braucēju pieredzes dažādību. Otrs speciālais uzdevums notika neilgi pirms sacensību beigām un šim uzdevumam veltītais laiks bija atkarīgs no pašiem braucējiem, cikos tie ierodas finiša zonā, tādejādi dažām komandām tās bija vien pāris minūtes, kas uzdevuma izpildi padarīja īpaši nervozu. Pats uzdevums gan nebija sarežģīts – puzles salikšana, tomēr daži sportisti atzina, ka karjeras izbraukšana bija daudz vienkāršaka, pie tam Moto un Kvadru klasēm, kurām ir augstākas grūtības pakāpēs punkti un uzdevumi, šī puzle bija sagatavota īpaši sarežģīta, un tās salikšana prasīja līdz pat 40 minūtēm ilgu laiku.

Kopumā sportisti sacensības atdzina par interesantām un labi noorganizētām, par ko varam pateikties to galvenajiem organizatoriem – Didzim Zariņam un Raivim Skarstiņam.

Pirmo vietu Moto klasē, posma kopvērtējumā un arī sezonas absolūtajā vērtējumā izcīnīja komanda Divi Puslitri – Mārtiņš Sils un Pēteris Sliede, iegūstot īpašo ,,apPasaules'' ceļojošo absolūtā vērtējuma kausu, kurš sportistiem tiks svinīgi pasniegs Latvijas Motosporta Federācijas Enduro komisijas rīkotajā sezonas noslēguma ballē. Kvadru klasē pirmā vieta komandai Bez Vinčas – Artūrs Vēvers un Raivis Ansviesulis. Hobiju klasē uzvaru svinēja pieredzējušie klasiskā divu dienu enduro braucēji, komanda Jurīši – Juris Deičmanis un Jurijs Žižkuns. Rallija klasē pirmie komanda ERT 1 – Andris Puķe un Didzis Rungulis, bet Iesācēju klasē šoreiz veiksmīgākie komanda Nevelk un Nepalīdz – Mārtiņš Dadeiks un Arnis Blūmfelds. Velo klasē uzvarēja komanda, kas šosezon startēja pirmo reizi, - Rumakss – Guntis Pikurs un Gints Ērmanis.

Detalizētāki rezultāti un sezonas kopvērtējums apskatāms organizatorkluba MPK ,,apPasaule'' mājas lapā www.appasaule.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV