Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

„Liepājas Metalurgs" basketbolistēm neticama uzvara savā pirmajā sezonas spēlē

Mārtiņš Kozlovskis, 18.10.2010. 13:07

Sestdien, 16. oktobrī, ar skaistu un vērtīgu uzvaru jauno Latvijas sieviešu basketbola līgas sezonu ir uzsākušas „Liepājas Metalurgs" basketbolistes, kas spēlējot savās mājās mača izskaņā pārspēja „Daugavpils Universitātes" basketbolistes ar rezultātu 64:61.
„Liepājas Metalurgs" basketbolistēm neticama uzvara savā pirmajā sezonas spēlē

Spēle tika gaidīta ar lielu interesi, jo Liepājas komandas kodolu šajā sezonā veidos ļoti atjaunots sastāvs. Turklāt, pretiniekos pirmajā spēlē bija vienas no sīvākajām pretiniecēm no Daugavpils – „DU".

Spēle iesākās ļoti līdzīgi un ne mirkli liepājnieces neradīja šaubas, ka šajā mačā vēlas izcīnīt uzvaru. Pirmais puslaiks kopumā aizritēja ļoti līdzīgi un lielajā pārtraukumā „Metalurgs" devās pie plus 5 – 30:25.

Fantastiska cīņa aizritēja otrajā puslaikā. Vēl nepilnas piecas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām liepājniecēm bija astoņu punktu pārsvars, taču viešņas īsā laika posmā veica šķietami izšķirošu izrāvienu, kā rezultātā nepilnu pusotru minūti pirms spēles pamatlaika beigām rezultāts uz tablo vēstīja jau mīnus 5 „Metalurgs" meitenēm – 56:61.

Šķita, ka spēle ir galā, taču tā nedomāja liepājnieces, kuras pateicoties Daigas Līnes un Anetes Pinsteres tālmetieniem pēdējā minūtē spēja lauzt mača gaitu. Pēdējā uzbrukuma tiesības piederēja „DU" meitenēm, taču pēdējo sekunžu tālmetiens lidoja grozam secen un „Liepājas Metalurgs" varēja līksmot – 64:61. Laimīga uzvara savā pirmajā sezonas spēlē.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar gūtajiem 16 punktiem bija Zane Alilujeva, kuras kontā arī septiņas atlēkušās bumbas. 13 punktus pievienoja Daiga Līne. ''DU'' sastāvā ar 16 punktiem atzīmējās Olga Lakomko, bet pa 14 punktiem Evelīnas Zīles un Kristīnas Egles kontā.

Nākošo spēli liepājnieces aizvadīs izbraukumā pret „LU" basketbolistēm, taču 29. oktobrī mūsu meitenes tiksies ar „TTT/Juniores" basketbolistēm. Šī spēle norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā un tās sākums pulksten 17:30.

LSBL regulārā sezona, 16. oktobris

„Liepājas Metalurgs" – „Daugavpils Universitāte" 64:61 (13:13, 17:12, 18:16, 16:20)
„Liepājas Metalurgs": Alilujeva 16, D.Līne 13, Pinstere 9, Bauze 7, Laumane 6, Zdanovska 4, Kruga 3, Egle 2, Simanoviča 2, M.Līne 2, Šēna, Aboliņa
„DU": Lakomko 16, Zīle 14, Kristīna Egle 14, O.Jevsejeva 6, Kazakeviča 4, Karīna Egle 4, Baltace 3, Šimanska, S.Jevsejeva, Širokova.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV