Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Nāciju Kausa Supermoto 2010 izcīņā Latvijas izlase ierindojas 18. vietā

Agnis Skrebs, 08.10.2010. 10:18

Nāciju Kausa Supermoto 2010 izcīņā Latvijas izlase ierindojās 18. vietā, komandai neizdevās sestdienas kvalifikācijā ierindoties starp 15 ātrākajām komandām un iekļūt A finālā. Visi trīs Latvijas sportisti savos kvalifikācijas braucienos ierindojās 17. vietā.
Nāciju Kausa Supermoto 2010 izcīņā Latvijas izlase ierindojas 18. vietā

2010.gada Pasaules Nāciju Kauss Supermoto norisinājās Francijas pilsētā Cahors teicami sagatavotā supermoto trasē. Par sacensību uzvarētajiem kļuva mājinieki, Francijas izlase, kas teicamā stilā par prieku saviem faniem izcīnīja pārliecinošu uzvaru, braucienos izcīnot trīs uzvaras un divas otrās vietas, un komandas sliktākais rezultāts bija 3. vieta, kas tika svītrots, jo ieskaitē gāja pieci labākie rezultāti. Francijas izlases galveno komandu pārstāvēja Thierry Van Den Bosch (Aprilia), Thomas Chareyre (TM), Aurelien Grelier (Honda). Stabili otro vietu izcīnīja Itālijas izlase ar 25 punktiem kopvērtējumā, kuru pārstāvēja Davide Gozzini (TM), Ivan LazzarinI (Honda), Christian Ravaglia (Husqvarna). Ļoti sīva cīņa izvērtās par trešo vietu, un pārāki izrādījās Vācijas junioru komanda, kurai kopvērtējumā bija 56 punkti, un tā Somijas izlasi apsteidza par vienu punktu.

Mūsu kaimiņi no Igaunijas izcīnīja augsto 8. vietu, tikai par diviem punktiem piekāpjoties Francijas junioru izlasei. Viņiem sasniegt tik labu rezultātu izdevās, pateicoties tam, ka „TM Racing Estonia" komandas sportisti Martin Leok un Tavi Nassar sacensībās varēja piedalīties ar TM rūpnīcas speciāli sagatavotiem Pasaules Čempionāta supermoto motocikliem, un tieši šie abi sportisti komandā uzrādīja labākos rezultātus. Šo komandu Pasaules Nācijās supermoto arī pārstāvēja mums visiem motosportistu faniem pazīstamais Rannar Ussna (Husqvarna), kurš šogad uzvarēja Latvijā „Ventbunkers" lielās balvas izcīņā.

Dzintars Baltais (TM) komentē komandas dalību Nāciju kausā: "Mūsu komandai izdevās uzrādīt rezultātu atbilstoši šā brīža situācijai Latvijas supermoto profesionālajām un finansiālajām iespējām. Latvijas supermoto izlase šāda līmeņa sacensībās piedalījās jau otro reizi, un esam ieguvuši lielisku pieredzi, kā arī pārliecinājāmies, ka Latvijas supermoto ir progresējis, salīdzinoši ar pagājušo gadu. Mūsu uzrādītie apļa laiki Francijā bija salīdzinoši labāki attiecībā pret ātrākajām komandām, un mēs no līderiem vairāk tik daudz neatpalikām kā pagājušajā sezonā. Ierodoties Francijā un apskatot trasi, mēs sapratām, ka mums būs jāpieliek maksimālas pūles, lai tādā trasē ar mūsu iespējām komanda spētu kvalificēties A finālam, jo trases asfalta daļa bija ļoti ātra, un tur lielu nozīmi spēlēja motocikla jauda. Visu 15 vadošo komandu tehniskais nodrošinājums bija ievērojami labāks, kas apgrūtināja mūsu cīņu par iekļūšanu A finālā. Arī mūsu kaimiņi Igauņi startēja ar speciāli sagatavotiem TM rūpnīcas Pasaules Čempionātam sagatavotiem motocikliem, ko „TM Racing Estonia" komandas sportisti Martin Leok un Tavi Nassar īrēja no TM rūpnīcas.

Esam gandarīti ar savu sniegumu, jo uzskatām, ka pie šā brīža situācijas tas ir pietiekami labs, kā arī esam guvuši lielisku pieredzi, lai nākamgad varētu nostartēt vēl labāk. Noteikti vēlamies pateikties mūsu atbalstītājiem, kuriem pateicoties mums izdevās piedalīties tik augsta līmeņa sacensībās: „Latvijas Dzelzceļam", „Mārupes Novada Domei", „Apvienībai Durka Racing", raidījumam "Ātrumacilts", „SK "99 Gaisa Baloni" (Kasparam Stāmuram), SIA „Valinta", SIA „Haitek", „Decallaboratorija", "XPro", „K-Swiss sporta apavi", SIA „Motodroms", „Ķekavas Avota Ūdens", „Red Nose Hostel", „OKS", „Ļitvinova Motoklubam" un „AP Motoklubam".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV