Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas izlase Eiropas Nāciju motokrosā

Artis Grinbergs, 04.10.2010. 14:28

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 2. un 3.oktorbrī, Holandes pilsētā Markelo notiek Eiropas Nāciju motokross. Šogad uz šīm sacensībām bez Latvijas motokrosa izlases vēl ir ieradušās 17 valstis. Katrā valsts izlasē ir trīs sportisti, kuri attiecīgi startē ar MX2, MX1 un MX Open klases motocikliem.
Latvijas izlase Eiropas Nāciju motokrosā

Latvijas izlase, gan sportisti Toms Macuks, Dāvis Līvs un Augusts Justs, gan visa komanda uz Holandi devās ar prāmi jau trešdien, mērojot ceļu no Klaipēdas uz Ķīli un tālāk ar komandas autobusiem uz Holandi, Markelo.

Piektdien tik izieta tehniskā kontrole visiem sportistu motocikliem, kā arī kopā ar treneriem sportisti iepazinās ar specifisko trasi, kura ir izveidota dabas aizsargājamā teritorijā un sacensības tiek organizētas vien divreiz gadā. Piektdienas vakarā sāka līt lietus, kurš turpinās arī šodien, kas trasi padara ļoti smagu. Papildus interesantajam reljefam, kad lielāka daļa lēcienu ir jālec plaknē, lielākā daļā trases ir izbrauktas dziļas špūres, kas sportistiem prasa milzīgu fizisko spēku, lai visu braucienu uzturētu vienlīdz augstu tempu.

Sestdienas rīts sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem, kur labāko rezultātu – otro, 18 sportistu konkurencē uzrādīja Augusts Justs startējot MX Open klasē. MX2 klasē 11 rezultātu uzrādīja Toms Macuks, savukārt MX1 klasē Dāvim Līvam 15 rezultāts.

Oficiālie treniņbraucieni sākās ar MX2 klases startiem. Ļoti labs starts izdodas Tomam Macukam, kurš pēc pirmā apļa atrodas pirmajā sešniekā, līdz brīdim, kad Toms piedzīvo neveiksmīgu kritienu vienā no trases sekcijām, kas viņu „atsvieda" uz 12.vietu – tā arī Toms finišēja.

Nākamais starts MX1 klasei, kur Latvijas izlasi pārstāv vēl viens Latvijas jaunais motokrosa meistars Dāvis Līvs, kurš noķer perfektu starta momentu un braucienu uzsāk piektajā vietā. Startu „izcēla" mums labi zināmais igauņu kaimiņš Tanel Leok, kurš arī visu braucienu stabili turēja aiz sevis konkurentus, ieskaitot mājnieku Mark De Reuver, tādējādi arī uzvarot šo iebraucienu. Savukārt Dāvis Līvs cīnījās godam un finiša karogu sasniedza kā astotais.

Kā pēdējie šodien uz startu izgāja MX Open klases sportisti, kur Latvijas izlases krāsas aizstāv Augusts Justs. Jau no paša rīta, ierodoties sportistu nometnē Augusts bija smaidīgs un teica, ka jūtoties labi un esot gatavs uzrādīt labu rezultātu, ko arī brīvajos treniņos viņš pierādīja – uzrādot otro ātrāko apli. Starts Augustam izdodas izcili – no tālās malas lielā ātrumā tiek apsteigti visi konkurenti un pirmajā līkumā Augusts iebrauc kā pirmais. Visu braucienu Augusts aizvadīja teicamā līmenī, spējot aiz sevis noturēt gan franču braucēju Milko Potisek, gan arī ātro holandieti Ceriel Klein Kromhof – šādā secībā arī finišējot.

Komandu vērtējumā Latvijas izlase pēc kvalifikācijas brauciena ieņem augsto 5.vietu. Pirmajā trijniekā – Holande, Francija un Igaunija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV