Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Šīs sezonas labākie kartingā – Steinerts RT

Sanita Pelēķe, 11.10.2010. 11:05

Latvijas kartinga čempionāta pēdējā posmā Kandavā Steinerts RT komandas braucēji ne tikai uzrādīja labus rezultātus, bet arī kļuva par šīs sezonas uzvarētājiem komandu vērtējumā. Steinerts RT komandu pārstāv trīs kartinga braucēji – Mārtiņš Steinerts, Ernests Veismanis un Valters Zviedris. Jaunajiem puišiem sezona ir izdevusies. Lēnām komanda sāk gatavoties jau nākamajai sezonai.
Šīs sezonas labākie kartingā – Steinerts RT

Mārtiņš Steinerts startē Rotax Max Junior klasē. Pēdējā Latvijas kartinga čempionāta posmā puisis izcīna finālā 3.vietu, ar ko pietiek, lai kļūtu par šī gada čempionu savā klasē. Protams, pēdējā posms nav viegls, jo jācīnās ar spēcīgo igauni Tristanu Viidas. Starp citu, šis kaimiņu braucējs Eiropas čempionātā ieņem piekto vietu! Jau 14.novembrī Mārtiņš Steinerts dosies uz Itāliju, kur Laconka trasē aizvadīs Pasaules posmu kartingā. Laconka trase ir atzīta par vienu no labākajām trasēm Eiropā, un savu ieguldījumu sniedzis Formula 1 braucējs Mihaels Šūmahers. Mārtiņam šajās sacīkstēs būs lieliska iespēja sacensties ar pagājušā gada Pasaules kausa uzvarētāju, braucēju no Japānas Ukyo Sasahara. Eiropas posmā Vācijā Mārtiņam šo konkurentu izdevās pārspēt!

Mārtiņš Steinerts: „Visi plāni, kādi mums bija paredzēti, tika izpildīti. Bija gan veiksmīgi, gan neveiksmīgi posmi. Piemēram, Baltijas posmā bija avārija, kuras dēļ zaudēju 3.vietu. Tas ir tehnisks sporta veids, un tā mēdz notikt. Šobrīd ar nepacietību gaidu iespēju startēt Pasaules kausā, Itālijā!"

Vadošajā Latvijas kartinga komandu pārstāv arī Ernests Veismanis. Šis kartingists ir vienīgais Latvijas pārstāvis, kurš ir Baltijas čempions!!! Citiem braucējiem uzvarēt Baltijas kopvērtējumā šogad diemžēl nav izdevies. Ne tik veiksmīgi Ernestam veicies Latvijas kartinga čempionātā. Vienā no šīs sezonas posmiem tehnikas defekta dēļ nākas izstāties, rezultātā tiek zaudēta pirmā vietā Rotax Mini Max klases kopvērtējumā. Jāpiemin, ka Ernests ir viens no perspektīvākajiem šīs klases braucējiem, jo viņš ir vismaz 2 gadus jaunāks par pārējiem favorītiem!

Jaunākais Steinerts RT komandas braucējs ir Valters Zviedris. Jaunais kartingists šogad piedalījies piecpadsmit kartinga sacensībās gan Latvijā, gan Igaunijā. Valters šosezon izcīnījis divas uzvaras, trīs otrās vietas un divas trešās vietas. Kopvērtējumā Latvijas kartinga čempionātā ieguvis 2.vietu, no līdera atpaliekot tikai par nieka astoņiem punktiem! Toties Igaunijā Valters Zviedris kopvērtējumā sīvā konkurencē izcīnījis piekto vietu. Jāpiemin, ka jaunais kartinga braucējs ir vienīgais Latvijas sportists, kurš šogad Baltijas posmu kopvērtējumā izcīnījis otro vietu.

Steinerts RT komanda komandu vērtējumā šosezon ir izcīnījusi pārliecinošu uzvaru! No sešiem posmiem uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpts četras reizes.

Foto: Aigars Tīdmanis (Go4speed.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV