Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Baltijas čempionātā endurokrosā atkal uzvar Edgars Siliņš

Agnese Evarsone, 13.10.2010. 13:49

Maģiskajā datumā 10.oktobrī Igaunijas pilsētā Paikuse, norisinājās Baltijas čempionāta endurokrosā 5.posms. Sacensībās startēja sportisti no visas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī no Somijas. Trase, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, bija ļoti labi sagatavota un līdzena, kas lielā mērā atviegloja sportistu braukšanu. Šoreiz mazākas problēmas sagādāja arī trasē ietvertais purvs, kurā iepriekšējos gados mēdza iestigt un priekšlaicīgi no sacensībām izstāties ne mazums sportistu, tāpēc šoreiz īpašs prieks par veiksmīgu finišu bija gandrīz visiem sportistiem. Kā teica Paikuses posma galvenais organizators, pazīstamais enduro braucējs un Eiropas čempionāta enduro uzvarētājs - Toivo Nikopensius: "Tik līdzena un sausa trase Paikusē bijusi tikai desmit gadus atpakaļ, kad tur norisinājies viens no pirmajiem Baltijas čempionāta posmiem, tāpēc kopumā ir liels gandarījums par veiksmīgajām sacensībām."

Uzvarētājs Baltijas čempionāta ieskaitē E1 klasē un absolūts sacensību kopvērtējuma līderis atkal bija latvietis Edgars Siliņš no "Motosports Racing Team." Visā divu stundu ilgā brauciena garumā Edgaram izdevās noturēties līdera pozīcijās, neraugoties uz daudzu spēcīgu konkurentu vēlmi sportistu apsteigt. Savā klasē Edgars uzvarēja arī jau iepriekš pieminēto Toivo Nikopensiusu, kas finišēja kā otrais, bet trešais E1 klasē Roni Makinen no Somijas. E2 klasē, kas 2010. gada sezonā kļuvusi par vienu no lielākajām un spēcīgākajām klasēm, Paikusē uzvarēja Jānis Vinters no "Jāņa Vintera Moto Team Riga," aiz sevis, 2. vietā, atstājot Jari Alanen, bet 3. vietā Armandu Jankovski no motokluba "Valdlauči." E3 klasē šoreiz pirmais igaunis Urmas Pooldmaa, 2. vietā Einārs Vinters no "Jāņa Vintera Moto Team Riga," bet 3. vietā Tonu Kallast no Igaunijas. Senioru klasē pārliecinošu sniegumu uzrādīja Arvis Bumbiers no "Motosports Racing Team." Tikai nedaudz Arvim piekāpās Lietuvas sportists Danielius Žostautas, bet kā 3. Senioru klasē finišēja Pēteris Sliede no motokluba "apPasaule." Kvadru Open klasē visas pirmās trīs vietas savā starpā sadalīja Igaunijas un Somijas sportisti, attiecīgi: 1. Henri Muundi, 2. Martin Toovis, 3. Kait Kompus.

Igaunijas un Somijas sportisti pirmo trijnieku iekaroja arī Baltijas kausa izcīņas ieskaitē Hobiju un 85cc klasēs, attiecīgi: Hobiju klasē 1. Egon Upraus, 2. Aivo Rabbi, 3. Ermo Brecher, bet 85cc klasē: 1. Hendrik Talviku, 2. Kristopher Talli un 3. Kert Paboo . Savukārt C klasē veiksmīgāki šoreiz Latvijas sportisti: ātrākais Ģirts Dubavs no motokluba "apPasaule, " aiz viņa seko Mārtiņš Vinters, kurš trasē atgriezies pēc sadziedētas pleca traumas , Mārtiņš pārstāv "Jāņa Vintera Moto Team Riga," bet 3. vietā - Zigmārs Strautmanis . Veterānu klasē visus savus sekotājus uzveica Vilnis Jenčs no ,Motosports Racig Team," aiz sevis atstājot lietuvieti Ričardas Dounulečavius , bet kā trešais finišēja Viļņa komandas biedrs Viesturs Kaktabuls. Kvadru ATV klasē atkal vadībā Igaunijas pārstāvji: uzvarētājs Rainis Pool, tūlīt aiz viņa finišēja Andres Timmusk, savukārt trešais Tavvi Raadik. Bet Kvadru C klasē latvieši nepiekāpās kaimiņzemes konkurentiem un pirmais finišēja Gatis Irbe, otrais Jānis Zaķis no motokluba "Moto A-Z," un trešais Jānis Diura.

Noslēdzošais Baltijas čempionāta endurokrosā posms notiks 16.oktobrī Haapsalu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV