Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Nedēļas nogalē Rīgā pulcēsies NEZ autosporta funkcionāri

Viesturs Saukāns, 13.10.2010. 13:18

Šajā nedēļas nogalē uz rudens sanāksmi Rīgā, „Islande Hotel" telpās pulcēsies FIA Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) valstu pārstāvji, lai izvērtētu aizvadīto NEZ autosporta sezonu un sagatavotos 2011. gada NEZ autosporta disciplīnu čempionātiem un kausa izcīņām. Līdz ar to Latvijā ieradīsies gandrīz visu iesaistīto valstu – Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas – autosportu pārvaldošo organizāciju līderi. No NEZ valstīm Rīgā nepiedalīsies vienīgi Īslandes pārstāvji.

NEZ autosporta speciālisti šogad Rīgā tiksies jau otrreiz. Tradicionāli NEZ valstis rīko šādas sapulces pēc rotācijas principa: kāda no valstīm katru gadu rīko divas tikšanās – pavasara un rudens sanāksmes. Pirmā sapulce Rīgā notika marta beigās. Rudens tikšanās allaž tiek uzskatītas par ievērojamākām, jo, pirmkārt, noslēgusies attiecīgā gada NEZ autosporta sezona, otrkārt, šis ir laiks, kad tiek veidoti nākamā gada tehniskie noteikumi, nolikumi, kalendāri un cita uz sacensību un seriālu norisi attiecināma dokumentācija.

Sestdien Rīgā notiks vairāku sporta komisiju tikšanās. Nākamā gada plānus kals autošosejas, rallijkrosa un rallija komisijas, kā arī kroskartu, drifta un „Eco Run" darba grupas. Pēc komisiju un darba grupu sapulcēm svētdien uz tikšanos pulcēsies NEZ Padome, kura izvērtēs komisiju un darba grupu veikumu 2010. gadā un analizēs NEZ autosporta veidu plānus 2011. gadā.

Latviju NEZ rudens sapulcē Rīgā pārstāvēs Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Jānis Naglis, sapulces koordinatore, LAF ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Linda Cepurniece, NEZ Rallija komisijas pārstāvis Jānis Krastiņš, NEZ Rallijkrosa komisijas pārstāvis Viesturs Saukāns, NEZ Šosejas komisijas pārstāvis Raimonds Cabulis, NEZ Drifta darba grupas pārstāve Kristīne Staņēviča, kā arī FIA Off Road komisijas pārstāvis, sacensību rīkotājs Mūsas trasē Edgars Maišelis, kurš ir uzaicināto viesu statusā Rallijkrosa komisijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV