Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas izlase kvalificējas A finālam Pasaules Nāciju motokrosā

Iveta Kaminska, 26.09.2010. 09:01

Sestdien, 25. septembrī, Pasaules Nāciju motokrosa sacensībās Denverā kvalifikācijas braucienos Latvijas izlases pārstāvji Ivo Šteinbergs (MX1), Matīss Karro (MX2) un Lauris Freibergs (MX Open) uzrādīja 15. labāko rezultātu un kvalificējās A finālam.

30 komandu konkurencē kvalifikācijas braucienā katrs valsts izlases sportists cīnījās par punktiem savā klasē. Latvijas izlases braucēji MX1 klasē Ivo Šteinbergs finišēja 17., MX2 klasē Matīss Karro bija septītais ātrākais sportists, bet MX Open klasē Lauris Freibergs no 20.vietas startā spēja pacelties līdz 18. vietai. Katras valsts izlases divi labākie komandas braucēju rezultāti tika summēti un 19 komandas, kurām bija visvairāk punktu iekļuva A finālā, kuru vidū ir arī Latvijas izlase ar 15. rezultātu. Pārējās komandas svētdien cīnīsies par vietām B finālā. A un B finālu cīņas norisināsies svētdien, 26. septembrī. No rīta starts tiks dots B finālam, kur pie starta barjeras stāsies to valstu visi trīs dalībnieki, kurām komandu vērtējumā rezultātu kopsummā bija no 20. līdz 30. vietai. Tā komanda, kura B fināla uzrādīs vislabāko rezultātu, tiks kā 20. komanda uz A finālu.

A finālā notiek trīs braucieni: MX1 + MX2, MX2 + MXOpen un MX1 + MXOpen. Katrs dalībnieks iegūst tik punktus, kāda viņam ir vieta braucienā, tas ir, 1. vieta 1 punkts, 2. vieta 2 punkti utt. Katrai izlasei summē piecus labākos rezultātus un tā uzzina Pasaules Nāciju motokrosā uzvarētājus un vietu sadalījumu. Pie vienāda punktu skaita, tiek skatīts sestais rezultāts.

Komandas menedžeris Arvīds Šteinbergs pastāstīja: "Latvijas izlases sportisti jūtas labi, kaut arī karstums ir 26 grādi un atrodamies 2000 metrus virs jūras līmeņa skaistu kalnu ieskautā ieplakā. Amerikāņi sacensības noorganizējuši visaugstākajā līmenī. Pirmais uzdevums izpildīts, esam uzrādījuši ļoti labu rezultātu un kvalificējušies A finālam. Tā kā gan Matīss, gan Ivo, gan Lauris ir sportisti, kuri guvuši pieredzi pasaules mēroga sacensībās, šī trase viņiem grūtības nesagādāja. Priekšā galvenais uzdevums – labi nobraukt A fināla braucienus."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV