Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Enduro sezona finišē Jēkabpilī

Agnese Evarsone, 28.09.2010. 09:20

25. un 26. septembrī Jēkabpilī notika Latvijas un Baltijas čempionāta klasiskajā divu dienu enduro 2010. gada sezonas pēdējais posms. Pateicoties jaukajai atvasarai, kas sportistus priecēja ar sauli un patīkami siltu gaisa temperatūru, sacensības norisinājās veiksmīgi bez smagiem un dubļainiem pārbaudījumiem.
Enduro sezona finišē Jēkabpilī

Kā jau sezonas noslēguma posmā, katrs sportists centās uzrādīt vislabāko sniegumu un sportistu rezultāti jau pēc pirmajiem apļiem bija ļoti līdzīgi, daži braucēji pat pamanījās trasi veikt vienādā laikā ar savu sīvāko konkurentu, tādejādi padarot sacensības īpaši spraigas. Kopumā Jēkabpils posms vairāku klašu kopvērtējumos ienesa pamatīgas korekcijas, kas netika līdz tam prognozētas.

Latvijas čempionāta ieskaitē E1 klasē un sacensību absolūtajā kopvērtējumā ātrāko sniegumu uzrādīja ,,Motosports Racing Team'' sportists Edgars Siliņš, aiz kura tikai pāris sekundes vēlāk finišēja ,,Valdlauču'' sportists Kristaps Bajārs. Edgaram pirmā vieta arī sezonas kopvērtējumā E1 klasē. E2 klasē spraiga cīņa par uzvarētāja titulu starp ,,Valdlauču'' sportistu Kristianu Evarsonu un ,,Motosports Racing Team'' brauceju Lauri Ermani, norisinājās abu dienu garumā. Ja pirmajā sacensību dienā pirmo vietu no otrās šķīra vismaz divas sekundes, tad otrajā dienā abu sportistu rezultāts bija pilnīgi vienāds, kas pamatīgi iespaidoja arī visa čempionāta kopvērtējuma rezultātu, un tikai pēc pēdējās dienas finiša tapa skaidrs, ka E2 klasē pirmo vietu Jēkabpils posmā un visas sezonas kopvērtējumā ir ieguvis Kristians Evarsons, otro Jānis Vinters no ,,Jāņa Vintera Mototeam Rīga,'' bet trešo Lauris Ermanis. E3 klasē Jēkabpilī un arī sezonas kopvērtējumā, pārliecinoši labāko sniegumu uzrādīja ,,Jāņa Vintera Moto Team Rīga'' braucējs Einārs Vinters, posmā aiz sevis atstājot ,,Motosports Racing Team'' sportistu Sandri Kļaviņu. Senioru klasē visas sezonas garumā līdera pozīcijā turējās Artūrs Robežnieks no,, L.R.K.'' motokluba un pārsvaru pār tuvāko sekotāju Arvi Bumbieru no ,,Motosports Racing Team,'' Artūrs vēl vairāk nostiprināja ar uzvaru Jēkabpils posmā. Kvadri Open klasē posma uzvarētāja un Latvijas čempiona titulu ieguva Kaspars Andersons, otrais posmā Mārtiņš Bernards no ,,Moto A-Z.''

LaMSF Kausa izcīņas ieskaitē Hobiju klasē maksimālo punktu summu posmā un sezonas kopvērtējumā ieguva ,,Moto A-Z'' sportists Jurijs Žižkuns, otrais posmā Jurģis Bergs no kluba ,,Motodroms.'' C klasē Jēkabpils posms ieviesa pamatīgas izmaiņas ne tikai sezonas kopvērtējumā, bet pārsteidza arī posma uzvarētājs. Ja līdz šim C klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena bija ierasts redzēt Ričardu Neimani, tad Jēkabpilī ātrāks izrādījās otrs brālis Rolands Neimanis. Sezonas kopvērtējumā gan Ričards savu pirmo pozīciju nosargāja, bet no ceturtās vietas uz otro pēc Jēkabpils pacēlās Mārtiņš Ārstenieks, trešajā vietā atstājot Igaunijas sportistu Timo Hermmlia. Veterānu klasē līdzīgi kā Senioru klasē, visus sezonas posmu un arī Jēkabpils posma uzvarētājs ir Raitis Evarsons no ,,Valdlauču'' motokluba. Rallija klasē ar 37 punktu pārsvaru pār otro vietu uzvaru izcīnīja Ģirts Dubavs no kluba ,,apPasaule.'' Kvadru ATV klasē par pirmo vietu cīnījās divi sportisti - Artūrs Vēvers no kluba ,,apPasaule'' un Ralfs Kaliksons no ,,Motosports Racing Team.'' Jēkabpilī ātrāks izrādījās Ralfs, bet kopvērtējumā Artūrs bija savācis pietiekami daudz ieskaites punktus, lai arī ar otro vietu posmā, saglabātu līdera pozīciju kopvērtējumā.

Klubu komandu vērtējumā Jēkabpilī 1. vieta ,,Motosports Racing Team'' komandai, 2. vieta ,,Valdlauču'' motokluba komandai , 3. vieta motokluba ,,Moto A-Z'' komandai, bet 4. vieta kluba ,,L.R.K.'' komandai. Arī čempionāta kopvērtējumā klubu komandām nemainīgi rezultāti.

Latvijas čempionāta Enduro Jēkabpils posma pirmo 3 vietu ieguvēji:

E1 klase:
1)Edgars Siliņš – Motosports Racing Team
2)Kristaps Bajārs – Valdlauči

E2 klase:
1)Kristians Evarsons – Valdlauči
2)Lauris Ermanis – Motosports Racing Team
3)Jānis VInters – Jāņa Vintera Mototeam Rīga

E3 klase:
1)Einārs Vinters - Jāņa Vintera Mototeam Rīga
2)Sandris Kļaviņš - Motosports Racing Team
3)Armands Jankovskis – Valdlauči

Senioru klase:
1)Artūrs Robežnieks – L.R.K.
2)Arvis Bumbiers - Motosports Racing Team
3)Lauris Kļaviņš – Valdlauči

Kvadru Open klase:
1)Kaspars Andersons
2)Mārtiņš Bernards – Moto A-Z
3)Jānis Zaķis – Moto A-Z

LaMSF Kausa izcīņas Enduro Jēkabpils posma pirmo 3 vietu ieguvēji:

Hobiju klase:
1)Jurijs Žižkuns – Moto A-Z
2)Jurģis Bergs – Motodroms
3)Sandris Iekļavs

Veterānu klase:
1)Raits Evarsons – Valdlauči
2)Ričardas Duonelavičius – Lietuva
3)Jānis Levinskis

C klase:
1)Rolands Neimanis
2)Mārtiņš Ārstenieks
3)Ričards Neimanis

Rallija klase:
1)Ģirts Dubavs – apPasaule
2)Kestutis Gurčinas – Lietuva
3)Gintautas Igaris – Lietuva

Kvadru ATV klase:
1)Ralfs Kaliksons – Motosports Racing Team
2)Artūrs Vēvers - apPasaule

Agnese Evarsone

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV