Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Šodien sākas „Jaunās sieviešu basketbola līgas" 2.sezona

Inga Geistarde-Zaporožeca, 05.10.2010. 14:44

„Jaunā sieviešu basketbola līga" šajā sezonā ir lielākā sieviešu basketbola līga Latvijā. 16 spēcīgākās amatieru un jaunatnes vecāko grupu komandas no Rīgas, Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Tukuma, kā arī  vieskomanda Tartu Kalev cīnīsies par JSBL 2.čempionāta titulu unAnetes Jēkabsones-Žogotas specbalvu.

Anete Jēkabsone-Žogota, Latvijas izlases līdere, Maskavas apgabala „Spartak" spēlētāja stāsta: „Sezonas noslēgumā pasniegšu specbalvu, kas iespējams kļūs par motivāciju jaunajām spēlētājām pilnveidoties un rādīt labu sniegumu Jaunās sieviešu basketbola līgas čempionātā. Atbalstot JSBL ceru, ka mans piemērs kādu motivēs turpināt basketbola gaitas, kādam radīs vēlēšanos izmēģināt spēkus profesionālajā sportā. Vēlu veiksmi spēlētājām, 2.sezonas čempionātu uzsākot!"

2010./11.gada čempionātā 16 komandas ir sadalītas 2 apakšgrupās, kas regulārajā čempionātā izspēlēs 2 apļus, pēc tam tiekoties ar otras grupas komandām. Final Four norisināsies Rīgā 2011.gada maijā.

A grupa B grupa
1.Jugla 1.Rīdzene
2.RTU Merks 2 2. 3.BJSS
3.Avantis 3.Valmieras sporta klubs
4.TTP/Ototo 4.LSPA
5. Ogre 5.TTP/DSN
6. Tartu Kalev 6. Polārā Zvaigzne
7. BK Ventspils 7.Liepājas Metalurgs
8. Jelgava 8. BK Tukums/ Baltais

Plašāku informāciju par čempionāta izspēles kārtību un kalendāru iespējams iegūt www.jsbl.lv

Otrajā sezonā JSBL startē par 7 komandām vairāk, aptverot visus Latvijas reģionus. Kopā tiks aizvadītas 140 spēles Rīgā, Valmierā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Tukumā un Tartu.

Marika Salcēvica (ex Krauze), bijusī TTT meistarkomandas spēlētāja, kas šosezon JSBL čempionātā pārstāv „Ogres" komandu:
„Nolēmām piedalīties Jaunās sieviešu basketbola līgas čempionātā, jo komanda iepriekš ir spēlējusi Ogres pašvaldības sacensībās un izcīnījusi Ogres novada čempionu titulu. Pēc astoņpadsmit gadiem Ogrē ir atjaunoti treniņi basketbolā meitenēm, un tieši Jaunajā sieviešu basketbola līgā viņas varēs gūt nepieciešamo pieredzi turpmākai izaugsmei. Ceru, ka Ogres komanda rādīs labu piemēru arī citu pašvaldību komandām, kas vēlas atjaunot vai pilnveidot basketbola tradīcijas jau nopietnākā līmenī."

Turpinot atbalstīt sieviešu basketbolu, dzeramo ūdeni visām „Jaunās sieviešu basketbola līgas" spēlēm nodrošinās VICHY.
AS „Aldaris" Komunikāciju direktore Laura Krastiņa:
„„Aldaris" dzeramā ūdens zīmols VICHY šogad uzsāka sadarbību ar Latvijas sieviešu basketbola izlasi. Kļūstot par „Jaunās sieviešu basketbola līgas" sadarbības partneri, mēs turpinām atbalstīt sieviešu basketbolu. Dzeramais ūdens VICHY rūpēsies arī par jauno basketbolistu slāpju remdēšanu. Runājot VICHY vēstneses, populārās basketbolistes Guntas Baško vārdiem - ūdens slāpju remdēšanai sportistēm ir tikpat nepieciešams kā līdzjutēju atbalsts! Tādēļ VICHY ir kopā ar jaunajiem talantiem".

JSBL sezona sākās šodien, 5.oktobrī ar spēli plkst.18:30 Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44a, kur mājinieces Jelgava uzņems Ogres komandas spēlētājas.
Detalizētāka informācija par JSBL spēlēm un aktivitātēm sekos.

Vairāk informācijas:
www.jsbl.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV